Mysig helg!

Vi har haft en Underbart Mysig Helg!

I lördags vaknade vi 7.40. Vid 9.30 kom Alice Farmor & Farfar & hämtade henne. Det var en glad tjej som åkte iväg & det kändes skönt.  Mannen och jag gjorde oss i ordning & sen åkte vi till Stockholm. Vi började på Toy´s R Us, handlade julklappar till Alice & sen ElGiganten, tittade på videokamera bland annat. Sen åkte vi till Skärholmen där allt finns i samma byggnad kändes skönt mot att åka upp till Stoclholms citys stress, har lite svårt för mycket folk, köer och trängsel numer, är så skönt att gå på stan på vardagarna i vår stad där det är lugnt & stilla & få folk i kö. Man vänjer sig snabbt! Mannen och jag började med lunch, jag var vrålhungrig då vi hoppade över frukosten och hade tänkt fika när vi kom fram, stod och valde mellan Libanesiskt & kebab och det slutade med en smarrig kebabtallrik där man fick ha på både sås och lök själv.

Sen började vi shoppa loss, rev av mannens familj ganska snabbt för jag hade satt som ultimatum att slippa och springa och handla mannens julklappar sista dagarna innan jul som hänt förr om åren. Sen handlade vi MASSOR av kläder till Alice, hon är påväg ur stl.68 & i stort behov av stl. 74 så det blev mycket kläder som hon ska få i julklapp är tänkt. Det blev ca 3 timmars shopping sen var både jag & mannen redo att åka hem.

Väl hemma så saknade jag Alice så mycket att vi ringde & kollade läget. Hörde en glad liten tjej som "prata" i bakgrunden, hon älskar Farmor & Farfars hund & hunden blir bara mer och mer nyfiken på Alice, Speciellt när hon ska äta mat, såfort hunden hör en barnmatsburk öppnas så kommer hon ilandes, sitter och tittar hela måltiden & får sen slicka skålen ren, hihi. Det var lugnade att höra att Alice hade det bra &var en glad tjej. Så mannen och jag kunde slappna av igen. Vi tittade på reprisen av På Spåret & sen tog vi ett bubbelbad! Mysigt! & sen blev det lite "vuxenmys" på det, hihi.

Vid 18.30 åkte vi ner på stan gick till den restaurang vi glömt boka bord på oh det var fullsatt. Så vi knalla vidare & hmnade tillslut på en restaurng som är jättepopulär, vi tog det nästsista bokade bordet. Vi delade en flaska rött & åt:

Förrätt:
vitlöksbröd
tzatsiki
mosarellasticks
friterad scampi

Huvudrätt:
Jag: chiliglazerade revben med coleslaw & färsk pommes
Mannen: Fläskfilé med kantarellsås & klyftpotatis

Efterrätt:
Jag: vitchokladmousse med blåbär & hallon
Mannen: 1 kaffedrink med kahlua & xanté

Sedan tog vi en promenad hem, var riktigt uppfriskande & skönt tog ca 20-25 min. Väl hemma började manenn mixtra ihop egna kaffedrinkar i köket & jag sträckte ut i soffan med godisskålen på magen. Vi började bläddra i tv-tablån, funderade på att hyra någon film, men hittade tillslut en gratisfilm med Jim Carrey. Men vid det laget var jag så trött så jag såg bara en litn stund innan jag kröp ner i sängen & sov en hel natt med 2 uppvak som jag snabbt somna om efter, så himla skönt! Manenn hade somnat i fåyöljen (suprice) vaknat upp vid 3 gått & kissat & svimmat på toa (brukar hn göra sisådär 2 ggr per år) SEN hade han gått och lagt sig. Vaknade pigg klockan 8, läste ut min bok: Känn Pulsen Slå av Berny Pålsson. Sen klev jag upp, tog en lång dusch & blåste håret torrt. Gjorde god frukost, ringde svärmor som sa att Alice sovit så gott vaknat till vid 2 men somnar om efter att ha blivit omstoppad & sen sovit till 7.

Vi åkte & hämtade bilen på stan, manenn körde min bil & stannade & tankade. Tyckte det tog lite tid men när han kom förstod jag varför. Han hade tryckt in automatavstängningen på pumpen men den hade inte löst ut så bilen var MER än fulltankad & bensinen hade runnit över och inte slutat förrän mannen fått tillbaka pumpen i pumphållaren. Vi åkte och tittde på ett nytt område med tomter och påbörjade hus inann vi åkte till mannens föräldrar. Där stod Alice ute på altanen och snusa & sov i hela 2 timmar så vi han både prata och ät lunch innan hon vknade lillnuttan. Det var en strålande glad tjej som vaknade, verkade inte ha saknat sin mamam & pappa alls utan hon känns trygg hos sin farmor & farfar.

Mannen bytte däck på min bil & sen fikade vi och åkte hem. Alice somnde i bilen så vi tog ännu en extra sväng & åkte till ett annat nybyggt område lite utanför stan som kommit lite längre men inte lika långt som vårat område. Sen stannade vi till på ICA innan vi åkte hem.

Väl hemma så lagade vi mat: Ankbröst med hasselbackspotatis, rödvinssås, brysselkål & rödkål, mycket gott! Recept kommer i matbloggen såfort jag får tid!!

Kommentarer
Postat av: alva

Låter ju verkligen som att ni haft det underbart. Va skönt att Alice var så duktig.

Lite avis blir man allt...

Ha en fin dag,

Alva

2008-12-01 @ 10:00:40
URL: http://alvajohanna.blogg.se/
Postat av: Anki

Åh, vad skönt att det gått bra och att ni fått njuta av lite vuxen tid. Så skönt att bara få handla i fred. Ha en skön vecka. Kram

2008-12-01 @ 10:27:19
URL: http://flyarna.blogg.se/
Postat av: Ann m Oliver, Lova & Oskar

Åh vad er helg låter mysig! Vuxentid och god mat och dryck - helt klart en bra kobination! Precis vad jag behövt nu med en sjukling och två bråkstakar..

Kram

2008-12-01 @ 15:33:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0