En Helg i Karlstad

I fredags styrde vi kosan mot Värmland. Vi kom fram till min bästa vän med familj vid 15.30 snåret på eftermiddagen, hennes sambo & barn mötte upp oss på parkeringen & guidade oss in. Min vän som jobbar (hennes sambo är pappaledig) slutade tidigare och var hemma vid 16. De bor i en radhuslänga med en liten tomt och en nybyggd altan. Ljust och fräscht. Hennes son & Alice kommer så bra överens, det syns att de tycker om varandra. E kryper gärna tätt intill Alice, lägger en hand på henne och härmar allt hon gör. Det skiljer 3 månader på dem och är olika i utveckligen men de hittar på en massa saker ihop, de fick för sig att leka hund och har krypit runt och småskällt under matbordet halva helgen, hihi. Vi blev bjudna på middag & gott vin och efterrät, barne lekte så bra så de slöt inte sina gröna/blå förrän vid 21.30 snåret efter ett långt bubbelbad. Tyvärr vaknade lilla E med feber så den tänkta resan till ett lekland ställdes in, men vi myste på hemma och barne tog en långlur ute i vagnarna på eftermiddagen medan vi vuxna åt god pastsallad & äppelpaj.

På lördags eftermiddagen åkte vi vidare till en av mannens bästa vänner, sambo & två hundar. De ska ha barn om 1½ vecka, så samtalet kretsade kring förlossning, småbarn och uppfostran. Eftersom hennes slempropp gått och troligen bebisen höll på att fixera sig hade hon ganska ont så jag rykte in och hjälpte till att laga maten. Alice var överförtjust att ha 2 glada hundar att pyssla om så hon var syselsatt och höll sig vaken till 21. Hon har skött sig så bra hela helgen, varit en glad tjej som ätit bra, varit på underbart humör, sysselsatt sig utmärkt och sovit som en prinsessa. Hon har sovit 2-2½h varje bilresa och vaknat 8.30 på mornarna. Det blir nog lite för sen läggning ikväll men det får vi rätta till under veckan.

Nu är vi hemma igen, har ätit pizza, magen står åt alla hörn och resten av kvällen ska spenderas i liggläge i soffan då jag åkt på en förkylning, täppt i näsa, ont i öronen och i nacken...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0