Å rainy day

Alice tog sovmorgon i morse till kl.8, själv vaknade jag med ett ryck klockan 5 & kunde sen inte riktgt somna om, typiskt. Vi åkte en sväng till Apoteket & köpte nya allergitabletter till mig & Femaletabletter. De innehåller ganksa dålig info, funderar lite på om de kan försvåra om man vill ha en till unge någongång i framtiden, står ingen info alls om något sådant. Någon som vet?

Vi stannade på en liten blombutik på Öster & handlade en blomma till min vän. Vid 12 snåret åkte vid mot hemstaden. Min plan var att Alice skulle somna i bilen & få sova kvar i den medan jag spenderade en stund hos mamma innan jag åkte till min vän. Alice hade andra planer hon vaknade med ett ryck efter bara 30 min & vägrade somna om, så jag fick hoppa in en snabbis hos mamam, säga hej & att vi inte kunde komam in (Alice förkylning så hon fick sitta kvar i bilen & ropade "mamma") & så åkte vi igen. Istället så åkte vi till pappas jobb & hälsade på. Stolt Morfar visade upp Alice för eleverna, lät dem prova sina robotar de byggt & lät Alice undersöka en stor apparat med massa tryckknappar som hon tyckte var jätterolig.

Vid 14 åkte vi till min vän. Först hittade jag inte rätt hus så jag fick ringa för guidning, de kom ut & mötte oss. Min vän har nyligen blivit sambo igen & han har även en dotter som bor hos dem varannan vecka. Kan säga att lägenheten har ALDRIG varit så dammigt snuskig som den var nu & min vän ser ut att ha gått upp en hel del i vikt. Hon har alltid varit stor men nu var det katastrof. Hon berättade även att hon som varit träningsnarkoman hellre låg & slappade i soffan. Tex har hon så länge jag kan minnas sprungit Vårruset, men inte i år. I år är det JAG slöfocken som ska springa. Fick en känsla av depression vilket inte vore konstigt medtanke på hur hennes liv sett ut de senaste åren. Vi fick glass till fikat, jag har inte karaktär nog att tacka helt nej, men jag har karaktär nog att bara ta lite. Så det blev två små kulor till mig & en till Alice (hon åt bara 2 tuggor) & om man säger såhär, bonusdotterns skål innehöll 5 stora kulor, så ni kan tänka er hur min väns skål såg ut + att hon tog om en gång...
Bonusdottern hade klivit upp 5 på morgonen eftersom hennes pappa pendlar till jobbet & åker sådax så hon var lite trött & det blev mkt gråt och inte riktigt tid för prat. Men det var ändå trevligt att träffas för det var bra länge sedan & jag hoppas det kan bli oftare framöver.

Mannen jobbade över en stund idag med & när han väl kom hem så åt vi middag & sen begav jag mig ut för en powerwalk då det inte blev någon i morse. Tyvärr blev jag sur när jag kom hem då mannen inte ens hade badat Alice & hon har så svårt att varva ner om man inte följer rutinerna vi byggt upp. Övertrött & helt vild i blicken fick hon iallafall gå & sova klockan 20 & hon somnade riktigt fort som tur var.

Idag känns det som att jag klarat av ett av mina delmål i min viktnedgång dvs stå emot en frossa med min vän. Vi har annars varit foodfriends in crime, kunnat äta kopiösa mängder, aldrig bangat för en efterrätt osv. Men nu har jag bestämt mig. Jag valde att inte säga något om att jag vill gå ner i vikt eller ens prata om vikt idag för hon har en förmåga att säga saker som " Äsch vad löjlig du är skärp till dig" & sen sitter man där med en proppfylld skål & ångest efteråt. Ett annat delmål är min äldsta syster som alltid bullar upp med kakor & gott när man hälsar på men inte lägger på sig ett gram samtidigt som hon gärna talar om vad hon själv väger (vilket är pyttelite med tanke på hennes längd) medans hennes blick vandrar över min kropp med en smula avsmak. Det mönstret vill jag oxå bryta dvs att bantningen går bra tills jag träffas/hälsar på min syster då det alltid ska fikas eller ätas gott. Klarade ju fikat i fredags med en GI-muffins som jag bara åt halva utav vilket jag är stolt över. I´m on the right way! Bryta gamla mönster, pränta in nya!!!


Imorgon kommer Alice farmor & hämtar henne på förmiddagen. Själv ska jag & mannen rulla gräs som kommer imorgon. Hoppas att vi kan grilla & mysa lite på kvällen eftersom vi är barnfria.

Dagens meny:

Frukost: Smoothie + 1 ägg
Lunch: Kassler & Coleslaw
Fika: Glass & lite nötter i bilen för att stabilisera nedåtgående blodsocker
Kvällsmat: Köttfärslimpa med ugnsbakad lök & harrocoverts
Kvällsfika: 1 bit ost + 20g 70% choklad + te

Dagens motion: 60 min powerwalk


Kommentarer
Postat av: Sommartjejen

Ang Female tabletterna så kan jag bara säga det jag vet och det är att eftersom de är klassade som ett naturläkemedel så finns det ingen forskning på dem och hur de påverkar fertiliteten.

På IVF kliniken så avrådde de oss som hade problem att använda naturläkemedel eftersom de inte visste hur det påverkade oss infertila. Men du som har lätt för att bli gravid behöver nog inte vara lika försiktig, det har jag svårt att tro!

Skulle det inte gå när ni väl börjar försöka nån gång i framtiden så får du väl sluta med tabletterna och då tar det väl 2-3 mån innan det är ur kroppen och den börjar fungera som vanligt igen skulle jag tippa på! :-)

Kram från rätt påläst syster ang. fertilitet! blink, blink

2009-05-20 @ 10:25:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0