Lite städning fixar all tristess & rastlöshet

Alice vaknade, inte såvärst pigg eller utsövd. Låg & småsnyftade på mig i sängen i 30 minuter innan första leendet kom & vi kunde sätta fart igen & det är INTE likt henne. Hon har varit lite småpluttig hela dagen, tycker hon känns lite varm men hittar inte termometern, misstänker starkt att den glömdes i sommarhuset tyvärr...

Men när båda kvicknat till & vi ätit hallon med lite grädde (Alice favorit) så fick jag för mig att storstäda badrummet. Duscha alla blommor, rensa badrumsskåpen, skura handfat, toa & badkar & även skura kaklet & fönstret. Piffa lite & plocka lite. Jag har ju sån tur att min dotter kom på i morse att toastolen är en utmärkt spännande sittplats. Hon älskar ju att sitta i stolar av alla dess slag & idag blev det toastolen. Så där satt hon så snällt medan jag städade. & nej hon trillar inte ner, hon är en duktig tjej att lita på.

För att göra städningen lite roligare rev jag runt i cd-samlingen & poppade på en Red Hot -platta som väckte minnen från slutet av 90-talet, början av 2000-talet.

Då vi firade Valborg i en Herrgård vid en sjö. Där känslorna började spraka på en brygga i skenet från månen för att stanna kvar på en särkilld plats i hjärtat.

Då nylonstrumpor gjorde ett golv så halt att min vän halkade ner med rumpan före i en prydnadstunna & fastnade. Vi andra skrattade så mycket att vi inte kunde hjälpa henne loss.

Då vi hade de roligaste fester jag någonsin varit med om på bara 4 personer, helg efter helg efter helg.

Då vi cyklade ner i stadens fontän & simmade "in till strand igen".

Då jag var så arg att någon fick bära mig hela vägen hem som straff.

Då lönen precis räckte till mobilräkningarna & nattsamtalen var längre än sömnen.

Då så många tårar föll att de skulle kunna fylla ett helt badkar. Men skratten skulle kunna överösta en hel konsertarena.

Då taxi notor slutade på 800:- för att längtan var för stor.

Då hjärtat föll i bitar & fortfarande småblöder. Då det bevisades vem som bryr sig & vem som inte bryr sig, vem som alltid står kvar när allt annat faller samman.








Kommentarer
Postat av: Kråkmamman

nostalgi kan vara så fiint och såå sorgset ibland... Va fin du skrivit, tack för jag fick läsa, känns som jag kikade i din dagbok...

2009-05-09 @ 00:10:16
URL: http://alvajohanna.blogg.se/
Postat av: svintoflickan

ååå så mkt fina minnen...

de är så konstigt me tiden o känslor osv..

å nu ska man plötsligt vara vuxen..vad nu de innebär..skratt..



följer me spänning vad de blir för dagmamma.

har själv tänkt dagmammatanken nångång men nu har de lagt ned de i denna by plus att jag nog är för bekväm me att jag vill ha frihet att göra de jag vill me mina barn liksom...



50% låter kanon..ja alla får ju förstås jobba hur mkt eller lite de vill..

men jag skulle personligen itne vilja att vi båda jobbade heltid oavsett vem som är hemma.



nu ska jag sussa..



kramkram

2009-05-09 @ 00:47:12
Postat av: Evve

Åh va himla fint du skriver

2009-05-09 @ 16:27:10
URL: http://enevve.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0