Arbetande småbarnsmamma

Sitter på jobbet. Första dagen på arbetet på nästan 10 månader (räknar in sjukskrivningen också). & som jag sa till en kollega "det är mindre krävande att vara här än hemma". För hemma måste man ju vara alert hela tiden och man har ansvar för Alice hela tiden, här är man stora delar bara med sig själv och kan dåsa bort en stund då och då. Jag har ju fått äta både 2 fikan och en lunch utan att ha andan i halsen =)


Igår kom vi hem vid 15.30. Alice slog till med en långlur på 3 timmar så vi trodde aldrig hon skulle vakna. Sen fick vi skjuts hem och kom igång på övervåningen. Bar upp möbler och monterade en säng vi fått och satte upp rullgardin och idag hoppas jag gardinstången kommit på plats så ska gardinerna komma upp här snart också. Så nu är "gästrummet" nästintill klart på övervåningen. Mannen sover där nu så han har nära till lillskruttan. Alice var pluttig försökte få henne att sova en kortis mellan 17-18 men hon somna till vakna av en hostning och sen var det färdigsovet så höll hon på 2 gånger innan jag gav upp. Hon fick lägga sig 19 istället. Vaknade redan efter 1 timme men somnade sen om efter lite strul. Mannen gav henne mat i natt vid 3.30 (mötte i den vevan mannen på toan, han sov visst med kläderna på hihi jobbigt att vara hemmapappa) men hon kom inte till ro hon ömsom sov och skrek till 5 då jag travade upp till dem med en ny flaska välling och snorsug -DÅ somna hon. Men jag känner mig ändå rätt fräsch idag.


Har en halvtimme kvar på jobbet. Längtar efter lillskruttan. Är skönt att veta att det bara är 9 arbetsdagar kvar innan mammalivet rullar på igen. =)


Dagens meny:


Frukost: 2 knäckisar, 1 satsumas + te

Lunch: grekmat på retsuarang

Fika: 1 kiwi, 1 satsumas + te

Middag: kyckling med ris

Kvällsfika: frukt (men helst önskar jag mig en stor påse smågodis)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0