I´m back again...

Har varit lite dålig på att blogga de senaste dagarna -men jag har varit i fart & fläkt igen -träffat folk & haft det bra jag ska berätta!

Torsdagen:

På förmiddagen stod jag i min hall & nattade Alice med tårarna rinnande ner för min kind -kände att jag var så trött, så uttråkad så socialt utsvulten & så ledsen över att Alice aldrig verkar vara nöjd.
Men så kom min granne in på fika & även om Alice var grining & skrek till & från så gick det att umgås, fika & prata & det som hänt under dagen var inte "Alice har strulat 15 gånger" utan JAG hade faktiskt något att berätta för mannen när han kom hem. Jag hade lite skvaller om grannar & så hade jag faktiskt gjort något & träffat någon. Jag mådde genast mycket bättre!

Fredagen -Midsommarafton:

Alice började med att krascha schemat totalt -hon var katastrofskrikig &vlle varken äta eller sova på schematiderna, men vi var ju båda två hemma & löste det tillsammans. Tillslut fick vi henne att sova & i lite mat & då blev hon bättre men hon var ingen glad tjej. Vi åkte till mamam & pappa där vi skulle sova över natten. Bilresan gick ok, hon läste bamsebok & titta på sin blomma som jag sytt fast i taket på bilstolen & så sov hon någon minut tuttandes på mitt lillfinger. Men väl framme tog krafterna slut & vid ett blöjbyte när mamma stack ner näsan för långt så började hon gasa upp sig & mamma som inte är van vid det blev helt förtvivlad "varför gjorde jag sådär" men det spelar ju lixom ingen roll, hade det inte varit det så hade det skett när tröjan skulle över huvudet eller dyl. Tog en promenad med Alice i elljusspåret i lila klänning, bh:n som stack fram + läckra bröstvärmare som stack fram ovanpå det -lixom kläderna är inte gjorda för amningstuttar =). Alice sov 1 timme & sen fick hon mat & vi åkte till våra vänner A&K som vi skulle fira med. Deras grannar kom oxå & vi knallade iväg ner till midsommarstången en promenad på ca 45 min Alice började ju med att gallskrika men sen somna hon ganska snabbt. har en filt över vagnen och den minskar ju intryck & hon blir lugnare & somnar snabbare. Väl framme träffa jag två till kompisar & pratade en stund & visade upp Alice. Sen hade vi picknick vid sjön & myste. Alice var verkligen inte på bra humör men vi turades om att hålla och gå omkring & sen när vi skulle hem så somnade hon i vagnen igen & vaknade 2 min att vi kommit tillbaka & jag hunnit kissa =).
Vi åt förrätt & sen var Alice så trött att jag nattade henne & sen sov hon från 19.40 hur skönt som helst -till ljudet av skrikande barn, pratande, skrattade vuxna & musik -helt otroligt, tre ungar hade till & med klampat in till henne utan att hon vaknade. Så det kändes bra att hon somnade fast vi var borta & att hon sov så hårt & skönt & inte tycktes störas av någonting. Vi fick tid att prata, äta & spela spel & sen gick vi hem vid tolv innan hon vaknade för sitt första nattmål som hon ännu inte sover över -hon gjorde det innan hon fick sin mjölkallergi men nu har hon tappat det och äter 2ggr per natt men det kanske kommer tillbaka snart -tycker inte det gör något när jag ändå får ihop en 6-8 h per natt för att hon sover så bra. Hon vaknade lagom när vi burit in vagnen hos mamma & pappa & jag hunnt göra mig i ordning så det var bara i med mat & sen somna allihopa -hur bra som helst! & sen sov hon med bara 1 gungning 5.45 & 1 amning runt 3 snåret till 6.45 -helt underbart!

Lördagen -midsommardagen:

Alice vaknade på ett strålande humör, hon lekte med mormor & morfar & satt fint en stund i en barnstol när vi bulla upp med kuddar & handdukar. Vi åt frukost & sen knalla vi iväg till A&K för att hämta bil & mäta deras fönster -de ska köpa nya av mannen. Alice somnade när jag stod & tjattrade med K & deras barn sparka boll & tjoade precis bredvid, tyvärr vaknade hon när hon flyttades till bilstolen, men mannen agerade lekfarbror i baksätet & resan gick bra.
Det var jätteroligt (som alltid) att träffa Somris & Viktor med familj. Vi fick ju dock ett riktigt midsommarväder, han precis ta ut dynor & duka så började det regna blixtsnabbt från klarblått till bäcksvart så vi åt i gillestugan. Alice strålade som solen & tyckte att Viktor var mycket intressant -men Viktor var lite mer skeptisk =) men tillslut fick hon sig en puss innan hon åkte hem =) sötnosar. Vi grillade korv & åt & sen fikade vi. Alice sov i två omgångar med vagnpromenad, först mannen & sedan jag. När hon var nyfödd & låg på rygg skulle underlaget vara helt slätt annars vaknade hon, men nu när hon ligger på mage vill hon helst ha knagglig grusväg & då somnar hon som en stock. På vägen hem gasta hon igång sig en stund i bilstolen men jag kunde lugna henne med att skaka bilstolen samtidigt som jag sjöng "Gulligullan koko som en gök koko" för full hals. Man har lixom inga hämningar som småbarnsförälder =).
På kvällen fortsatte hon sitt strålande humör & gick sen efter bara minilite skrik att  nattas snällt vid 19.45, vaknade av att hon hade kräkits runt 20 men gick snabbt att nattas om igen & sen sov hon. mannen grillade grillspett under tiden & vi åt framför tv_n. Vid 21 orkade inte jag längre utan kröp ner & sov som en stock. Vid tolv amningen så höll jag på att få panik -jag hade inte kunnat gå på toa på 4 dagar men just då tröck det på ordentligt så jag lirka mig loss från Alice såfort det gick, väckte mannen som somnat på soffan så han kunde va´kta henen utifall jag tagit bort henen för tidigt & han med nöd och näppe in på toa- Puh! Fick rusa en gång till några minuter senare -allt skulel visst ut på en och samam gång =).

Söndag:

Idag har vi haft stora städardagen, Alice är som mest tillfreds när inte allt fokus är på henen känns det som. Hon låg nöjt på babytäcket medan vi dammsög, rysta täcken & damma & feja & torka & sen när hon tröttnat fick hon åka babybjörn på min mage & satt där snällt medan jag hängde in vinterjackor i garderoben och hon typ nästan satt med ansiktet i kläderna i garderoben. Sen tog hon & jag en promenad i vårat elljusspår & så sov hon. Mannen & jag gjorde sallad med skinka & ris & åt. & nyss kom jag hem från en storhandling på ICA -mannen nattade Alice undertiden & hon sov så sött när jag kom hem & gör fortfarande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0