Slut som mamma...

Igår höll jag på att kasta in handduken som mamma- Vi hade gjort schema på Alice på kvällen som jag skulle följa för att få ordning på hennes mattider, men det sket sig redan vid första måltiden & jag fick dras med en megatjurig bebis hela dagen knappt 30 min var hon pigg & glad. Så jag bar & bar och bar & föröskte flörta henne att prata & skrata men icke då. Både vid 9 & vid 12 stod jag & tjurade när jag nattade henne -var så ledsen & slut & såg ingen ljusning på någonting. Försökte ringa hem mannen, men han svarade int 6 när han väl ringde tillbaka då sov hon ju & allt kändes mkt bättre.

Har nu fått hjälp med rutiner & än så läng följer vi schemat & det funkar br -lite svårt att underhålla hnen 2 timmar vakentid bara hon blir lätt trött & tjurig men sover dock bättre när hon väl ska sova.

Ni som ammat era barn -hur länge har era barn snuttat? Alice äter mellan 5-10 min sen är et omöjlgt att få dit henne igen då bara gallskriker hon. Är rädd att hon krånglar för att hon får för lite mat, har börjat pumpa ur efter varje igen, äter efter varje amning, äter mer fett & dricker som en elefant & så försöker jag vila när hon vilar -men det är svårt finns så mkt annat som lockar då =)

Känner at jag behöver mer social samvaro har bjuditin granne på fika på torsdag & planerar ännu en mammaträff i hemstaden -men då åker jag inte förbi mamam samtiigt -när jag väl gör något så vill jag göra det bara för min egen skull & mamam kan faktikt komam hit någon annan dag !

Bjuder er på lite bilder från Hunnebostrand

 Alice åker babyBjörn på pappsen

 Alice har massor att berätta

 Svärfar. mannen & Alice, mannens bror & så lilla jag

Kommentarer
Postat av: Malinsson

Gud va stor hon har blivit!=)

2008-06-17 @ 18:48:35
URL: http://malinssonen.blogg.se/
Postat av: Åsa

På den första bilden - vad lik dig hon är! Ni har exakt samma ögon tycker jag. Det syns verkligen vems bäbis det är ;) Hoppas att det går bättre nu så att du får lite vilotid med! Glad midsommar i förskott. Kramar

2008-06-17 @ 18:54:53
URL: http://asasvarld.blogg.se/
Postat av: En Mölnbobos Liv

En fundering bara, nu är jag ingen expert då jag bara har 1 barn som var rätt nöjt för det mesta. Men vi lät honom sova när han ville och äta när han ville. Det blev inte oftare än var 3:e timme som han var hungrig. Sen kom rutinerna när han blev äldre, riktiga rutiner som ev diffar på 1 timme fick han säkert inte förrän han var kanske 8 månader.



Så länge Alice ökar i vikt så for hon säkert tillräckligt med mat men lyssna med BVC om det här med ersättning, funkar det inte så bra att amma, eller du mår dåligt av det så ge flaska. Sonen ammades och fick ersättning vid vissa mål, från 4 månaders ålder var det bara ersättning.



Sen kan napp hjälpa mot snuttandet, tar hon napp? En kompis hittade ngn specialnapp på Ica Maxi, det är det enda deras lillkille tar. Vet inte vad den hette men den såg lite spacad ut.



Lycka till och jag lovar dig att såna här dagar kommer komma igen men det går snabbt över.



Kram

2008-06-17 @ 21:59:49
URL: http://www.annakarlsson.se/blogg/
Postat av: svintofllickan

hej hej.

ska bara svara lite på dina frågor..Lea snuttar ungefär 5-10 min sen kan hon va nöjd men sen kanske hon vill ha lite till efter bara en liten stund igen...och ibland dröjer de ngr timmar..väldigt olika o jag prövar me bröstet lite nu å då..



ingen av barnen har somnat själva då vi ammat dem till sömns eller burit..o sen när de blivit större har vi lagt oss bredvid dem tills de somnar..å nu när de är ändå större ligger vi hos dem en stund o sen går ut så de får sova själva...

Lea somnar av amningen.



tycker de låter skönt att resan gick bra och att ni hade de bra.

men jobbigt de var så mycke idag.



kraaaaaaam

2008-06-17 @ 23:07:48
URL: http://svintoflickans.blogg.se/
Postat av: Linda

Hej



Nu funkar det så jag kan läsa din blogg igen, letade reda på dej via FL igår och skickade ett meddelande men strunta i det....vet inte vad det är med min dator MEN bra mår den inte iaf....



Vilka fina bilder, och lillan växer ...

2008-06-18 @ 07:25:40
URL: http://aragon.blogg.se/
Postat av: Anna

Vår son kunde oxå äta väldigt kort period när han låg vid bröstet, på BVC sa de att så länge vikten ökar får de i sig vad de behöver. Vissa barn har tydligen så bra teknik att de får i sig mycket på kort tid. Under vissa perioder fick sonen amma först o sedan stack vi till honom en flaska med ersättning för att fylla på om han inte blev mätt vid bröstet o det funkade jättebra för oss. På slutet så räckte det med helamning så det var där från början, de första 4-5 mån som han ville ha extra.



Jättesöta bilder som lilla gumman!

2008-06-18 @ 09:01:15
Postat av: Tess

Vad stor hon har blivit och vilken snygg mamma du är!

Det ena av mina barn åt det hon behövde och var nöjd sen, kanske 15 min åt gången. Hon styrde mat och sömn själv och åt var fjärde timme.

Den andra snuttade typ hela tiden. Gå på din egen känsla där, men så länge hon går upp bra i vikt så är det nog bra med henne. Frågan är hur du känner dig?

Kramar.

2008-06-18 @ 09:56:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0