Rannsakning av mig själv...

De senaste dagarna har jag försökt rannsaka mig själv. Benat ut VARFÖR jag mår som jag gör & VAD JAG SJÄLV kan göra åt saken. & det är väl ungefär detta jag kom fram till:

* Mammas sjukdom
*Kommunikationen med mannen
*Min vikt & motion
* Min PMS som förstör halva månaden
* "Bortglömda" vänner
*Pengar

Mammas sjukdom:

Ja tyvärr finns väl inte så mycket att göra åt själva sjukdomen, men mer åt den sista tid vi har tillsammans. Att jag ska fortsätta föröska åka dit en gång i veckan, men blanda upp det med något roligt innan/efter eller åka samtidigt som syster för att få besöken att kännas lite lättare. Min syster & jag diskuterade det igår att båda känner sig rastlösa i mötet med mamma & det är väl just den rastlösheten jag skulle vilja få bort. Mamma har även tagit upp en kontakt med en släkting till oss som gjort många utav oss illa. & släktingen har nu vänt mammas syn på henne totalt, fått mamam att prata om saker ingen utav barnen fått ur henne samt skickat en hälsning till mamam efter besöket om att "Jag känner mig som hemma hos dig" saker & känslor som vi velat få fram & känna länge utan resultat... Måste kämpa mera för att uppnå denna kontakt & dessa känslor!

Kommunikationen med mannen:

Vi pratar, men det har mest blivit väldigt ytligt sen efter Alice första månader. MEN Både iförrgår & igår pratade vi om hur jag mår & mina känslor. Det är inte lätt, men det går framåt & bättre ska det bli & för att det ska bli bra så måste även jag ändra på mig.


Min vikt & Motion:

Ja som nog ALLA utav er nuförtiden så vet ni väl om att jag försöker gå ner i vikt & att det skiter sig rätt ofta. Men hur som helst så VILL jag fortsätta & SKA fortsätta. De senaste 8 månaderna av bantning har ändå inneburit- 2kg, men det är fortfarande 5 kilo kvar som ska bort. & jag tror på GI för det håller mig mätt, det mesta är gott & när man väl läser på & tänker till så är det ganska så självklart... Hur som helst så vill jag inte känna det jag känner när jag ser mig själv i spegeln eller ställer mig på vågen. Jag vill inte stå som en chokladboll med två ben när personer som min syster talar om sin vikt utan att man frågat. Jag vill vara NÖJD med min vikt & mitt utseende & detta ÄR något bara JAG kan ändra på & jag ska fanimej lyckas med det OXÅ! Jag vill hitta tillbaka till glädjen över att prova & köpa kläder då det mesta sitter snyggt. Jag vill hitta tillbaka till glädjen över att KÄNNA mig riktigt snygg när jag fixar till mig, inte som en falukorv iklämd i den lilla svarta för att det är den enda som man ser någorlunda fit ut i... & jag HAR varit där innan graviditeten OCH JAG SKA TILLBAKA!!!!

Min PMS:

Mycket av det som förstör både min viktnedgång OCH mitt humör är min PMS som jag själv anser kontrollerar mitt liv alldeles för mycket. Jag har bestämt mig för att föröska hitta ett sätt att lindra den, antingen med tabletter eller preventivmedel för jag orkar inte vara sur, uppblåst & deppig 2 av 4 veckor i månaden.

Bortglömda vänner:

Jag ska ta tag i relationer med vänner som legat lite på is i och med husbygge, graviditet & att ha blivit mamma. med start på tisdag då jag har däjt med en av mina bästa vänner... Ska även ta upp min mailkontakt med min älskade syster because we need it! 

Pengar:

För första gången på jävligt länge känner jag att spargrisen är väldigt nedbantad & att jag får hålla i kortet extra hårt. Jag får tänka till en extra gång innan jag handlar & jag letar ständigt extrapriser & jag är inte riktigt van vid detta.  Men just nu känns utgifterna större än inkomsterna, det är mycket som ska köpas till huset & trdägården, många saker jag vILL ha men ännu mer som VI VERKLIGEN MÅSTE HA. Än så länge löser det sig men just nu ser inte kontona ut som vi vill ha dem & det känns inte riktigt hundra i magen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag vaknade Alice 6.45. Mannen skulle börja jobba 9, men vi fick lite Familytime innan han åkte. När han väl begav sig iväg travade Alice & jag ut på en morgonpromenad på 60 minuter, hur skönt som helst. har bestämt att detta ska bli mer en vana än en tillfällighet. Alice älskar att vara ute & att åka vagn är poppis just nu, så det är bäst att passa på. hon sitter nöjd ca 30 min sen börjas det gnällas lite men då rycker mamma fram frukostmackan (som hon fortfarande vägrar) & då duger det minsann att äta. & så fördriver hon de sista 30 minuterna tuggandes på smörgås eller frukt medan jag motionerar & svettas så det rinner både här & där. & när man kommer hem, glad, pigg & svettig tänker man "Varför gör vi inte det här oftare?" så varje dag vi inte har en förmiddagstid att passa så ska vi ut Alice & jag & motionera!

Lagom när vi hunnit hem, gjort oss i ordning så var klockan tillräckligt mycket för att Blombutikerna skulle ha öppnat så vi åkte till Blomsterlandet & en till trädgårdsbutik, den ena hade inget som lockade men den andra hade 5 blommor som fick följa med hem. Vi har bestämt för att röja upp på altanen på baksidan när mannen kommer hem. Den ser ut som fan, med en massa bråte & isolering & grejer. Inget mysvänlig alls, så det ska åtgärdas ögona böj idag!

Dagens meny:

Frukost: Smoothie + 1 kokt ägg & te
Lunch: bratwurst med stekägg & tomat
Fika: grapefrukt & nötter
Kvällsmat: Grillat kött & grönsaker
Kvällsfika: hallon & chokladmousse a la GI.


PS. Igår skrattade jag så tårarna rann, det var åt Carina Berg & Niclas Strömstedt när de skrev den där kaffelåten, totalt crazy & underbart & fick mig att tänka på mig & karin som skulle skirva gymnasieklassens avgångslåt & vid 22 snåret på kvällen ballade ur totalt & blandade in alla tänkbara korvsorter i låttexten. För att inte tala om när vi dyngraka skulle äta nattamat & fick för oss att ENDAST kommunicera på tyska, ingen av oss kan tyska. Skojar ni att vi fick arga blickar på oss, men skrattade gjorde vi iallafall, även om det bara var vI som hade kul... DS:

Kommentarer
Postat av: Sommartjejen

ÅÅå vad fint du fick det härinne, kändes jättesomrigt och härligt. Mysigt med Alice bilderna också. =)

Jag saknar också våra mail, massor!

kramis

2009-05-16 @ 18:31:06
Postat av: Sandra

Jag kan förstå att du har det tufft. Jag kan oxå känna lite så i vissa delar av det du skriver. Mannen och jag har glidit lite ifrån varandra med och så vill vi inte ha det. Han har börjat förstå mer sedan jag började jobba och han är hemma med stumpan. Ekonomin ser lika illa ut är där jag gick hemma i 4 månader föräldraledig och han arbetslös samtidigt. Nu ser det ju lite bättre ut när jag jobbar men givetvis så blev jag sjukskriven i 4 v nu hoppandes på kryckor. Går runt med dåligt samvete för jag inte tycker jag hinner med Arwen så mkt som jag skulle vilja.



Och vikt o motion ska vi inte bara nämna. Började på vv fick sluta pga ek men höll i hemma och gick stavgång nästan 2 timmar varje dag. Det är ju som bortblåst nu och de sista kilona verkar inte vilja försvinna alls. O så bli stillasittande igen.... Så jag kan tänka mig hur du mår för du har ytterliggare press på dig.



Jag hoppas dock allt ordnar sig och funderar på att lista på samma sätt som du gjort för mig själv.



Ta hand om dig



Kramar Sandra

2009-05-16 @ 20:24:23
URL: http://www.sessanarwen.blogspot.com
Postat av: Camilla

Hoppas att du kommer att må bättre snart. Kramis

2009-05-16 @ 22:31:39
URL: http://baalance.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0