Dagmamma

Igår ringde Kommunen & meddelade att dagiset som ligger på vår gata & som vi önskat i 1:a hand är fullt men att Alice fått en dagmamma i området bakom oss. Det känns snopet men ändå ganska bra. Både jag & mannen är dagmammebarn & trivts med det. Om Alice trivs hos sin dagmamma så får hon gå kvar, annars flyttar vi henne till dagiset när det finns plats där. Ska ringa dagmamman under dagen & se hur många barn hon kommer ha i höst & hur inskolningen kommer gå till & om vi kan få komma & hälsa på ganska snart för att se vad det är för en filur!

Idag har Alice & jag varit på sista babysången. Känns trist för jag har verkligen trivts bra i gruppen & är så glad att jag tog mig i kragen i höstas & ringde runt för att få vara med i en grupp. Det känns som att mitt mammaliv vände med babysången. Men vi är några i gruppen som ska försöka ses en gång i veckan iallafall, men i höst börjar ju alla jobba igen & då blir det väl fullt upp med det livet.

Mannen var hemma idag på förmiddagen & jobbade ute i trädgården. Var så skönt att få vakna av sig självt & inte hans väckarklocka. Han stack precis iväg till jobbet & kommer nog inte hem förrän sent. Tycker det är bättre att han jobbar över rejält en dag i veckan än små överjobbar varje dag. Han är ju egentligen för trött för att jobba mer än han gör, men hans jobb är hans val & han vet vilka premisser som gäller.

Vi är bortbjudna på middag på lördag. känner inte alls för att gå dit. När de ringde var det "Hej vill ni komma på middag, å vad kul, du förresten vi behöver material till vår altan som vi ska bygga oxå". Dels så har vi massor att göra hemma, jag vill inte sova bort i helgen för det går bort för mkt tid. Dels tycker jag inte om att natta Alice borta, slita upp henne sätta henne i bilen för att slutligen lägga henne i sin säng hemma. Hur som helst så ringde mannen i familjen idag 6 sa att vi skulle avvakta lite om det blir middag eller inte för de hade glömt bort när de bjöd oss att deras son skulel operera öronen denna veckan...

Alice är ute & går med farmor, själv ska jag snart till Q & sen tänkte jag ta en tur på stan, hämta linserna som kommit, hanlda lite små saker & föröska hitta en ny plånbok till mig då min håller på & faller sönder & samman. Har tyvärr jordens mensvärk så jag har ingen lust till någonting, men,men Å happy day!

Dagens meny:

Frukost: Omelette
Lunch: Halloumisallad
Fika:
Kvällsmat: Ska nog lyxa med köpemat men kan bara inte komma på ngt GI-vänligt...
Kvällsfika: chokladmousse & te

Jag hoppas den här sången når dig, att du kan höra orden, var du nu än är om så på andra sidan jorden.
kanske är det natt hos dig, kanske är det solen. Du går runt i solglasögon fast det är som hösten.
Om du kisar ut mot horrisonten kan du kanske se mig, i en annan tid på en annan plats där jag går bredvid dig.
I ekot av alla stjärnor kan du höra hur jag sjunger, det här är ett farväl till alla timmar & sekunder
Jag tänker sällan på dig ifall du undrar, nästan inte alls bara när jag blundar. Du är som försvunnen i skymundan.
Minns dig knappast bara när jag blundar.
Du var en vacker dröm, men en dröm är en dröm likt förbannat. I löftet om en möjlighet är vackrare än allt annat, vackrare än verkligen, sanningen och lögnen. Det ligger en sorts odödlighet begravdi själva drömmen. För Du är inte någon man älskar du är någon som man saknar... jag säger det till mig själv om och om igen innan jag vaknar... jag tänker sällan på dig ifall du undrar, nästan inte alls bara när jag blundar...

Peter LeMarc har oxå älskat så det gör jävligt ont!

Kommentarer
Postat av: svintoflickan

hej.

om dagmamman är en sån person som man tycker om...

då skulle jag mkt hellre ha dagmamma än dagis..

mindre grupper ...mer möjligheter..

så hoppas de är en bra dagmamma!

spänannde.

börjar hon till hösten.

hur mkt ska ni jobba.



inte konstigt vårkänslorna inte kommer som de bör me alla tankar som finns hos dej o dina närmaste..både medvetna tankar och undermedvetna..

men hoppas solen ska komma me lite pirrkänslor..och att mannen ska göra ngt som överraskar dej o får dej att se honom lite xtra på nytt...

å att du ska få glädja dej åt saker trots att framtiden är oviss...



kramkram !!!!!

2009-05-07 @ 14:59:30
Postat av: Tess

Jag är lite kritisk mot dagmammor men vet att det är väldigt stor skillnad beroende av var man bor. Antalet barn per pedagog och magkänslan är det man ska gå på tycker jag. Här är det 4 barn per pedagog på förskolorna och det är jättebra, alla barn får den uppmärksamhet de behöver.

Dagmammorna i området har däremot 7-8 barn i sina grupper. Visst, de gör mycket saker som att t ex bada på somrarna men det skulle inte kännas ok med så många barn och en ensam dagmamma. Så i vårt fall var valet enkelt som du förstår=)



Hur känns det med barnomorg, känns det märkligt att hon börjar bli så stor? Mina var 16 mån då de började på förskola=)

Hoppas att vårkänslorna kommer ifatt dig. Ni är ju inne i en stor omställning just nu med din mamma som är sjuk och med en ny liten familjemedlem.

Stor kram till er!

2009-05-07 @ 15:22:07
Postat av: Anna

hej Nhea!



dagmamma tycker jag låter toppen! jag jobbar själv i förskolan och skulle föredra att mina barn gick hos en dagmamma, men tyvärr har de tagits bort där jag bor. jag arbetar i en småbarnsgrupp med barn mellan 1-3 år, vi har 16 barn i gruppen nu, alltså fler än 5 barn/vuxen. Jag tycker inte det är okej, men vi gör så gott vi kan för att barnen ska ha det så bra som det går!

2009-05-07 @ 16:14:56
Postat av: Tina

Till Anna;



Förlåt att jag låter kritisk mot dig nu. Har själv jobbat som barnskötare i 7 år och pluggar nu vidare till lärare i förskolan och skolans tidigare år. Vet att barngrupperna på många verksamheter ofta är i det närmsta oacceptabelt stora. Och hur äppelcheckt det än låter så är det synd att höra du själv väljer dagmamma framför förskola då rimligheten är att förskolor SKA ha ambitionen att inneha utbildad personal som är experter på att arbeta med de förutsättningar som finns. Förskolan måste visa att de är proffsiga och medvetet arbetar med ett menigsfullt pedagogiskt innehåll, vilket innefattar mer än att diskutera barngruppers storlekar.



Till Nhea:

Jättekul att ni fått plats, hoppas Alice kommer trivas!

2009-05-07 @ 18:54:00
Postat av: Anna

Hej Tina!



jag förstår vad du menar!



jag kanske skulle tillägga att det är mina barns första år som jag skulle föredra hos en dagmamma där det är mer likt en hem miljö för barnen.



Jag hade inte valt det här yrket om jag inte hade älskat att jobba med barn och deras lärande och utveckling på ett proffsigt, medvetet och lustfyllt sätt!



det som jag skrev till nhea är min personliga åsikt, och jag tycker själv att det är synd att jag ska behöva känna så, men när man är i verksamheten så vet man hur verkligheten ser ut, inte bara på sin egen förskola. jag hoppas att du förstår hur jag tänker!



/Anna







2009-05-07 @ 19:33:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0