Skitig Lördag!

I morse klockan 4 for mannen iväg mot flygplatsen & Barcelona. Vi sov som grisar till 7.20, hade mysfruksot framför "Bompa" innan vi gjorde oss i ordning & for iväg mot hemstaden. Mannen har meddelat att det är sol och klarblå himmel därborta & idag har de varit på fotbollsmuseum.


mannen och hans bror i barcelona idag

Mamma hade fått in akut PA, jag, min syster, Moffa & Alice åkte till farmor och farfars lägenhet & skulle hämta kläder. Det var bland det äckligaste jag upplevt på länge, så skitigt!!! Farmor som blirvit mer och mer dement har tryckt in blöjor, rena som använda i varenda hål i garderoberna, hängt tillbaka rejält smutsiga kläder, sparat trosor med använda trosskydd... & damm till förbannelse, pappa nös sjuhundrafemtio gånger... & stanken av piss överallt, värst var farfars rum, han måste kissat i antingen sängen eller på mattan, jag höll på att spy. Så vi tog med oss smutsiga kläder, torkade av alla ytor vi kom åt, dammsög & slänge allt mögligt och utgånget i kylen, samt diskade all skitig disk som var tillbakaplockad i skåpen -odiskad. Överallt satt & låg lappar, farmor har skrivit ner sina dagar, antagligen för att komma ihåg, lappar med telefonnummer, ett telefonnumer stod direkt på tapeten i köket och alla kallelser till läkare och andra mottagningar satt uppe på väggarna från 2008 & framåt... & farfar måste ha haft REJÄLT omnt innan han for in till sjukhuset, värktabletter och hjärtmediciner högt och lågt.
Nu är det bara hålla tummarna för att de inser sitt eget bästa och flyttar till äldreboende, ELLER taer emot hjälp i hemmet, med start - städfirma!

När vi ansedde oss klara gick vi ner på stan & åt lunch. Fiket vi tänkt var överfullt, det andra hade förvandlats till Sushibar så det blev en pizzeria, jag åt kebabsallad & Alice köttbullar. Jag, pappa & syster fick chansen att prata ordentligt med pappa, om hur mamam mår, mer PA, peppa pappa att ta mer"egentid" inte känns skuld och även om mammas död, tankar om hur, när och var det kommer ske. Det blev sen lunch och sen vila för lilla damen som skötte sig utmärkt på restaurangen, satt och plockade med sin mat och drack LOKA med sugrör "Starkt" säger hon och skynklar ihop sin lilla mun. Efter maten gick jag hem med vagnen så Alice fick sova, pappa tog min bil, men vi alla fyra anlände samtidigt till huset runt 13.50.

Mamma är betydligt svagare, skriver nästintill oläsligt, slemmar massor & bryr sig inte om speciellt mycket mer än sig själv. Vi bytte köksgardiner. Sydde upp de nya och satte upp, pyntade klart i köket osv. Alice väcktes och var gnällig, ville vara i famnen, just när pappa & syster krånglade med gardinstången OCH mamma ville ha matning NU! Där är hon väldigt egoistisk, varför inte vänta 5 min när de blivit klara, hon liksom jag måste ha sett att det inte var mycket kvar samt att Alice behövde närhet. Hon skrev så otydligt så vi stod som tre frågetecken och försökte tyda vad hon ville ha för mat, då blev hon riktigt sur. Själv tycker jag det är hög tid för mer PA-tid, hon ska inte skötas av oss, hon blir inte nöjd och vi känner oss bara dumma som inte förstår eller får pikar för att det inte blir som det "ska" tyvärr...

När vi kom hem fixade Alice och jag Taco´s, Alice har tryckt i sig tortillabröd med köttfärs och avocado och så har hon ätit en hel skål med riven ost och en halv med creme fraiche -"gott" säger hon och myser. Imorgon kommer Farmor och vi tänkte åka på julmarknad på eftermiddagen och sen gå ut & äta om lilla damen vill följa med.

Njuter nu av att vara själv hemma, Alice ligger och sover, tv och dator is all by my self, har hällt upp ett glas Cola Zero och njutit av en rad Schweizernöt. Tyvärr visra inte tvn det jag vill och jag han inte hyra film till kvällen, ska föröska hyra till imorgon kväll!


Kommentarer
Postat av: Somris

åh fy sjutton - jag mailar dig istället!

KRAM

2009-11-29 @ 08:18:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0