Ortoped, flaska, socker & BM...

Igår nattade jag Alice i sin vagn -hon somnade 20.00 & döm om vår förvåning när hon inte vaknade förrän 01, somna om efter mat vid 02, vaknade 05, somnade om 07 efter att hon legat som en mäla över mig mage och pruttat samtidigt som hon tyckte mannen var jätterolig. Vår duktiga lilla trollunge!

Mamma fick Alice att somna i gungstolen igår, så jag kikade lite på Blocket och hittade en svart, stor fin gungstol som jag ska ringa på & förhoppningsvis köpa -har velat haft en gammal fin gungstol länge, så om inte Alice gillar den så kommer iallafall jag gilla den.

Flaskmatning
Vi ska försöka introducera flaskan för Alice, men jag känner att det är svårt att hinna med. Mannen är ju hemma så lite och kvällarna som äntligen börjat fungera så bra -de vill jag inte riktigt störa. Så jag börjar med att försöka låta henne leka med flaskan när hon inte är akuthungrig, men heller inte mätt & se om hon lyckas ta den då. Jag har ju fått i henne ersättning med flaska 2 gånger.  En av mamamvännerna igår hade lyckats ge flaska åt sitt barn på det sättet. Annars får mannen ta ett av morgonmålen kanske 5 målet innan han åker och jobbar ett tag.

Socker:
Att doppa nappflaskan i nyponsoppa är inget alternativ för mig- tror som någon sa att de kan vara ett knep för större barn, men för en 5 veckors bebis känns det som sista alternativet för vår del. Jag ska försöka hålla Alice undan socker så länge som möjligt. Min äldsta syster har fött upp sina barn på Coca Cola och godis och resultatet av det är inte vad jag vill ha -inte bara den "falska energin" & brist på intag av riktig mat -energi får de ju ändå så det räcker utan även hål i flera tänder, mjölktänder som riktiga tänder när man är 7 år -det vill jag bara inte ha på Alice. Jag har även sett att det går hålla dem från sött- våra vänner med 2 pojkar på 1 & 3 de nöjer sig med mjölk/vatten till maten och fruktbitar då vi andra vuxna dricker läsk & skickar chokladaskar & godisskålar över huvudet på dem. Kan de så kan vi.

Vikt:
Det verkar vara en trend bland oss nyblivna mammor att först rasar kilona & sen står vågen still, men sötsug och annat slår till & vips har man börjat gå upp igen. Jag har stått stilla i 3 veckor & jag misstänker att det beror på Ica-cider, saft, delikatobollar & chips. Så nu har jag bestämt mig för att introducera fredags & lördags godis & läskdrickande igen & har köpt hem keso och skurit fruktsallad i en stor skål i kylen. För äta ska jag göra, men jag ska försöka göra lite klokare val. Mat lockar tyvärr inte nämnvärt - men det blir nog bättre om jag tar bort "skräpet". De andra mammor kände likadant - fikabröd och godis -men inget sug efter mat.

Otopeden:
Idag var vi äntligen hos ortopeden -rätt tid och dag denna gången. Jag matade på henen till utsatt tid ,men såklart var de försenade 40 min så hon han somna innan vi skulle in -blev toknervös över att proceduren skulle behövas göras om igen. Men med Ul var det inte lika känsligt att hon skulle vara avslappnad -så undersökningen gick bra under lite skrik och det konstaterades att höfterna var som de skulle och hon slipper skena!

BM
Imorgon har jag fått tid hos min BM. Tycker det känns som mitt klipp läkt fel -bäst att kolla upp så snabbt som möjligt. har även börjat komma blod i avslaget igen och det suger i magen igen när jag ammar - är rädd för ny livmoderinfektion, men BM jag pratade med trodde det kunde vara mens som börjat redan -kul jul.

Kommentarer
Postat av: Anna (England)

Nu hjälper det kanske inte så mycket än,men det bästa
med at föda vaginalt är att mensen inte kommer göra lika ont längre! Med stora tjejen hade jag kejsarsnitt så där var det ingen skillnad men med sonen, som är född vaginalt märkte jag skillnad redan första ggn jag hade mens.
liten silver lining iallafall! ;)

2008-05-14 @ 12:39:46
Postat av: mammaveronica

Näe, mens redan? Ja men det e väl bättre än en infektion iallafall. Skönt att du kollar upp det, så du slipper fundera. Själv slapp jag mensen i 8månader efter Emma, skönt tyckte jag samtidigt som jag inte kan låta bli att undra om det har nåt att göra med att vi fick vänta så länge på tvåan...

2008-05-14 @ 15:15:42
URL: http://mammaveronica.babyblogg.se
Postat av: Fia

Hej hej...

Jag har en stor svart gungstol som du kan få köpa, den är jättefin och vi vet inte vart vi ska ha den, just nu står den i ett rum och bara tar plats, har tänkt att sätta ut annons men inte fått tummen ur.

Fick du inte tag i den du fått ögonen på så hör utav dig.

Skönt att hon slipper ha skenor lilla pluttan...

Och du, för mig tog det över 3 månader innan jag tyckte jag kom i fas med allting med amning och sex och allt vad det nu var... det tar tid och låt det ta tid, allt fixar sig så småningsom.

Jag slutade helamma när min första var 5 månader, det var inte min grej just då, mådde inte bra utav det. Hon är en stor och fin och frisk snart 8-åring idag...*ler* Flaskor funkar great dom med och välling är gott....

Ha det gott nu och hör av dig om du skulle vara intresserad utav gungstol...

Kram Fia

2008-05-14 @ 16:42:47
URL: http://frufia.babyblogg.se
Postat av: Louise m Ebba 0205 & Eric 0508

Mens redan? Det har jag aldrig mött någon som fått tillbaks så snabbt?! Du helammar ju så det borde dröja ett par månader till tycker man.

Angående nappflasketipset med nyponsoppa så hann barnet ifråga alledles säkert inte arbeta upp ngt sockerbehov av det lilla! Han fick ju inte nyponsoppa utan nappen doppades i det under en kort period innan han lärt sig suga bra på flask"tutten". Han hade inga & fick därmed inte hål. Inte när underliggande tänder kom upp heller.
(Han fick f.ö inte godis tidigare än de flesta andra barn, typ vid 2 års ålder tror jag).

Kram

2008-05-15 @ 11:16:54
Postat av: Tess

Vad skönt att Alice slipper skenor! Jag ler lite åt det där du berättar om godissuget. Känner också igen det. Verkar vara någonting med ämnesomsättningen och amning. Har läst många teorier om det. Kanske kan vara så att man äter för lite mat? Inte en aning, men det kan ju vara så att man äter som man är van vid och amningen borde ju kunna likställas med att träna hårt?
Kramar från Tess (som ohämmat åt av fikabröd och godis och vägde lika mycket 1 år efter förlossningen som hon gjorde som höggravid)

2008-05-15 @ 13:32:16
Postat av: Nhea

Louise: Jag lyfte bara fram mina åsikter & jag tror inte att lite nyponsoppa på en napp ger hål i tänderna -det var mina syskonbarns konsumtion av coca cola och godis jag pekade på gällande det. ALLA får göra som de vill med sina barn -jag lyfte bara fram hur jag tänkte kring socker & mitt barn. För mig är inte nyponsoppa något alternativ medan någon annan kanske tycker det är en toppenidé & då får det vara så.

2008-05-15 @ 20:52:47
URL: http://nheas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0