Solsken & ingen röst....

Tusen tack för alla era kommentarer angående min BB-packning! Tänkte förklara lite mer hur jag tänker:

Mannen: Anser att han är tillräckligt mogen att packa sin egen väska, så den får han sköta helt själv & därför står den inte med bland mina listor. OM han tokar till det så har vi 5 min bilväg från BB & hem så han kan lätt hämta något han saknar... Extra tack till Mia om tips med bröd + fryst pålägg!! & somris för frukttipset!

Parkering: Vi har fått karta & parkeringslapp av vår BM, så vi parkerar helt gratis!

Mina kläder: Alla byxor & mysisar är i mamma modell, jag räknar inte med att använda något annat den första månaden... Jag har själv jobbat på sjukhus & vet hur ursäkta mig "sunkiga" sjukhuskläderna är. Jag kan tänka mig sjukhuskläder under förlossningen, men sen finns det något underbarare att nyförlöst, nyduschad få kliva i sin EGEN mysdress?

Bindor/blöjor: Fick tips av en kollega att ta med Libresse goodnight då bindorna på sjukhuset är modell pensionärsblöja. Är mina bindor för små så använder jag självklart sjukhusets - annars kan jag känna att det vore skönt med modell mindre! Ska fråga BM om blöjor till bebisen finns på BB.

Bebisens kläder: Tips vid förlossningen är att tänka ut en målbild. En av mina målbilder är min bebis i en av de små söta dressar jag köpt speciellt till den, ingosad hos mig vid mitt bröst. Jag kan inte tänka mig att använda sjukhusets bebiskläder förutom vid nödfall.

Annat: Kamera tog jag som så självklar att jag inte tyckte jag behövde skriva det, men videokamera -no-no-no det kommer inte in i mitt rum! =) Gosedjur har bebisen önskat av sin farfar... Tackar dock för tips om lypsyl, toapapper & kudde!

Alla tänker vi & känner olika, men det är trevligt att ta del av era erfaernheter & tankar - även om jag inte köper ALLA! =)

Gårdagen blev en lugn pysseldag. Jag började redan vid lunch känna mig en smula rosslig i halsen & helt plötsligt hade jag ingen röst & nu under natten har halsontet tilltagit & jag låter superförkyld. Har kurerat mig i natt med honungsvatten & halstabletter, känner mig fortfarande lite små risig & har en ursexig whiskeyröst...

Igår fixade jag återigen till i tvättstugan, rensade, slängde, sorterade & förberedde för att mannen ska kunna sätta upp skötbordet, något han återigen stått & mätt & mätt & funderat på. Blev lite sur på honom när jag visste att han planerade att tvätta bilen & montera garderoberna, men jag hittade honom sovandes i sovrummet. Så istället för tjat satte jag igång nespresso maskinen & lockade upp honom med fika - mkt effektivt.

Har nu tvättat alla kläder & saker till bebisen & vikt ihop & lagt det som ska med till BB i spjälsängen & resten i garderoben. Tidigt enligt många men, av de kontakter jag har med BF runt oss, så är första bebisen ute! Kom ut i v. 33 & var en liten plutt på 1750 g & 42,5 cm lång, men andas & äter själv. & mamman & jag har gått sjukskrivna ungefär lika länge för sammandragningar. Så man ska aldrig säga aldrig...

Idag har jag avbokat dagens happening som var en lunch på stan med en kompis. Anledning 1) Jag behöver vila mig frisk. Anledning 2) Jag har två val att ta mig ner på stan utan bil: cykel eller buss ner & då spendera 1,5h på stan innan hon & jag ska ses & sen taxi hem eller spendera ytterligare 2,5h till på stan för att ta bussen hem...
Var skeptiskt från början till att cykla & med en förkylning är det helt uteslutet, så jag väljer att stanna hemma. Längtar tills bebisen är ute & jag kan börja gå ut & gå, då är det inga som helst problem att ta sig ner på stan... Mannen & jag har tittat på tänkbara bilar åt mig, men bestämt oss för att shoppa bil till hösten.

Dagens meny:

FRukost; 2 knäckisar med minilätta & port salut, fruktjuice & rött te Lunch: potatismos & kokt korv Fika: apelsin Middag: kokt torsk med potatis & äggsås Kvällsfika: äpple


Recept efter förfrågan!!!


Citronpaj


Ingredienser

Portioner: 8

125 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl 

FYLLNING
2 citroner  (knappt 1 dl juice)
3 äggulor
125 g smör
2 dl strösocker

MARÄNG
3 äggvitor
2 dl strösocker


Gör så här
Mixa smör, socker och ägg smidigt.
Rör ner mjölet och samla till en deg. Låt vila kallt i en timme.

Sätt ugnen på 225°C. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 28 cm i diameter. Grädda i 10 minuter.
Låt svalna.

Sätt ugnen på 250°C, grill eller enbart övervärme.

Tvätta citronerna väl. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa samman citronjuice, -skal och äggulor.

Smält smöret och blanda ner socker och citronblandningen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar.
Låt den kallna och häll i pajskalet.

Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret, lite åt gången och vispa till en tjock marängsmet. Fördela jämnt på citronpajen.
Grädda i ca 3 minuter.



LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS! Deadline 6/3
Jag kommer börja skicka ut lösenorden i slutet av feb & än så länge är det bara supersöta mail som dimpt ned i inkorgen & alla är berättigade ett lösenord


Kommentarer
Postat av: svintoflickan

Gillar verkligen ditt sätt att skriva..man både ler o tänker..
tycker de låter toppen allting..om dina tankar inför bbtiden..
nej filmkamera har vi aldrig tagit med heller...
o kort har vi tagit men bara på bebis ..liksom inte föderbebisenbilder...uscha...
nu ska jag ta på mej..har fortfarande pyamas...
kramis
å min man har jag då aldrig packat till...skratt..
:-)

2008-02-18 @ 10:55:25
URL: http://svintoflickans.blogg.se
Postat av: Anonym

Tycker din lista är genomtänkt och bra! Huvudsaken är att man själv känner att man har med sig det man vill, hellre för mycket än för lite. Vi videofilmade inte heller under förossnigen. Nu efteråt hade jag velat ha videofilm på mina döttrar då de var helt nyfödda. Kanske uttryckte mig lite luddigt i förra kommentaren, jag hade inte velat se mig själv föda på film. DÄremot hade jag velat ha lite kort innan förlossningen. På rummet, kanske ngt på mig i stora magen och vita sjukhuskläder. Fler kort även fast vi tog massor! Det är kansek för att minnena bleknar? Det skiljer ju väldigt mycket mellan olika sjukhus vad det gäller kläder för mamma/bebis, mat till pappan, parkering osv även inom samma stad. Mina tjejer är bägge födda på två stora sjukhus i stockholm och det var stor skillnad mellan dem. Använde sjukhusets kläder under förlossningen men efter duschen satte jag på mig egna. Superskönt tyckte jag med! Hade inte räknat med att bli kvar så himla länge som vi blev med första tjejen och därför hade vi med för lite kläder till henne. Det kändes väldigt tråkigt att behöva ha på landstingets trasiga kläder så jag tycker att det är bra att du har med såpass mycket saker som du har till bebisen. Vi hade jättenära hem men jag kunde knappt gå och vågade inte vara själv= maken blev kvar med mig.
Ett av de starkaste minnena jag har från BB var då jag satt ute i korridoren med min lilla 3-dagars. Jag var helt slut och dessutom lite tredjedagen-gråtig. Hon låg i landstingets fula kläder. Förbi SKUTTAR en mamma, sminkad, nystylad med sin bebis i balja. Bebisen låg i en rosa klänning, HÅRBAND och t om små rosa skor. På baljan satt det rosa heliumballonger med texten "Det blev en ficka". Som om ngn hade missat det, haha. Nu kan jag le åt det, men jag grät och grät och tyckte synd om min bebis som var så oanständigt klädd. Något overkill kanske... Men det var SKÖNT att ha egna kläder både till sig själv och bebisen. Behöver jag tillägga att jag hade mycket kläder med till flicka nr 2? Jag packade inte heller till maken men har kompisar vars män upptäcker på BB att de inte har haft tandborste och så. Då har de varit så fokuserade på att ta med saker till den blivande mamman att de glömt sig själva=) Lite sött kanske... Jag trodde att det var HELA er gemensamma lista, därför skrev jag kamera och saker till maken. Hoppas du inte kände att jag underskattade dig!
Gudars viken lång kommentar!
Kram

2008-02-18 @ 11:36:06
Postat av: Tess

Det var jag som skrev romanen ovanför...

2008-02-18 @ 11:36:48
Postat av: Maria

Tack för receptet :-)

Jag tycker också din lista är hur bra som helst. Jag bytte om till mina egna kläder så fort jag bara kunde och hade också med mig egna bindor. Gillade inte att pajsa runt i sjukhusets sunkiga kläder. Man känner sig tillräcklig sunkig och ofräsch ändå :-) Sedan deras jätteblöjor är ju inte heller så skoj. Men man använder dem om man måste som du sa!

Lycka till nu!!!

2008-02-18 @ 11:41:14
Postat av: Nhea

Tess: Tack för romanen! =) Inte trodde jag att du underskattade mig! Men jag vill heller inte att folk ska tro att jag är helt korkad som glömmer man & kamera eller tänker klämma ner mig i ett par stuprör size 36 efteråt =)

Kram till Svinto & Maria oxå!

2008-02-18 @ 11:54:59
URL: http://nheas.blogg.se
Postat av: Tess

Hahahahaha, nej det finns ju faktiskt de som tror att de ska kunna göra det. Inte vill man bli förväxlad med dem=)

2008-02-18 @ 12:21:37
Postat av: Anonym

Att tänka på mannen var bara av omtanke, hade inte en tanke på mannen när vi fick vår första, så det var bara en påminnelse. Ingen annan på mvc pratade om pappan heller. Jag var helt inne i mig själv och bebis:).

2008-02-18 @ 19:28:27
Postat av: svintoflickan

neah..du får mej verkligen att le.
natti natti

2008-02-18 @ 22:42:42
URL: http://svintoflickans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0