En Fredag som känns som en måndag!

I morse fick jag tag på Alice dagmamma. En positiv kvinna i "40 års åldern" om man utgår från röst, hon kan lika gärna vara 30 eller 62. Vi ska dit & hälsa på på måndag eftermiddag efter Alice middagslur & jag tycker det känns bra, fick ett positivt första intryck & tänker inte dömma någon innan personen bevisat att den behöver dömmas. Jag tror att det här kommer bli jättebra & om det inte blir det så får vi lösa det problemet då.

Tess: Jag hoppas att dagmamman i ditt område är sällsynt (är det ingen som anmält henen om det är så uppenbart att hon gör fel & utnyttjar systemet?) & jag hoppas att man som dagmamma inser sina begränsningar & ber om hjälp eller inte åker till badhuset om man har så många barn. Vet min systersbarns dagmamma åkte tillsammans med flera dagmammor & att min systersman vid flertalet tillfällen var med på sin lediga dag & alla tyckte det var en utmärkt lösning. Själv ser jag inte heller just Pedagog titeln som så viktig för mig, det finns bra & dåliga pedagoger liksom det finns bra & dåliga människor som är lämpade för olika saker oavsett om man innehar en utbildning eller titel eller inte har det. Själv har jag gått hos 4 olika dagmammor, alla var olika men alla hade de god hand med oss barn & jag trivdes hos dem alla & har personligen inga skräckexempel från dagmammetiden. Men det är väl så att det finns lika många åsikter om uppfostran & barnomsorg som det finns föräldrar.

Alice har blivit en riktig fashionista. Hon ska prova mina kläder, allt från bh till linnen & skor:


Med en bh runt halsen & en sko i handen susar hon fram...

Idag har vi sol. Alice & jag började med att åka & handla lite fredagsmiddag. Det märks att det är vår, söta killar poppar upp likt vårblommor. Igår såg jag en riktig pudding på stan, jäklar vad snygg han var & idag var det en sötis på Willys. Jag har ju en grabbmagnet med mig oxå. Pratkvarnen Alice- idag fick hon sötisen att gulla snällt med henne i kundvagnen. Mamman bara njuter =).

När vi kom hem stannade vi kvar ute i solen. Alice satt vid sitt nya bord & stolar på Altanen & ritade med kritor. Så söt



& så hade vi sån tur att det kom en lastbil med sand till grannarna som lånade vår uppfart för att lasta av säckarna på rätt ställe. Så det var vi ju tvugna att titta på. =)

Alice fick sova tidig middagslur då hon vaknade 6.30 imorse & var trött redan vid 11. Får se om hon tar igen sovtid nu eller om det blir en lång eftermiddag & tidig natting istället. Känner mig lite måndagstrött idag, lite halvt rastlös, inget direkt att hitta på & det jag väl kommer på att göra som att åka på ÖF har jag ingen lust eller ork med... Kanske är det vetskapen om att helgen bara innehåller jord, jord & lite jord som gör det hela...

GI-rapport: Har valt att lägga till lite kolhydrater i dieten, även om de 3 utsatta veckorna inte riktigt är till ända. Gjorde en vägning i morse & den landade på -2 kg ungefär. Misstänker att mensen lagt på ett par hekto vatten för jag känd emig smalare innan den.

Dagens meny:

Frukost: äggröra ½ grapefrukt (ljuvligt gott)
Lunch: Mozarellasallad
Fika: Hallon med en liten klick vispgrädde
Kvällsmat: Grillad fläskfilé med blomkålsmos
Kvällsfika: chokladmousse



Kommentarer
Postat av: Sommartjejen

Hi hi målar hon med tungan!! =)

Väldigt fint rött bord, vart hittade ni det? Viktor behöver ett bord till sina utestolar då vi slängde det gamla vita hans syster hade när vi flyttade.



Jag är lika seg som dig idag och låg som attan...dumma mens skrälle!!



Tror dock jag har hittat en tripptrapp stol på blocket nu iallafall. Vore bra! =)

kram

2009-05-08 @ 13:15:01
Postat av: Tess

Eum, jo normalt sett så borde man nog be om hjälp och inte göra som hon gör. Jag har faktiskt ringt stadsdelsförvaltningen eftersom jag tycker att det är en fara att göra som hon gör men får ju inte veta så mycket mer än att de tagit emot informationen.

Plus att det är helt sjukt att överinskriva, det borde väl ligga i hennes intresse att folk är nöjda med verksamheten och att hon hinner med barnen?

Då mamma var dagmamma gjorde hon som du beskrev, alltså att man gjorde saker tillsammans med andra dagmammor. KUL att hon lät glad och positiv, det är bland det viktigaste av allt! Menar faktiskt inte att racka ned på dagmammor egentligen även om jag förstår att det låter så, men jag tycker inte heller att det är rätt att påstå att förskolor alltid är underbemannade och dåliga. Hoppas att det framgick av förra kommentaren att jag vet att det finns bra och dåliga verksamheter överallt=)

Får man barnomsorg öht ska man nog vara nöjd i nuläget..;)

Vad stor Alice ser ut då hon sitter och ritar!

Glömde ju förresten att gratulera till jobbet i höst, det låter toppen!



Kram

2009-05-08 @ 19:10:41
Postat av: Kråkmamman

Åh va fina kort på Alice när hon sitter och målar!



Och Grattis till -2kg. Duktig du är. Är spännande att se om det verkligen funkar, har alltid undrat och det verkar ju fungera för du minskar ju?!



Det där med dagmamman tror jag blir skit bra. Sen är man ju alltid så att man tycker att ingen tar så bra hand om ens barn som man själv gör. Jag tror det blir bra iallafall och håller tummarna.

Ha en mysig fredag!

Kram Kråkmorsan

2009-05-08 @ 20:45:21
URL: http://alvajohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0