Fortsättningen på dagen...

Tack för alla kommentarer. Alla har rätt till sin åsikt & jag förstår dig Anna vad du menar, likställer det med att jag jobbar mot äldreboenden i staden, men aldrig skulle vilja hamna där själv. Man ska/kan ha målsättningar & ambitioner om hur det ska eller borde vara , men vetskapen om att verkligheten är något annat & att det kan det vara svårt att påverka en kommun även om man jobbar mitt i smeten & just därför påverka ens eget val av placering av sina egna nära & kära.
En annan sak som jag märkt nu i dagmamma/is tider är att när vi var små då var "dagmamma" inne, de barn som gått på dagis var bara ett fåtal i min klass. Men nu ska alla barn gå på dagis & när jag idag berättade att Alice ska gå hos dagmamma blev flera nostalgiska & sa "Varför sökte inte vi det". Nu vet jag inget om Alice dagmamma mer än ett namn & en adress. Hon kanske är en riktig bitch som jag inte alls kommer gilla, men jag hoppas hon är en bra dagmamma med värme till barnen & bra rutiner. Sen tror jag antalet barn är individuellt vad man klarar av & hur gruppens sammansättning ser ut. Ska bli spännande att träffa henne & se hur Alice fungerar i hennes & barnens samvaro! Eftersom jag ska jobba så lite i höst så känns det inte så jobbigt med denna karusellen som startat utan mer som en spännande tid & vetskapen om att jag har ett nätverk runtomkring mig som gör att även om jag någongång skulle vilja jobba 100% så kommer Alice aldrig behöva ha barnomsorg 100%.

Jag kommer som jag skrivit förut att jobba 50% i höst. Mannen kommer fortsätta jobba sina mer än 100%.

Idag har jag träffat min Q igen. Vi har diskuterat lugnet efter Mammas början av medicinering. Hur livet har förändrats från tubulens till att hinna tänka efter, sortera sina egna tankar & sin egen tillvaro, sina egna känslor & hinna vara med mer i nuet. Min Q sammanfattade även mitt liv som att det (likt Somris) inte bara är mamma som är ett skäl till att jag går där utan att jag de senaste 2-3 åren levt i en cirkus av husbygge, jobb, blivit mamma mm. Vi har även pratat om känslan av att vara mamma till sin egen mamma, tänker på när vi åkte ner på stan att det var som att jag hade 2 barn, 2 stycken att klä på, knäppa gylf & jacka på, 2 stycken att sätta in i bilen, knäppa bälte & stänga dörrar för, två som skulle ha något med sig att skjutsas i osv. Den ena mitt barn, den andra min mamma. Men samtidigt hur mycket som fallit på plats sen sist, att jag ser en ände på huset & trädgården, att Alice fått dagmamma, att jag fått klart med jobb osv.

Efteråt tog jag en sväng på stan. Kollade på plånbok då min håller på att falla sönder & samman. men jag har ingen lust att betala 500:- för en plånka som jag inte tycker är riktigt snygg eller har alla funktioner jag söker. Funderar på att lyxa till med en dyrgrip från Dior, Gucci eller Prada som jag velat ha LÄNGE, men de finns inte att köpa i min stad tyvärr...

Efter en stunds strosande hör jag någon som tjattrar så bekant & mycket riktigt där kom svärmor & Alice. Så vi slog följe, köpte necessär till Alice & tandborstmugg & så kollade vi efter badrock & Alice farmor hade handlat kläder till henne på P.O.P. Sen ville svärmor fika så då gjorde vi det. jag lyxade med chokladboll. Alice skulle promt ha Farmors kaka & helst äta den med sked, det var bara det att den var stenhård & flög fram över bordet samtidigt som busungen utstötte det ena märkligare ljudet efter det andra & det bara lyste bus i ögonen på henne. Mitt i tekoppen kom jag på att jag inte betalat så lång parkeringstid & mycket riktigt när vi kom till bilen så satt en lapp på rutan. Men eftersom det var Svärmor som ville fika så tog hon den. TACK! (det har hon råd med).

Vi åkte hem, Alice busade en stund med hunden innan de skulle hämta upp svärfar på jobbet. Alice fick middag & sen åkte vi & hämtade Grekmat till mig & så skulle jag lyxa med lösgodis eftersom jag har störtblödning & mensvärk. Så efter maten proppa jag in en näve smågodis & jag mår illa än,så himla sött! Uäk! Inte ens gott!har sedan inte fått ner en endaste bit till & jag som skulel moffa hehe.

Inte blev illamåendet bättre när jag kom ner tassandes efter att ha lagt Alice, hittade mannen i fåtöljen nyss hemkommen gömd bakom ett berg av icke GI-vänliga mackor & lyckas trampa i en spyhög efter hundjäveln. Så äcklig känsla när iskall hundspya sipprar mellan tårna. mannen fick torka & sannera mattan medan jag kväljde inne på toan. Haha, Alice spyor kan jag fånga i handen utan att blinka, men hundfans spyor de tar jag bara inte i.



Kommentarer
Postat av: Tess

Det som är intressant är ju hur det ser ut i ER kommun och vad politikerna har satt för riktlinjer för barnomsorgen där NI bor.

Vissa kommuner har 6-7 barn per pedagog, vissa andra har 4=) En förskolor håller usel kvalitet, andra superbra och det är såklart samma med äldreboende och dagmammor också, så jag tror inte att man kan generalisa dagmamma/förskola. (Av 5 förskolor mina barn haft är 2 så dåliga att de inte ens kan kallas pedagogisk verksamhet, och 3 är suveräna)

På Moas avdelning med barn 3-5år är de 15-16 barn och 4 pedagoger och det ser likadant ut på de andra förskolorna i området.

Det är självklart individuellt hur många barn man klarar av att ha hand om men personligen skulle jag inte vara bekväm med att en dagmamma åkte iväg själv till badhus, stan och parker med 7-8 barn varav 4 under 3 år (syftar på vår granne).

Hon överinskriver och officiellt heter det att ett syskonpar är på "semester" fast att de är där. Hon har själv sagt att det är lönsamt att ha många små barn eftersom man får mer pengar för dem och ju fler barn =desto mer pengar. Så är dagmammorna där vi bor, därför skulle jag aldrig välja det.

Men min svägerska har sina barn hos dagmamma där de bor (strax utanför Trosa). De har 5 barn i gruppen i varierade åldrar och de har det jättebra. Beror helt på med andra ord=)

Håller tummarna för att det känns bra vid besöket och att hon verkar vettig=)

2009-05-08 @ 10:54:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0