På jobbet !

20/12


Det som inte får hända händer -IGEN.... BLOD, bestämmer mig snabbt för att inte jobba, kryper ner hos mannen igen som är ledig för att hinna handla klart julklapparna... Snyftar fram att det kommit blod, ligger i skedställning & väntar på att klockan ska bli 8.00 så jag kan ringa BM, hon tycker att vi ska kontakta förlossningen, de vill att vi kommer in. Gör oss snabbt i ordning & åker iväg, skönt att vi har nära. Blir emottagen av en underbar barnmorska, som kopplar mig till CTG, får lyssna på bebisens hjärtljud som låter bra & kontrollera om jag har sammandragningar, bebisen gillar inte sina nya kompisar som trycker på magen & mannen roar sig med att titta på hur utrustningen hoppar till. Efter 40min & maskinen ännu inte är nöjd upptäcker de att de glömt ge mig en knapp jag ska trycka på för att markera bebisens sparkar, 20 min senare är maskinen nöjd & färgpatronen har tagit slut... En läkare, ung man som de på jobbet pratat om att han är för snygg för att jobba på gyn, håller inte riktigt med dem,  kommer in & vi går till ett undersökningsrum, där gör han VUL, ser att livmodertappen är så lång som den ska vara, gör gynundersökning & får ut en blodblandad flytning som han skickar på odling, sen görs UL, bebisen är aktiv, när han ska peka ut hjärtat kurar den ihop sig till en boll & gör en kullerbytta, allt ser fint ut. De vill ha kvar mig för observation över lunchen, sen springer läkaren iväg för att plocka ut en annan bebis via snitt...

Klockan 13 kommer BM in & talar om dagens planer, att de vill göra om undersökningarna vid 16-17, att vi ska skaffa oss något att äta & dricka, att vi gärna får gå över till dagrummet på BB. Jag som bara trott att vi skulle in på en kontroll på sisådär 1 timme & sen få åka hem igen, blir lite ledsen, men aldrig under denna dag tänker jag tanken att något skulle kunna hända bebisen, på den den punkten är jag helt lugn. Erbjuder mannen att få åka på stan & fixa julklapparna, men han vill stanna hos oss. Han handlar korv med mos i kiosken & en tidning så vi har något att göra. Kl. 15 är det personalbyte en riktigt stadig halvbarsk BM kommer in & presenterar sig tillsammans med en uska, de säger att fika finns serverat på BBs dagrum. Vi går dit fikar lite, läser lite skvaller tidningar & tittar på mammor som vankar omkring nyförlösta, en bebis utklädd till tomte & trötta pappor med kaffekoppen i högsta hugg.

16.30 kommer en ny läkare in & presenterar sig, en ung utlänsk kvinna denna gång, hon är mer i min smak, berättar vad hon ska göra innan hon trycker in VUL, gynundersökningsinstrument osv, berättar hela tiden vad hon ser, ingen ny blödning, bara lite rosa, ingen påverkan på livmodertappen & så får vi se bebisen på UL igen, den ligger & trycker huvudet mot min vä höft, en av favoritställningarna, sprattlar & sparkar & är så söt. Allt ser bra ut & vi får åka hem. Barska barnmorskan lämnar över journalen & är supertrevlig & omhändertagande, ber oss ringa såfort det är något & hälsar oss välkomna tillbaka, helst om 3 månader...

I stressen efter dagens upplevelser slår jag fel PIN på mobilen så den låser sig, inser att vi städat bort alla mobilpapprena & de troligtvis är slängda. Ringer runt till familjen, ringer min vän & talar om att jag inte kommer på tjejmyset dagen efter...


21/12


Det som hänt börjar mer & mer komma ifatt, tänker mycket "Tänk om" är så rädd om min lilla bebis, vill ha ut den frisk & kry, vill inte få ut en liten minibebis man ändå inte får ta i som inte kan andas eller reglera värmen själv, vill inte ligga på sjukhus i flera månader innan bebisen är mogen att åka hem. Dagen går ändå bra min favo kollega kommer & lämnar papper & fikar, mannen jobbar, jag fixar våfflor till lunch, pratar med kollegor i telefon, mamma ringer, planerar om lite inför lördagens julmys m familjen, vill inte ställa in. Har redan ställt in tjejmyset jag verkligen sett fram emot & som jag själv dragit igång. Känner att humöret inte är det bästa. En av mina bästa vänner droppar en bomb på tjemyset & ringer & talar om den för mig "Hon är gravid". Mannen kommer hem med hämtmat, myser i tv-soffan & lägger oss tidigt.


22/12

Mannen åker & hämtar våra matmöbler.

Mina föräldrar, ena syster med man & 2 barn kommer samtidigt som mannen är tillbaka, tyvärr satt inte stolarna ihop så det blir montering av stolar & bord första timmen av julmyset. Kvinnor & barn fixar & donar i köket, när allt är klart inser vi att vi är för hungriga för att dricka glögg & hugger in på maten direkt: rökt fårfiol, ugnsbakad fläskfilé (marinerad i pesto, senap & honung), potatisgratäng, pickels & sallad. Min syster har fixar efterrätt en parfait med smak av pepparkaka, efteråt kommer både glögg, kaffe & godis. Min systers minsta har vetat länge att vi ska ha bebis, men inte riktigt förstått det förrän nu när magen tittar fram, hon känner, klappar, sjunger & pratar med magen. Hon har en docka som är lika lång som bebisen i magen är & jag berättar för henne om ultraljudet (att doktorn kunde filma inne i magen med en speciell kamera & vi fick se bebisen på en tv) & hur den hade gjort kullerbytta & hur det legat i magen, hon är superfashinerad, men ser samtidigt lite skeptisk ut, inte lätt att förstå!


23/12


Följer med mannen på hans shoppingtur, åker till ett möbelvaruhus en mil utanför stan, letar nyckelskåp till svärisarna, men det slutar med att vi handlar en duk & en hylla till oss själva. Julklappsshoppingen fortsätter på Cervera där alla julklappar hittas & vi känner oss nöjda, köper även ett familjespel. Stannar vid en pizzeria för att äta, i bilen tittar mannen på mig & frågar "Hur är det egentligen?" , jag säger att vi tar det hemma, men han ger sig inte, tårarna börjar forsa & ut kommer alla räddsla, oro & all trötthet, stress & tankar. Efter en stunds tröstande & prat i bilen går vi in & äter, två tanter stirrar på mina rödgråtna ögon, jag låter dem stirra.


24/12


Mannens föräldrar + bror kommer till oss. Svärfar är arg på svärmor för att hunden knappt fick plats i bilen för alla julklappar & han hade stått & kopplat på släpkärran för att få med allt, men hon stoppat det. "Pinsamt, titta på berget av julklappar, vore annat om det fanns med barn i bilden, men minsta barnet är faktiskt snart 25 år" mässade han & vi andra skrattade. Fikade & tittade på Kalle. Efteråt hjälptes vi åt att plocka fram maten, som alltid har vi köpt för mycket även där, när vi alla är mätta så ser det orört ut... & då har vi ändå ätit i 3 timmar för att få plats med både varmt & kallt. Märks att man är äldre, nu är det inte bara köttbullar & prinskorvar som lockar, nu finns höjdpunkterna på den kalla tallriken.

Svärfar utses som tomte & delar ut julklapparna, får jättebra saker: av mannen får jag en bakassistent som jag önskat mig länge, här ska jag bli bullmamma!! & även en bok, av svärföräldrarna får vi  förrättsbestick till finbesticken, påslakanset,  bok mm mannens bror har köpt glas till finglasen (blå droppe Orrefors) & så får jag en tavla mannens dementa farmor broderat, av mina föräldrar (som vi inte skulel byta med) fick vi en jättesöt speldosa till bebisen, almanacka med bilder från året som gått & en bok med festdukningar, pyssel & recept. Av somris får jag ett mammakit (hon borde ju veta vad man behöver) & av min andra syster (eller hennes barn) får jag armband & halsbadn, jättefina!

Vi spelar spel, först vårat "Svensson svarar" ett bra spel som man inte behöver vara einstein för att spela, vi brukar annars inte kunna spela spel, för vi sitter 4 fån & så mannen som kan ALLT, han brås inte på nån av sina föräldrar... Men här låg både jag & mannens bror i toppen. Sen spelade vi nya TP oxå lättare än de gamla så jag plocka tårtbit på tårtbit. Klockan 01.00 orkar inte svärfar flytta sin plupp längre för han är så trött, jag utbritsrer i ett fnissanfall som aldrig vill ta slut & vi inser att det är dax att säga Godnatt.

Svärisarna sover på övervåningen, mannens bror i soffan, vi + hund i dubbelsängen, tyvärr känner sig inte hunden så trygg med detta så alla ligger vakna av hennes runt trippande med klor på parketten, in i köket, tripp tripp, ut i entrén ett annat tripp tripp, genom hallen, bort till soffan, slickar mannens bror på ryggen, tripp tripp in på toaletten, uppför trappen, blir nedkörd av husse & matte, klarar inte trappen & ramlar utför sista tre stegen, mannen far upp för att se hur det gått & sådär höll det på fram till 4 snåret då vi äntligen lyckades somna för att 4.30 vakna av svärfars väckarklocka på mobilen som han har inställd må-fre *suck*.


25/12


Äter frukost ihop innan de åker, sen spenderar jag hela dagen fram till 16 i sängen. Vid 17 åker vi till svärföräldrarna på middag, de bjuder på 3 rätters & sen spelar vi monopol, som är ett evighetsspel eftersom alla förstör för varandra & vägrar sälja gator till varann. Ger upp & går & lägger oss. Jag tar gästrummet där jag sov så bra förra gången, mannen sover i källaren. Vid 01, får jag fruktansvärt ont i magen, springer på toa 2 gånger, men ändå fortsätter det, känns som sammandragningar, tänker tankar som "ambulans till sjukhuset", väcker mannen som kommer upp till mig, hans värmande hand & närvaro lugnar både mig & det onda & 30 min senare kan han gå ner till sitt & jag somnar.


26/12


Fortfarande lite öm i magen, går på toa en gång till & äntligen känns det som det släpper. Proppar i mig katrinplommon & dricker massor av vatten, inser att det troligtvis är åt förstoppningshållet jag haft. Åker till mannens faster & farbror på kalkonmiddag -en årlig tradition. Kalkonen känns så fräsch efter all julmat & jag fullkomligt älskar brysselkål!!!

Mannen får vara nykter utifall nattens smärtor starta om igen & vi åker hemtill oss på kvällen.


27/12


Ringer BM på morgonen, tårarna kan inte döljas & hon bokar in en tid 4/1 för besök & sjukskrivning, inget snack om saken. Pustar ut, men får ändå inte riktigt ro, så 9.00 är jag på jobbet, skriver listor på saker som är på gång, saker som ska göras, saker som borde göras osv. Ändrar frånvarohanteraren & pratar med de kollegor som är inne om att "jag kommer troligtvis inte tillbaka på ett tag". Efter det så kan jag slappna av! Mannen åker iväg för att köra gocart med grabbarna. Vid 12 kommer en gammal pluggkompis/kollega som nu utbildar sig till något helt annat & vi äter lunch & pratar skit i 3 timmar. Mannen kommer hem med en sorglig nyhet, ett av de par vi umgås med som så strålande berättat att de ska ha barn i sommar har fått missfall. Blir jätteledsen, plötsligt känns en graviditet ännu skörare. Samtidigt som mannen är förståndig & pratar om att vid missfall är barnet så skadat att det inte skulle haft något liv ändå & jag inser att vi är så himla många som är gravida just nu & 1/4 graviditeter slutar i missfall så det vore konstigt om det inte hände någon...


28/12


Mannen jobbar. Vid 12 kommer mamma, pappa, syster med man & barn & de gamla: mormor, farmor & farfar. Vi bjuder dem på årliga jullunchen som detta år blivit skinkmacka mm. Systers yngsta lussar vid glöggen, så söt. Sen tar deras pappa med dem ut på stan för att gå på Mc Donalds, så vi får lite lugn & ro & kan prata. farmor får rundgång i sin hörapparat pga av våra stora ytor, men mormor är på sitt bästa humör, berättar en massa roligt om de hundar de haft, sina barn & graviditeter. Min mormor är diabetiker, hon sköter sig exemplariskt & vi är duktiga att fixa sockerfritt till henne när hon kommer, till hennes stora besvikelse, för hon vill alltid provsmaka en liten bit av tårtan eller kakan, haha! Vid 16 håller de på att säcka ihop i soffan & bilarna går tillbaka med dem & jag kan lägga mig på sängen & sova tills mannen kommer hem. Mannen köper med sig indisk mat hem. Mums!


29/12


Får besök av ett par kompisar & deras 7 månaders lilla tjej. Hon är hur söt som helst & charmar oss alla. Vi bjuder på räksallad & sen fikar vi. Lilltjejen visar sitt senaste trick "att ta sig fram genom att rulla" så hon rullar genom halva huset, fram till pappa,tillbaka till mamma, fram till granen för att känna lite, fram till tomten & så tillbaka till mamma. Somnar sen sött i pappas famn. De blir kvar i 6 timmar & vi har jätte trevligt!


30/12


Lugn dag, välbehövligt lugn dag. Vilar, läser, tittar på tv hela dagen.


31/12


NYÅRSAFTON! (se tidigare inlägg)


Kommentarer
Postat av: mingla

vet du hur man får profilbilden större :) ? bra blogg du har förresten.

2008-01-18 @ 10:58:25
URL: http://fuckmingla.blogg.se
Postat av: Nhea

Ingen aning, har jag lyckats med det elr? *fundersam*... Tack för berömet! Kram

2008-01-18 @ 11:04:29
URL: http://nheas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0