Gravidstatus & magbild

Sådär ja då var man på plats igen! I morse gick det strålande, förutom att jag snoozade till kl. 7, men jag behövde inte vila mellan toabesök & tillfixning -skönt, så jag är här någorlunda i tid ändå!

Igår blev jag så rackarns sugen på smörgåstårta, har tänkt på smörgåstårta i flera veckor, till & med leverpastejen i ett av lagren lockade, så plötsligt fick jag nog igår & shoppa lite ingredienser & fixade till två små söta portionssmörgåstårtor åt mig & mannen medan jag lagade pannbiffen. Misstänker att kvällsfikat måste utökas lite för att jag ska slippa vakna varannan timme per natt, så då får jag börja med kvällsmacka & igår blev det då smörgåstårta! Sov sen som en gud, förutom nästäppan då men...

Mannen tittade på film & jag läste nya Vecko-Revyn, tycker inte riktigt om den nya chefredaktören samt att de är lite efter med vimmelbilder & skvaller, deras "nyheter" har jag läst för flera veckor sedan i nån annan tidning & planerar byta ut den prenumenationen mot någon annan tidning, det jag tycker är bra är att jag får en tidning i veckan nu, varannan vecka Amelia & varannan vecka VR, nån som har något bra förslag på tidning?

Ikväll ska vi åka & besöka bebisen som kom ut häromveckan, bli bjudna på mat & höra förlossningsberättelsen & hur det är att bli föräldrar =) Ska bli spännande! Mannen är nog mest intresserad av hur de renoverat huset...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gravidstatus:



V.16

Tyckte att magen hade krympt , men ändrade mig igår när jag hade växtvärk & tittade mig i spegeln innan jag la mig (bilden är tagen igår em). En gång i veckan är det högläsning från boken "Gravid -vecka för vecka" & mannen måttar mellan fingrarna hur stor bebben & så är den en kompis som säger att man kan höra bebisen när den är vaken, att det ska svischa & bubbla, så det sysslar han oxå med, lägger örat intill & lyssnar, men han tycker mest det bubblar & gurglar överallt än så länge. Mår fortfarande illa på morgonen, men har nu inte kräkits på 1½ vecka, skönt! Känns som jag har hittat strategier för illamåendet -VILA! & det är när jag inte följer dem som det blir tokigt.
Hoppar mer & mer över fruktstunderna (som finns på dagens meny) som inte infaller på vanlig fikatid, de behövs lixom inte längre -skönt! Har en enorm nästäppa nattetid, misstänker svullna slemhinnor, men hoppas det är en liten förkylning som snart kommer gå över. Känner bebben som fisksnärtar då & då inte varje dag men nästan ,mest när jag sitter ner & så lite bubblor mellan varven.

Dagens meny:

Frukost: grova rutan delat på 2, med ost, skinka, gurka & tomat 1äpple, 1 satsumas + te Lunch: pannbiff med kokt potatis, brunsås & lingon Fika: äpple & satsumas Middag: ??? Fika: ???

Kommentarer
Postat av: Sommartjejen

Du har verkligen en väldigt vacker gravidmage!!
Underbar att titta på!!! =)
Mysigt att mannen börjar lyssna efter ljud, du kan ju hälsa honom att H hörde bebisen mycket bättre med en tom toarulle!!
Men jag misstänker att du har lika aktiv tarm som jag o då hör man tarmarna mest så det är svårt att urskilja vad som är bebis o vad som är tarm.
Jag pren.ju på Mama innan jag fick Viktor. Har dock slutat med den nu o tagit en föräldrar o barn tidning istället. Hinner dock inte läsa den, så jag får lägga dem på hög tills det blir tid över för läsning i mitt liv igen! =)
Men Mama kan jag rekomendera.

2007-10-18 @ 08:36:31
URL: http://www.sommartjejen.blogg.se
Postat av: Sommartjejen

Ååå glömde ju berätta att min granne när jag bodde i vår födelsestad åt smörgåstårta nästan varje dag när hon var gravid - det var hennes suuuug. =)

2007-10-18 @ 08:37:11
URL: http://www.sommartjejen.blogg.se
Postat av: veronica

gud va söt mage:-)

2007-10-18 @ 09:44:34
Postat av: Zeb

Fin mage du har! Jag blir så bebissugen och vill ha en egen liten mage, fast när man tittar på monstret som drar omkring här hemma och bara gör bus, som att klättra upp i fönstren, på matbordet. öppna alla köksskåp o.dyl så undrar man ju vad det är som drar egentligen *s* Ettåringar kan verkligen vara ett pain in the a** och alldeles underbara :-)

Jag gillar också mama-tidningen, lite lagom med tips, lite drömma-sig-bort-grejor och lite skvaller.

Kram!

2007-10-18 @ 10:02:20
Postat av: Louise m Ebba 0205 & Eric 0508

Vecko-Revyn? Den har jag inte läst sedan jag var tonåring, trodde den riktade sig till yngre. Själv prenumererar jag på Mama (sedan starten) & På Drömhem & Trädgård (mkt bra tidning!).

När jag var gravid med 1:an så var jag så hungrig på nätterna ett tag så jag fick gå upp & äte flingor mitt i natten...kändes lite galet.

Har ni bestämt om ni skall ta reda på könet? Med första barnet kände jag inte alls att jag ville det men med andra ville jag det absolut, fick övertalat mannen så i v 27 fick vi reda på det.

Du har en urfin mage förresten :-)

Ha det!

/Louise

2007-10-18 @ 11:14:06
Postat av: Louise m Ebba 0205 & Eric 0508

Såg förresten på Kanalen (håller koll på dig :-) & på Prissan som är i samma vecka som du ungefär, hon o jag fick våra andra barn nästan samtidigt) att du även finns på Familjeliv. Vad kallar du dig där? Jag heter Lovali där.

2007-10-18 @ 11:25:53
Postat av: Nhea

Tack för alla kommentarer om fin mage! Är rätt nöjd själv faktiskt =).

Sommartjejen: Om jag får smörgåstårta som craving kommer jag rulla fram i april...Please don´t!

Zeb: Ha,ha, klart du ska ha en till, tänk vad gott de luktar & vilka pussvänliga magar de har & söta tår & mjuka öron och.... =)

Louise: Hittade dig på familjeliv, lämna ett spår i gästboken =)Jag har läst VR för jag diggar Ebba & hennes koll på mode + att hon lämnade smart tips & råd efter sig som jag velat ha haft i 15-20 års åldern, I done all the misstakes, men nu känns tidningen urvuxen & det lutar åt Mama som flera av er tipsat om! Drömhem & andra hus & inredningstidningar är jag så himla less på efter bygget av huset, vill inte se en sån tidning mer i hela mitt liv =). Men trädgård däremot, kanske blir nästa vår/sommar då vi ska anlägga våran som just nu ser ut som en jordhög. Jag har absolut inga gröna fingrar, gillar att plantera & skörda osv. men vattna URK! Skittrist! =)

Kram på er!

2007-10-18 @ 11:53:15
URL: http://nheas.blogg.se
Postat av: svintoflickan

jättefin mage..vad kul att se.du har så söt o fin liten mage.jag blir alltid klumpig hela jag..på en gång liksom..men kanske inte med första ioförsig..de minns jag inte.strunt samma hur jag ser ut..vacker mage allafall men du är ju fin hela du!!!
men vad jobbigt att höra att illamåendet inte går över...jag som trodde du skulle ge mig lite hopp..
barnmorskan sa att de skule gå över i vecka 12..skratt..i morgon går jag in i vecka 13.
nu måste jag sova..men duktig du är som gör så mycke god mat...som syster din:-)
jag är kass på att laga mat.
kramis

2007-10-18 @ 22:39:01
URL: http://svintoflickans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0