Bajskalas & ny overall!

Igår kom svärmor efter jobbet. Hon hade jobbat sin sista dag, nu är hon tjänstledig i 6 månader för att hon inte trivs, men jag tror aldrig hon kommer gå tillbaka dit. Alice & jag satt & åt lunch. Har börjat mixa färsk frukt till Alice tycker det är bättre än köpe-puré. Nu har hon ätit päron, äpple & kiwi med stor aptit, smidigt! Ska försöka införa banan oxå, tycker det är så smidigt om man kan ta med en banan och bara skrapa och ge när man är ute någonstanns, men lilla damen har ju bara knipit igen sin lilla mun efter en tugga banan.

Svärmor bytte blöja & sen packade vi ihop oss & åkte ner på stan. Väl framme lukta det BAJS i hela bilen & när jag öppnar upp Alice overall har det läkt i både ljumskar & rygg. Smidigt så jag la in henen i baksätet och började byta, blev typ bajs överallt. Svärmor hade glömt att vika ut "volangkanten" på blöjan & då åker ju gärna det mesta rakt igenom, så hon stod & skämdes & Alice skrek. När väl nya kläder var på overallen skapligt avtorkad så den kunde åka på igen så trava vi iväg. Gick in i varenda butik med barnkläder & glutta på overaller, kände, tänkte drog & klappa på dem. Tillslut blev det iallafall en svindyr Polarn & Pyret overall, känns ju som att de kan man lita på att de håller vätan borta, tanken är ju att Alice ska kunna sitta i snön, krypa runt lite i sin overall, åka pulka & så. Köpte små snöskor till i overalltyg oxå.

Sen gick vi och fikade, åt en härligt mumsig daimbiskvi & drack mangote! När vi kom hem tog svärmor en sväng med Alice i vagnen men hon bara gallskrek och ville inte sova. Men hon var nog inte trött för hon klarade att vara vaken från 13.00-20.00 utan minsta protest. Jag tänkte mig nattning klockan 18 men hon grejade med sina saker, vi titta lite på tv & hon kröp iväg på upptäcksfärd.

I natt väckte hon mig klockan 2 och ville inte somna om med omstoppning. Tycker det är "onödigt" att börja ge välling igen när man VET att hon klarar sig utan så hon fick krypa ner hos mig & jag körde någon form av 5 min metod i min säng. La henne tillrätta, vände mig om & låtsades sova. La henne till rätta och vände mig om & det funka hon kom till ro efter lite gnöl & stående mot sin mamma. & sen sov vi till 7. Det är lite svårt för henne att somna om på morgonen hos mig, hade hon sovit i egen säng är jag säker på att hon hade somnat om, men när hon sover hos mig, vaknar hon till, far upp som en sprätt & sen är ju hon klarvaken även om hon försöker somna om igen. Men det är sällan det går. Så det blev välling & så gjorde vi oss i ordning.

Idag har vi varit på City Gross, de hade fina billiga julstjärnor så det var främst det jag var ute efter, så vi handlade 2 bauta & 4 mindre julstjärnor. Ska byta ut blommor i kök & vardagsrum när Alice vaknat & ätit. Sen åkte vi hem & åt lite förmiddagsmellis, blev äpple och smörgås idag. Sen var Alice fortfarande pigg & fräsch så vi lagade barnmat, 1 köttfärssås & 1 kycklingröra. Håller nu på att koka potatis så hon ska få provsmaka kycklingen till lunch tror jag & köttfärsen till middag.

På eftermiddagen ska vi städa & adventspynta klart huset hoppas manenn får komma hem till et adventslysande hus!

Dagens meny:

Frukost: 1 bovtefralla, te
Fika: 1 mndarin & nyköpt löste
Lunch: kasslergratäng
Fika: frukt
Middag: bakad potatis med räkröra & sista burken kräftor + baguetter!
Kvällsfika: te, noblesse & några skumtomtar

Imorgon ska Alice ha sin första sleepover hos Farmor & Farfar. De vill så himla gärna prova & någon gång ska ju vara den första känns lite nervöst. Mannen & jag ska till Stockhom & julhandla. På kvälln åker vi hem och går ut & äter, dricker lite vin & sover en helnatt ostört för hoppningsvis om de inte fått nog och åker hit med henne ;-)

Kommentarer
Postat av: alva

Åh, då får man önska lycka till och ha det så super duper trevligt ni bara kan i morgon. Låter ju fantastiskt trevligt.

Hoppas lilla Alice sover sött hos farmor och farfar och att du/ni verkligen kan slappna av och njuta av varandra ensamma utan bustroll.

Ser fram emot att få veta hur det gick.

Alva

2008-11-28 @ 20:22:20
URL: http://alvajohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0