Det började...

....när jag var hemma förra veckan, något rasslade plötsligt till i en innervägg. Berättade detta för mannen vid maten som sa "Näe en mus kan det INTE vara" men ändå var han iväg & satte i mus-skrämmaren (en dosa man har i ett uttag som sänder ljud som inte vi människor hör men som skrämmer bort möss & insekter) innan han  hunnit avsluta meningen... Lixom nya huset, enda vägen in det är via vinden, den är tät förutom på ett ställe in till just den innervägg det rasslar ifrån där en stort plaströr går från vind till vardagsrummet (jag vet eftersom jag blev placerad i mörkret på vinden för att ta emot detta plaströr medan mannen & snickaren slet & drog i det för att få dit det), detta rör leder till en låda i väggen, för det är tänkt att vi ska ha högtalarsystem i hela huset så småningom, så musen kommer dit men inte längre.

Sen igår natt vaknade jag av att jag tyckte det lät som någon låste upp vår ytterdörr, förstenad av skräck & liggandes ihopkrupen i sängen målandes upp bilder av inbrottstjuvar med pistoler & tänkte "ingen idé att väcka mannen då går han bara upp & blir skjuten", sen hörde jag hur någon klev på vår trapp (eller vi har ingen riktigt trapp utanför dörren utan den är en konstruktion av postpallar & trallbitar, en trallbit har halkat snett & ingen orkar rätta till den så man hör varje gång någon är påväg in till oss när de kliver på den) & sen blev det tyst.

Berättade detta för mannen vid gårdagens middag som utbrast "Nästa gång väcker du MIG"

Igårkväll gick jag & la mig först , då började det rassla i väggen igen, mannen for in till mig, for sen ut i vardagsrummet igen & lyssnade, röck lite i sladdarna i väggen & konstaterade att de minsann var i spänn & därför orsakade rasslet (visst). Men ändå sätter mannen musskrämmaren på högsta frekvens.

Vid två snåret i natt har den där lille musen fått tokspel därinne i lådan pga av ljudet & fullkomligt tokrasslar i väggen, väcker mannen & medan vi ligger spänt & lyssnar så hörs ett nytt ljud, någon som springer runt husknuten klingar i byggställningen & hoppar på trallbiten... Mannen far upp (jag visste det) & springer ut till köksfönstret & börjar skratta, vår inbrottstjuv är en RÄV.

Men sen har rasslet i väggen fortsatt tills den där lille musen bitit av en bit på plasten i lådan i väggen & antagligen irrar runt inne i vårt hus för tillfället... Trots att mannen ställde upp ett "dödsbad" nedanför.

Annars gick gårdagen bra, vilade 15 min i jobbets vilorum, var skönt att sträcka ut, känner av ligamenten när jag nyser, hostar eller tar i, men det funkar bra att cykla till & från jobbet. Har rensat lite i almanackan & satt upp ett max för inbokade möten osv. men hittills har det funkat bra, de accepterar att de får vänta en eller två veckor till.

Tittade på EKG igår, tycker Ann skriverså härliga krönikor, hon är ju ett stort flum, men som programledare, nja jag vet inte... kanske ska hålla mig till det hon skriver i fortsättningen. Eriks tester var ju spännande iallafall!

Att inte längre bara kunna tänka på sig själv:

1) Jag har alltid sovit lite halvt på mage med ena benet uppdraget, det har funkat skapligt, men nu får man verkligen kontrollera sida, bebisen har ett favoritställe i min livmoder, vänster kant ganska högt upp, där brukar den kura ihop sig till en boll & om jag väljer att ligga på den sidan så känns det ungefär som att ligga på en tennisboll -dvs det går inte. Så numer får man säga till mannen när jag vill att han ska byta sida (hatar att ligga ansikte mot ansikte, dels hatar jag andedräkter & sen blir jag stressad av att höra honom andas) "Byt sida, Bebisen ligger på andra sidan", då makar han snällt över utan gnäll som annars brukar uppstå... =)

2) Jag kissar & dricker vatten på natten -OFTA! Bara det att min lille älskling vaknar av kallt vatten i magen & börjar rumstrera runt, så varje klunk får man be om ursäkt för "Förlåt väckte mamma dig igen..."

Gårdagens meny:

Frukost: 1 yoghurt med linfrö, 2 grova brödskivor med ost & gurka ½ banan Lunch: indiska rester + päron Fika: ½banan + päron Middag; ugnstekt falukorv med massa ost & hemmagjort p-mos + grönsallad med morot i Fika: 2 riskakor med ost 1 rad mjölkchoklad daim + te



Kommentarer
Postat av: Gisela

Nej vad hemskt... Vi hade möss inne i lägenheten för några år sen och jag vaknade av att dom sprang omkring i våran säng och i mitt hår!! Det var äckligt!! Vi fångade en hel del, men sen fick vi en uggla utanför lägenheten som hjälpte oss :) Hyresvärden gjorde inget annat än att ge oss råttfällor...

2007-10-30 @ 08:48:07
URL: http://gisellas.blogg.se
Postat av: sommartjejen

Guud vad jag skrattade när jag läste din blogg idag, det var värst vad det händer mycket saker hos er. Både möss o rävar o så byta sida i sängen för bebis har bytt plats! *fnissar*
Det värsta är ju att det där bara är början, bebis blir ju inte lugnare direkt ju större den blir. Ibland fick jag ligga o vänta i 2h innan Viktor hade lekt klart därinne framåt 2-3 snåret på natten. Var inte ett dugg trött när jag vaknade!! *ler*
Nu ska vi åka till Lager 157.
puss

2007-10-30 @ 09:05:29
Postat av: Nhea

Gisella: Nä men fyyyy!

Sommartjejen: Jag anar att detta bara är början...

2007-10-30 @ 09:44:38
URL: http://nheas.blogg.se
Postat av: Emelie

Vi hade en teutonia (vet ej vad modellen heter) med mjuklift, mycket lättare att bära och så. Men man får känna själv vad man tycke. Annars har jag hört att emmaljunga vagnarna är väldigt bra, och om du vill ha en lättstyrd kan du alltid köpa en urban jungle.

2007-10-30 @ 11:39:40
URL: http://ungmamma15.blogg.se
Postat av: Jenny

Missat massor nu då jag varit "lat" i helgen och inte bloggat, här däremot jobbat massor...men pengar är ju grejen och nästa steg är ett par skor! Ska göra utmaningen på min blogg, men jag har ju ingen att utmana! Alla bloggar jag läser har ju redan blivit utmanade! =)

2007-10-30 @ 15:18:57
URL: http://blushie.blogg.se
Postat av: Malinsson

Hihi.. När vi byggde ut vårat hus satt jag vid datorn en kväll och kände något konstigt på benet, livrädd för insekter som jag är väntade jag mig värsta skalbaggen eller något så jag börjar skaka på benet och ut ur mina byxor trillar en sån söt lite mus mitt på golvet och jag blev så snopen så jag sprang till sambons pappa och skrek att jag hade en mus i byxorna varpå han svarar mig: Har du inte alltid det höll
jag på att säga! Hoppas ni blir av med dom i alla fall och att räven försvinner så du får sova=)

2007-10-30 @ 19:39:45
URL: http://malinssonen.blogg.se
Postat av: Zeb

Åhh, möss och rävar, trevligt. Här har vi en grävling som släntrar runt huset och går in under altanen och sen försvinner den mystiskt, men den kommer i alla fall inte in.

Tänkte bara säga att jag hade jätteont i ligamenten i början av graviditeten, särskilt vid hosta, ringde på allvar mvc och frågade om man kunde hosta ut bebisen, de tyckte nog att jag var liiiite knäpp:-) men det var ju så himla otäckt, ligamenten och sen sammandragningar.

Kram!

2007-10-30 @ 20:14:54
Postat av: Nhea

Malinsson: Ha,ha får mig att tänka på en kompis som satt vid en finmiddag med släkten samlad & kände i gropen i halsen & utbrast "Pappa, jag har ett hål mellan bena..."...

Zeb: Javisst är det otäckt, skönt att jag inte är ensam om knastankar, själv har jag funderat på om bebisen kan komma ut om man tar i när man är riktigt hård i magen... Ska nog inte fråga min BM om det....

KRAM

2007-10-31 @ 08:46:30
URL: http://nheas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0