Alice & min Lediga Dag

Å vad jag älskar min lilla trollunge -den här veckan har moderskänslorna verkligen runnit till ordentligt & det känns som vi har börjat lära känna varandra. Hör nu skillnad på tröttskrik och hungerskrik och det funkar lixom inte att ge tutte vid trötthet eller söva vid hunger & det är nog sånt vi hållt på med här ett tag tror jag. Hon är även mätt nu & tittsen verkar räcka till igen -fortsätter pumpa lite de gånger då hon verkar en smula missnöjd för att stimulera.

Igår när jag vågade mig på att känna "down there" hur klippet kändes tyckte jag att det kändes som att det glipade. Så imorse åkte spegeln fram -men det var så läkt och fint -en smula svullet -så det är nog det som drar och inte lika rakt och jämt som på andra sidan utan lite dragspelskrusigt -hoppas inte det är något som kommer störa byxanvändande och sexliv framöver.

Igår kom min kompis & hennes lilla 11 månaders tjej S- det är så roligt när man har barn -det blir aldrig riktigt som man tänkt sig. När de klev innanför dörren så vaknade Alice, sen ville hon ha mat, när hon ätit så fikade vi och då han hon bajsa 6 gånger. När det var klart jollrade hon lite i babysittern och S i sin barnstol. Sen blev Alice trött och jag sövde henne , då var det S tur att bajsa. Alice sov i min famn & S lekte och stod vid bordet & vips så stod hon utan att hålla i sig för första gången -hon höll i sin tröja istället hihi & sen plums i backen. När Alice vaknade då var båda hungriga och sen var klockan plötsligt så mycket att mannen kom hem och de skulle åka hem. Så vi han inte med någon promenad men det blev en trevlig eftermiddag ändå. Vi pratade lite svärmor och hon hade känt lite på samma sätt som mig & hon sa som ni -det blir bättre ju äldre de blir. De måste nog oxå bli trygga i sin farmor roll -men hon rådde mig att INTE ha barnvakt innan jag slutat amma & det ska jag köra med om det blir aktuellt igen -Alice tar ju knappt flaskan med ersättning som det är nu.

När de åkte satt Alice i babysittern medan vi åt -hon har blivit så duktig kan sitta längre stunder både i den eller ligga på sitt täcke när jag duschar eller babygymma om jag ska gå på toa eller slänga in lite tvätt i maskinen.
Mannen och jag laddade för stora skrik artilleriet på kvällen, vi 19 kände jag -jag orkar inte med en kvälls skrik idag & började bli lite nervös. Vid 19.30 tog hon inte tutten men då sövde jag henne och hon tog sig en powernap och sen när hon vaknade en kvart senare tuttade hon friskt. När hon tuttat klart så tog mannen henne och jag gick ut i köket och gjorde i ordning ersättning, precis när jag skruvade på korken på flaskan så fick jag se att mannen som stod bredvid och pratade hade en djupt sovande Alice på axeln. Så himla skönt! Så vi tog oss en kvällsfika & jag han duscha, msn:a en hel halvtimme på datorn, gick och la mig, läste lite i Amelia & sen titta jag på klockan 21.30 -ok jag hinner få 30-60min sömn. Men döm om allas förvåning när mannen kom in med Alice 0.45 -hon hade sovit som en stock på honom i soffan och han med i hela 5 timmar!!! &sen gick hon till och med att söva om både vid 2 och vid 5 i morse så vi har sovit till 6.45. Då låg vi och pratade en halvtimme jag & Alice medan hon pruttade lite & sen låg hon på täcket medan jag duschade & när jag gjorde frukost gymmade hon -men så blev hon trött så då sövde jag henne på 10 min & nu ligger hon i sin vagn och sussar skönt! Ljuvliga lilla unge!

image454

NU kan jag säga bestämt att hon skrattar åt oss -imorse log hon nästan i en hel halvtimme i sträck -jollrar & pratar tillbaka -hon är så himla söt!

Man kan lugnt säga att man får andra värden i livet när man blir förälder -sambon till min vän som var här i fredags berättade om sin bror som har en kille i samma ålder som deras son. Brorsans son hade inte bajsat på tre dagar när de var ett gäng grabbar & planerade en svensexa & hans sambo ringde.
-Å vad bra , gud vad skönt! utbrast brodern i telefonen
-Grabbar han har bajsat! tjoa han till svensexegänget
-Å vad skönt -han har bajsat !!utbrast alla som var pappor i gänget.
Men de grabbar som inte var pappor höll på att garva ihjäl sig åt det hela! =)

Igår fick jag ett brev från ellos där de beklagade att leveransen av min fina klänning jag beställt är uppskjuten till 10 juli -urkan turkan .jag tror jag ska klag -kan man kan få en 10% rabatt eller något 10 juli -då har ju halva sommaren gått!

Dagens meny:
Frukost: 2 knäckisar, 0,5 l saft Lunch: kasslersås med pasta Fika: glass? Middag: köttfärslimpa med potatis & brunsås Kvällsfika:?

Kommentarer
Postat av: Zeb

Härligt! Du ser, livet återvänder så smått, fast i annan, bättre form :-)

Det kan kännas ett tag, om man blivit klippt, det är helt normalt att det är så. Huden blir ju inte lika elastisk där det är klippt, så det tar ett tag att vänja sig.

Härligt att ni börjar att få koll på er lilla tjej och att allt börjar funka!

Kram!

2008-05-07 @ 11:42:35
Postat av: Jenny

Hon är då för söt eran lilla gobit! Skönt att det börjar funka mer och mer och att du får tid mellan farmor och mormor att lära känna lilltjejen...=) Ta hand om er! Kram!

2008-05-07 @ 16:20:40
URL: http://blushie.blogg.se
Postat av: tiindra

Jag är en sådan som har älskat och handlat och shoppat till mina barn när de var små för att allt var så gulligt....Jag ser på allt fint ni har fått i present till tösa....
I mitt andra liv brukar jag säga att jag ska jobba i barnaffär....
När barnen var små så stod jag och strök deras kläder för att det var så kul, gulligt och sött...fråga idag...Nu tar jag bara fram strykbräda när det är riktigt nödvändigt...alltså väldigt sällan....köper oftast strykfria plagg...
Det är skönt när man börjar hitta rytmen i vardagen...Jag saknar den tiden nu jag...min minsta blir 7 år i aug så hon har blvit stor...

2008-05-07 @ 21:34:23
URL: http://tiindraz.blogg.se/
Postat av: Anonym

ååå vill bara säga tuusen tack för kläderna..sååå gulligt gjort!!¨
den där bodyn är ju så underbar:-)
blev så glad.
tänk vad de är kul med tjejkläder.ler.
kram o vore kul ses på riktigt nångång:-)
tycker de är svårt med värmen..hur gör ni..
vi har så dåligt med skugga..bara ett parasoll,blir ju ej samma sak..får väl gå o leta skuggor.
kram

2008-05-08 @ 10:44:14
Postat av: Jasmin

Vilken underbar dag! Och alla leenden, det är så fantasktiskt så det går inte att beskriva.
Och jag skrattar högt åt din beskrivning av värden här i livet. Att man blir så glad för lite bajs. Någon gång himlade sig min syster när jag och mannen diskuterade just detta ämne - men man får inte glömma att det är ju egentligen deras hälsa som diskuteras!

2008-05-08 @ 16:46:10
URL: http://jasminsliv.blogspot.com
Postat av: svintoflickan

alltså de var jag..svintoflickan som skrivit som verkade anonym...men de är jag inte.ler.
ha en fin dag.
kramis

2008-05-09 @ 10:53:22
URL: http://www.svintoflickans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0