Söndagstrött

Igår jobbade mannen. Hade tänkt gå med Alice och handla på ICA men hon bara gallskrek ute i vagnen -var nog för varmt för henne, så jag vände och gick hem igen. Hon fick sova inne i vagnen på eftermiddagen. När mannen kom hem åt vi omelette till lunch och sen stack jag ned på stan. Både skönt att göra något själv och stressigt för man inte vill att Alice ska vakna därhemma och vara arg och hungrig.

Handlade presenter till mina syskonbarn en jättesöt klänning til E med puffkjol och en grå t-shirt med döskallar på till F & så ett attans dyrt te till min syster. & så köpte jag en skallra man kan sätta på Alice handled -läste att de ska ha skallra när de öppnar händerna och det har hon gjort, men det går ju inte frambringa en vanlig skallra vi hade som små i lagom storlek -så det fick bli handledsvarianten. Stannade även till på ICA för att veckohandla & när jag precis packat i alla varor kom jag på att jag glömde fläskfilén till kvällens grillspett -*suck* så jag stannade vid lilla ICA på vägen hem. Hemma sov Alice sött på mannens mage 30 min till.

På kvällen åt vi grillspett med klyftpotatis och fetaost/oliv keldasås & sen blev det Postkodmiljonären och Körslaget -men jag såg bara halva körslaget för Alice var så trött & kom inte till ro så jag nattade henne med liggande amning i sängen tillslut och den proceduren tog 1 timme & då var klockan 22 & dax för mig att oxå sova. natten gick bra & i morse sov jag till 9.15 & Alice till 10.30 efter en vaken period mellan 5-6.

Vid 11 åkte vi till min syster. De hade riggat upp parasollet på altanen, men Alice tyckte nog ändå att det var för varmt 6 så blåste det & det var lite läskigt. Så hon kom inte riktigt till ro, sov 30 min hos mig & 15 i sin vagn och sen somnade hon i bilen men bara 30 min, så nu sover hon på mannens  mage. Vi bjöds på kycklingsallad & en efterrätt som Leila hade gjort på tv. Till & med deras barn tyckte det var för varmt, killen frågade om han fick gå in & tjejen ville titta på film en stund. Min kropp tyckte oxå det var varmt, skona jag hade när jag åkte dit fick jag inte på mig när jag skulel åka hem & leggingsen skar in som attan i vaden. Det är nog första året jag önskat mig en lagom sval sommar =)

Idag känner jag mig lite små snäsig mot mannen och trött - tror det är söndagströttheten, att veta att nu är det 5 dagar innan det är helg igen, men det är klart mannen ska vara ledig hela tisdag och halva onsdag, så det blir nog en bra vecka. Nuförtiden är man nöjd och glad om man hinner med det mest primitiva: gå på toa, duscha & äta mat -allt annat är bonus, till och med sömn känns som en bonus, men Alice har än så länge aldrig krånglat mer än någon natt i taget så man vet att imorgon eller i övermorgon får jag sova eller så är man glad att man fick sova natten innan. Veckan är inte så uppbokad, tisdag ska jag till min hemstad på mamma-bebisträff & så ska jag hälsa på mamma & på onsdag ska vi till ortopeden & på torsdag ska jag gå en promenad med en granne -om det inte är tokhett.

Nu ska jag förberedea middagen blir baconlindad kyckling med ädelost & så ska jag filura på vad som ska serveras till, är så himla trött på potatis för tillfället...

Kommentarer
Postat av: alva

Lite irriterad på mannen?...
Hört talas om ammningshormoner? Varje gång jag fått barn och ammat så har jag velat mörda min man efter några veckor. Helt normalt enligt BVC sköterskan *Skrattar* man känner så efter ett tag när man fött barn. Nästan alla blir så tror jag och det går inte att göra något åt. Bara att rida ut stormen och stackars mannen får hålla sig undan.

2008-05-11 @ 20:53:17
URL: http://alvajohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0