JAG ÄR TILLBAKA!!

VI HAR ÄNTLIGEN FÅTT VÅRT KÄRA BREDBAND!

21/1

Smög ganska obemärkt in på kontoret på jobbet -skönt! Köpte lactulos som jag nu påbörjat.

Hittade ett spjälskydd som kostade 100:- mindre än det jag tittat på förut, kunde inte motstå små mininappar med elefant & får på, tänkte beställa namnnapp sedan när bebisen kommit ut & vi vet vad som ska stå på den. ALLT är ju i blått&grönt eller rosa/rött/orange, så när jag hittade mininappar som var vita & grå slog jag till. Köpte även babyolja som jag tänkte ha till magen innan bebisen kommer, har ju en de lux olja men jag tror babyoljan kan vara lika effektiv. Åt lunch, kanske är det nasigorengen som irriterat magen en smula för jag fick ont efter lunchen, vilade hela eftermiddagen & sprang på toa två gånger, tror ju inte lactulosen är sååå effektiv. Lugnade magen med tonfiskgratäng & grammisgala.


22/1

Ingen bra sömn, sveda i magen, toabesök vid 4, sen släppte det undan för undan. Gick upp 9.30 & åt frukost & gjorde mig i ordning. Väntade in posten som ändå bara var trist. Sen åkte jag på min lilla shoppingtur, köpte klorin som jag tänkte tvätta de lånade babykläderna & lakanen i, det har nämligen endel fläckar. Åkte sedan till BRIO & köpte sängkläder till spjälsängen & vagnen + dr Browns nappflaska. Fortsatte sedan till Cervera där jag köpte en lampa som ska sitta ovanför vårt matbord i vardagsrummet. Sen entrade jag blombutiken där jag köpte murgröna till vardagsrummet, nån grön tålig spretig växt till tvättstugan & 3 blommor till köket i färgen vit, lila & blå primola hette visst. Slutligen köpte jag med mig mat hem från Mc Donalds. Mumsade i mig maten när jag kom hem, njöt sen i sängen av nya Mama innan jag satte fart & slängde ut alla torkade trista blommor jag ändå inte orkat sköta om, jag är verkligen värdelös på att vattna blommor & satte dit nya, blev jättefint & kommer väl förbli så ungefär en vecka innan någon utav dem har tröttnat & vissnat =). Har även tvättat undan alla högar i tvättstugan så i morgon ska jag gå på babylakanen. Drog sedan fram alla påsar av insamling vi samlat på oss efter jul & ingen (läs mannen) orkat bära ut i bilen för bortforsling. Blev fruktsallad framför Dawsons & Gilmore. Har nu fixat ugnstekt lax med potatis, citron&dill sås (ny variant vi ska prova) & kokta morötter & vitkål, väntar nu på att mannen ska bli avsläppt av sin bror här hemma!

Precis när mannen blev avsläppt härutanför gick strömmen i hela området, först anklagade mannen mig "Vad har du gjort?" men då pekade jag runt omkring & han insåg -det var inte jag! =) Så vi åt middagen med tända ljus & tog sedan med oss lite ljus in till sovrummet där vi låg & myste lite i väntan på att elen skulle komma tillbaka & vi kunde sätta igång tv:n. Bebisen passade på att ha uppvisning för oss, bullrade runt med rumpan?knäna? så hela magen såg ut som ett stormigt hav, vi skrattade gott åt den. En timme var det strömlöst sen brakade allt igång, mannen envisades med att titta på någon flygfilm där planet invaderades av ormar *mkt spännande* så när jag stått ut med det i 1½ h krävde jag att få se "I huvudet på Gynning". Tror att man antigen hatar eller älskar henne, jag hör till de senare, jag älskar människor som är sig själva -naturliga även om man kan verka lite crazy! & visst finns det olika crazyheter, en naturlig & en onaturlig, Rad girlsen var mer onaturligt crazy medan Gynning är naturligt crazy om ni fattar...


23/1

Mannen sov i soffan till 4.30 mycket skönt för en gravid masskissande valross - jag kunde rumstrera i sängen som jag ville & springa & kissa varje minut om jag så ville. Sov skönt hela natten. Gick upp vid 7 snåret & fixade frukost & sen somnade jag om till 9.30 igen. Då for jag upp & satte en semeldeg & fixade i ordning mig under jäsningarna -så nu har jag härligt ljumna semlor i köket & ska äta årets första semla till fikat i em.

Jag har kontakt med 3 brudar sen tiden på universitetet, vi brukar maila ca 1-2 ggr/veckan. Två av dem är supergulliga & frågar hur det är med mig & läser snällt vad som händer i mitt liv även om deras liv skiljer sig endel från det. Men den tredje verkar vara i någon slags livskris, jag vet inte om det är avundsjuka eller om hon har så svåra problem att hitta sig själv att hon låter det gå ut över andra. Visst det är kanske inte jättekul för dem att läsa om spjälsängsinköp, tvättning av minikläder eller sammandragningar & en mage som växer så det knakar. Men å andra sidan så får ju jag läsa om deras senaste fyllor, fester, killproblem osv, men inte klagar jag på det. Men hon är sarkastisk, otrevlig, egoistisk i sina mail & det gör mig en smula förbannad. Lixom why? Sen i nästa sekund kan hon fråga om råd hur hon ska göra med jobb, pojkvän osv. Känns som jag skulle behöva rensa upp lite i bekantskapskretsen, för varför ha kontakt med någon som ändå bara får en att må dåligt?!

Gårdagens stora tvättdag innebär att jag har ett berg av tvätt att vika & lägga in i skåpen idag, puh! Blir nog en viloaus med nya VR innan jag tar tag i den biten så babysakerna får plats att hängas i tvättstugan!


24/1

En skön natt & det ser ut som att det blir en skön dag också. Tusen tack Zeb! Har haft stora rensningsdagen idag, mannen har för länge sedan plockat iordning sina papper & satt in i pärmar & tjatat på mig att göra detsamma -orken har lixom inte funnits där. Men idag fick jag fart. Det mesta åkte i sopen men det blev endel fint insatta papper i en pärm oxå. & så har jag plockat i ordning mina gravidtidningar & böcker jag inte tycker jag behöver innan bebisen kommer & som jag ska låna ut till en kompis som oxå är gravid & ska ha 3 månader efter oss.

Har vikt babykläder & lagt i en "ta med till BB påse" & lagt in det som ej ska med i garderoben, har en massa kvar att tvätta, men det är ju oxå 10 veckor kvar tillBf så jag hinner förhoppningsvis. Tänkte vara så duktig att stryka påslakanen, det kommer väl aldrig babyn uppleva mer än en gång i sitt liv -men nu har jag ju tiden! Mannen tjatar på mig att jag ska gå ut & gå, en liten liten promenad per dag, än så länge har det bara regnat & regnat, men idag lyser faktiskt solen -kanske blir en mini promis idag!

Lunch: ost&broccolisoppa med pizzamacka Middag: lasagne

Mannen är på hockey med några killkompisar ikväll, så jag blir herre över tv-kontrollen -nice!


Gravidstatus v. 31

10 veckor kvar, 69 dagar till Bf, nedräkningen fortgår! Känner mer & mer att det börjar bli dax att förbereda ankomsten, jag kanske är tidigt ute, men tänk om man står där med bebis i v. 36 & inte ens spjälsängen är ihopsatt, nej då har jag hellre allt klart i vecka 35 & går & snusar på allt i flera veckor istället. Magen har blivit mycket bättre med lactulos, den sköter sig 1-2ggr/dag, inga svidande tarmar & bara akutsmärta precis innan toabesöket -men det kan jag leva med! Matlusten är tillbaka förut åt jag mest för att jag var tvungen -nu blir jag ordentligt hungrig mellan målen. Har fått en massa mer energi, jag till & med känner för att göra saker! Vissa stunder på dagen kan till & med vara lite långsamma. Humöret är på topp om man jämför med bara någon vecka tillbaka. Bebisen ålar omkring i magen & den känns mer & mer, buffar lite när jag nyser, vaknar när jag spelar speldosa för den & putar sött med rumpa/knän tiit som tätt, mest aktiv är den på kvällen, då brukar jag ligga med magen bar & bara titta på hur den bökar omkring därinne. Tror fortfarande att den ligger på tvären, igår hade jag något hårt inkilat mellan högra höften & revbenen hela dagen & natten & den buffar mestadels på samma ställen även om det stundtals far runt något varv & buffar överallt. Två veckor kvar sen har jag nått delmål nr.1 v. 32 då läkaren sa att det inte var några problem att plocka ut dem om något skulle hända & jag har 6 veckor kvar till delmål nr 2 v. 37 då bebisen är klar & det är normalt att föda & jag kommer få sätta igång & leva så normalt som möjligt, inte sätta mig ned vid sammandragningar eller trippa runt med ministeg på Ica.


25/1

Igår hände något märkligt. En av mina bästa vänner (som oxå är gravid) ringde på kvällen & frågade "Är det någe fel på er hemtelefon?" Jag svarade "Det enda felet med den är att vi inte har någon" (det abonnemanget ska anlända samtidigt som bredbandet då vi ska ha IP telefon genom stadsnät) hon säger "men det finns ju ett nummer till er!" mycket riktigt, söker man på min man på eniro så dyker vår adress & vårt telefonnummer upp, men något abonnemang det har vi inte fått än... Mannen skulle ringa & tjata & undersöka saken idag!

Idag har mamma varit här, hon kom med posten & tur var det för med den anlände papper från försäkringskassan & jag hatar att fylla i sånna papper, tycker alltid jag lyckas få tillbaka dem för jag missat något, men hon har vanan inne, så jag tror det blev rätt nu. Sen åkte vi ned på stan & gick in i en tygaffär där vi måste spenderat över en timme, men nu har det köpts tyger till bebisens lapptäcke & till snuttefiltar, bara hoppas att bebisen inte ändrat kön sedan UL, hihi. Sen åt vi lunch på en italiensk restaurang, blev kalvrulader med salvia & vinsås + helstekt potatis, riktigt mumsigt. När vi ätit klart var mamma tvungen att lägga i mer parkeringspengar medan jag passade på att shoppa födelsedax present till H & sen letade vi efter babybyxor vita med fot på, men det fanns bara i grönt, rosa eller ljusblått eller itvå färgade flerpack så vi gav upp, handlade lite på Hemköp & åkte hem. Mamma hämtade bara lite grejer här & åkte sedan hem, medan jag la mig för att vila, så nu har jag vilat med en påse godis, lite Coca cola & expressen + bilaga, mår nu lite illa av allt godis -jag som ska på bio ikväll & mumsa i mig mer puh! Åt popcorn igår kväll men även om det känns som man bara äter luft tog det för mkt plats i magen så när mannen kom hem vid 23 snåret så låg jag bara & flämtade i sängen & pep "Jag får ingen luft" när vi pratat en stund så pep jag lite om mina onda handleder, då skrattade mannen åt mig & sa att jag var så himla lik Tobbe i "En annan del av Köping" hm...

Ska alltså på bio idag med 3 vänner, vi ska se "Den du älskar" lär vara riktigt hemsk

, men förhoppningsvis sevärd!


26/1

Det blev ingen bio igår, en timme innan vi skulle träffas satt jag hemma & stoppade första tuggan mat i munnen när N ringde & talade om att bion bara gick må-tors "Vad ska vi göra?". Så jag plockade in maten i kylen igen & så gick vi ut & åt istället. Vi gick till en av stans restaurang/pub/disco & lyckades pricka in afterwork maten så det blev nachotallrik & till efterrätt jordgubbar & hallon med varm vitchokladsås & glass till, riktigt mumsigt & trevligt. De har barn allihop i lite spridda åldrar så det blev mycket gravidtets & barnprat men mycket annat oxå. För första gången fick jag som gravid en dörr öppnad åt mig pga av mitt tillstånd & några killar i 20-25 års åldern spanade förtjust efter min runda framdel -lite roligt! Det behöver man när man mestadels känner sig som en flodhäst & mannen får putta på när jag ska resa mig från soffan & komma ut ur bilen.

På lördagen gick vi upp runt 9 & vid 11 satt vi med bilen full av återvinning, tog en sväng förbi soptippen & slängde brännbart & wellpapp, fortsatte till tapetaffären & hämtade ut tapeterna som lyckades kosta 1000:- mindre än vi räknat med, alltid trevligt! Sen blev det ICA shopping, jag tycker aldrig vi har så mycket på listan men ändå lyckas vagnen alltid bli proppfull & shoppingen går på ca 1000:-. Åkte hem & plockade in varorna, mannen beställde sushi & packade in resten av återvinningen som vi dumpade på vägen. Mannen tycker alltid att en stor sushi är för lite mat så nu beställde han en stor & en liten sushi vilket resulterade i att han var mätt efter den stora, jag var helnöjd efter min mammasushi... Jag plockade fram min nyinköpta bok "Gravidchock -av Belinda Olsson" & en påse lösgodis, mannen gick & la sig för han kände sig lite krasslig. Han vaknade inte förrän vid 18 igen då det var dags för travet han spelat på. Själv påbörjade jag maten: plankstek, när jag skulle hälla ut potatisvattnet så stod en form i hon & jag hällde lite för nära kanten så det rann upp på kanten & fortsatte vidare på min MAGE aj,aj,aj! Så det blev bort med kläderna & på med is. Har nu ett snyggt brännmärke på 1,5x0,5 cm bredvid naveln. Mannen blev helt förskräckt & är helt säker på att bebisen kommer komma ut med ett brännmärke på ryggen eller låret, så han pratade lugnande med magen under kvällen "Din stackare brännde hon dig" & pussade på magen...


27/1

Mannen gick upp 9 jag hämtade in frukost på sängen & låg kvar till 10.30 & läste. Mannens föräldrar ringde & ville komma över så då blev det fart på min käre man. Vi har i ca 4 veckors tid haft julkartongerna stående i hallen, de har ökats på med spjälsäng + madrass & tomtarna står fortfarande kvar i vardagsrummet för mannen vet inte hur han ska packa ner dem, sopsäckar har jag föreslagit (de är stooora tomtar) men han gillar inte idén & jag hade ju ökat på stöket i hallen med att släpa ut all återvinnig dit, jag skojar inte när jag säger att det var 10 papperskassar fulla, det tog efter det "movet" 1dygn innan mannen äntligen sa "Vi har endel att plocka med i helgen". Eftersom jag bestämt mig för att INTE tjata. Men återvinningen försvann i lördags & söndagsmorgonen försvann kartonger, spjälsäng & tomtar oxå -helt underbart! Vi kan andas igen! Svärmor & svärfar kom med nyköpt bröd & ställde sig för att göra lunchmackor som vi sen glatt mumsade i oss. Bestämde att på söndag ska svärfar hjälpa mannen med övervåningen & jag & svärmor ska till IKEA.

När de åkt åt vi glass med kolasås & strössel. Mannen satte upp nya lampan över matbordet & jag strö babylakan Jag fick lite ont i tarmarna & kollade på film, mannen åkte & handlade söndagstidningar & pysslade sedan på övervåningen. Försökte sova bort det onda men det gick inte. Mannen lagade maten: färsk laxfilé i ugn med tagliatelle & smögensås. Det onda ville inte riktigt släppa nu heller så det blev slappning i tv-soffan & kl. 21 när jag valde att titta på Brokeback moutain & vardagsrummet förvandlats till en gaskammare gick mannen & la sig. När filmen var slut & ett stycke grönt skalat äpple uppätet hade det onda släppt.


28/1

Koagulerat blod ca 3x3mm på pappret, men numer känns det som det är mer vardag än livsfara så jag behåller lugnet så länge det inte kommer färskt blod & betydligt MER! Blir en lugn dag hemma. Tänkte baka lite om jag orkar, brödet börja ta slut & jag är sugen på tekakor & citronsockerkaka som mormor alltid gjorde när vi var små, får den ju aldrig såklart lika god men ändå. Skulle vilja börja fylla på frysen med kanelbullar & småkakor. Köpte även hem engångsformar så jag kan frysa in någon paj & nån lasagne så vi slipper laga mat det första vi gör när vi kommer hem från BB.

Har nu bakat sockerkaka med smak av apelsin då det inte fanns någon citron hemma & tekakor, mums! Håller nu på med middagen som kommer bestå av kycklingwook green curry & ris!


29/1

Imorgon har jag bilen, tänkte åka förbi min hemstad. Hade bestämt med 2 gravida tjejer att vi skulle luncha ihop, men den ena föredrog att jobba & då tyckte den andra att vi skulle vänta tills "alla" kunde. Så nu har jag istället bestämt fikadäjt med en tjej som har en 7 månaders bebis som vi brukar umgås med i par. Idag har jag bakat småkakor, glutenfria & inte det lättaste de blir ju inte direkt lika smarriga som mormors men jag knåpade iallafall ihop något som ska likna kolasnittar & chokladkakor med pärlsocker på. Har efter det slöat med nya amelia & väntar nu på att Dawson ska börja så jag får fika =).

Kvällens middag: pannbiff med stekt lök, potatis & brunsås + lingon. Mannen ringde dem som ska fixa med bredbandet & återigen så säger de att "det är på gång" men sen sa han "vänta nu, är du säker på att det inte redan fungerar?", eh det hade ju inte vi testat, man tycker ju man borde få en bekräftelse mm först, men vi testade & nu sitter jag här! ÄNTLIGEN!!!


Kommentarer
Postat av: Camilla

Å va jag blev GLAD att du fått bredbandet,har saknat dina dagliga uppdateringar! Och även kul att läsa allt =) Gott med det du bakat! Får nog köpa bröd-ingridienser imorgon kanske =) Kram på dig!

2008-01-29 @ 21:34:44
URL: http://minusfem.blogspot.com
Postat av: Gisela

Tack o tack! Ja det skulle va kul o se hur det blir i så fall :D
Oj vad mycket du har skrivit! Det är bra det så jag har något att göra :D

2008-01-29 @ 22:21:11
URL: http://gisellas.blogg.se
Postat av: Alva

Hey!
Du är tillbaka, va skojigt. Har vart en lång och seg väntan. Så nu ser jag fram emot all ny läsning framöver.
Va fint ni verkar ha det, du och din man. Känner mej lite töntig när jag läser om er för jag kommer på mej själv med att sitta och små le för mig själv, och vrida lite sådär på huvudet, du vet som en hund när den lyssnar. Så ser jag ut när jag läser din blogg. *ha ha ha*
/Alva

2008-01-29 @ 23:06:22
URL: http://alvajohanna.blogg.se
Postat av: sommartjejen

Äntligen!!!!
Min dag är äntligen räddad igen när syster yster åter kan börja blogga och maila!!!! =)
Love you!!

2008-01-30 @ 09:48:00
URL: http://www.sommartjejen.blogg.se
Postat av: Åsa

Äntligen är du tillbaka Nhea!! Vad roligt! Hoppas allt är bra med dig!! Kram Åsa

2008-01-30 @ 18:27:02
URL: http://www.asasvarld.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0