En mysig helg!

Har haft en mysig helg -med ett undantag -Alice fick ont i magen lördagskväll, så nu har jag även tagit bort chips (kan innehålla spår av mjölk *suck*) & godis (vet inte om hon reagerar på färgämnen ller dyl eller om de oxå innhåller spår av mjölk) & testar även att vara äggfri ett par dagar. Inte trodde väl jag att lättsaltade chips kunde innehålla mjölk -som vanligt var det mannen som lusläste på påsen & fick syn på det. Har även ätit glutenfri pasta med sojamjöl -det stod att soja & mjölk kan vara snarlika & att bebisar även kan reagera på det & bör undvikas för barn under 6 mån -så ingen mer sån pasta.

Vi har myst på altanen i värmen



Denna fot-ställning hade lilla fröken i magen

Mannen har hållt på med altanen, satt upp vindskivor, jag har pysslat lite när Alice sovit, hittade en kartong med ute saker, en groda, en nyckelpiga, ljuslyktor mm som jag ställt upp bland våra blommor & grönsaker. & så har jag redn en halvfull kartong med urväxta kläder -kommer kunna starta barnbutik sedan =)



Igår kväll tog Alice morfar svängen förbi oss när han åkte hem från Somris, han fick sig lite Alice-gos & så grillade vi grillspett innan han åkte hem för att vattna blommorna (antar att mamma tjatat honom blå om dem =) ).



Balett?Gymnastik? Morsan skärpning -jag ska ju bli fotbollsproffs!

Alice fick bada med mannen i stora badkaret igår, hon tyckte det var härligt -men det är desto värre att kliva upp ur badet -usch vad hon skriker innan hon är torr & påklädd - försöker bylsa in henne i stor handduk men det duger inte.



Idag när jag slog igång datorn funka inte tangentbordet & sen vägrade Alice sova & när hon väl somnade så antingen spydde hon eller börja slicka på kuddöverdraget & vaknade av det. Själv var jag skithungrig & småsur -nu har jag sovande bebis & precis ätit köttfärsbiffar med pastasallad (utan soja)-med broccoli, gula tomater, medelhavsmixsallad & majs.

Tänkte passa på att sätta mig ned & skriva packningslista -Vi drar til västkusten tors-sön, bestämde oss för att åka tillslut -Alice mår bättre & jag håller på att ruttna ihjäl här hemma. Bilresan får ta den tid det tar bara Alice mår bra - & så blir det inget Spa för mig -mannen & Alice farfar var så morska här & stod & sa att Alice reder de nog ut ska jag se (när jag sa att jag inte ville gå på spa för et funkar inte) -så mannen fick prova en förmiddag själv med Alice -matning & sövning. Själv stängde jag in mig på toa & tog en dusch -tror det gick 5 min så behövde han hjälp att värma flaskan, sen blev hon galen när han gav henne flaskan & skrek som en stucken gris tills han 10 min senare kom in & hämtade mig så nu fattar han oxå att det INTE GÅR. Det enda som sedan gick att lugna henne var att vagga henne och ha tuttarna bara så vid minsta lilla tystnad kunna trycka in en tutte snabbt som sjutton i munnen på henne & när hon väl blivit tyst & ätit -då börjar hon spy slem eftersom hon skrikit så mycket. Så nej tack inga skrikande bebisar i onödan, hellre en nöjd Alice än 45 min fotbehandling -det får jag ta nästa år istället!

Kommentarer
Postat av: svintofllickan

hejsan.

låter mysigt att åka en liten tur allafall..hoppas allt går bra.

å jag förstår dej verkligen med spa..

alla tycker jag varit så nojjig o lämnat bort mina så lite..men jag måste vilja de själv o själv känna de känns bra..

de var som när storkillen var ca 2 år o mellan var bara någon månad..då skulle somris vara barnvakt för vi skullepå rhapsody in rock pga att min man o min bror fyllde 30...jag ville inte men kände mej tvungen..

jag grät o jag var orolig...men för 2 åringen för jag visste han var känslig då osv..o de slutade ju med att somris hade kört in med honom i blöja in för att leta efter oss i parkeringshuset i göteborg...han hade skrikit så han spytt o de enda som hjälpte var att åka o leta efter oss..

men med mellankillen hade de gått bra..

så man känner ju sina egna barn o vet eg vad man vill o inte vill göra.

stackars somris också..:-)

men sen har de ju varit barnvakt å andra varit barnvakt när de känns rätt..å jag kommer inte lämna lea till mannen förrän jag själv känner de känns rätt..än så länge är de jag som har maten o då behöver hon mej...så känner jag.

oj,vad långt de blev.

tack för komplimangen om att jag är brun...hmm..jag vet inte de ja..men vi är ute mycke allaflal.

lea sover mest i vagnen i skuggan eller på en filt i skuggan om vi är vakna..

parasoll har vi haft lite också hemma men de har nästan inte hjälpt då de varit så varmt.

fick också en slags uvskyddad lift från min syster..som man kan bära med sig til stranden osv..den har hon också legat i...den är me på bild.

att vi kunnat åka iväg m.m beror på att lea är än så länge väldigt lugn ..så man kan nästan göra samma saker som innan..hon bara hänger på o verkar tycka de är ok...

börjar hon protestera får vi tänka om.

kramis till er o söt är hon er lilla prinssessa!!!

2008-06-09 @ 23:57:29
URL: http://svintoflickans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0