FebrigLördag

Usch vilken natt. Började med att avsluta kvällen med att gå in på minnessidan de gjort på Facebook om tjejen som gick bort i cancer. Sen skulle mannen sova uppe & inte nog med att tankarna snurrade likt en karusell, det var tokvarmt & mannen både snarkade, snusade & lät, en sovande människa är bland det mest stressande som finns när man själv inte kan sova hur mkt man än vill. Så utan en blund tassade jag ner till gästsängen klockan 1, somnade efter nån timme, vaknade vid 7 & kunde inte somna om även om Alice sovit som den prinsessa hon är 20-08 utan ett pip.

Igår blev det fredagsmys med ädelsotfylld, baconlindad kycklingfilé & klyftpotatis & så vitlöksbröd, lite rött vin & så lite choklad. Min äldsta syster ringde eftersom mamma redan bokat Riksfärdtjänst till oss UTAN att fråga hur min syster tänkt. Mamma har planerat såklart, men det ena kommer gå i stöpet då min syster jobbar till 22 den dagen mamma tänkt åka dit & lämna julklappar & fira med dem... & mamma bokade även Riksfärdtjänsten UTAN att diskutera tiderna med mig, som tur var valde hon bra tider, de kommer 14.30 & åker hem 18.00, men ändå, ibland är hon alldeles för snabb för sitt eget bästa & detta är en egenskap hon besuttit i alla tider, och som inte verkar ge vika.

Vi pratade även tankar kring jul att både hon & jag oroat oss & att inget känns riktigt bra hur man än gör. Vi vill ju alla bädda in oss i puppan där inget ont kan nå oss, slippa fundera på det som gör ont, slippa se & slippa känna, så bara för en dag. Detta ingenmansland vi nu tillhör & tillhört 1 år & 7 månader sedan mamma fick sin diagnos är pest & pina ibland, det känns som man sitter fast, inte kan röra sig, inte komma vidare, samtidigt som man inte vill att mamma ska försvinna & samtidigt som man ser hur hon lider & hur hon förtvinar, faller ihop & isär, hur den riktiga mamman bara skymtar förbi då & då & alldeles för sällan, att det alltför ofta bara sitter ett skal där, en mammasymbol...  
Plöstligt lät det så konstigt i luren.

-Fan står du & röker? frågade jag
-Nä jag tjurar, svarade syster & sen brast vi ut i ett asgarv istället...

När Alice vaknade, eller väcktes ska jag väl säga, jag fattar inte hur denna unge är skapt först har man slitit som ett djur för att få ungsudden att sova hela sitt första  år, en minuts andrum mitt på dagen och NU får man kämpa för att väcka henne. Igår sjöng jag för henne, hon titta på mig, log & sen somna hon igen... 10 min ägnade jag åt att väcka lilltrollet! Men iallafall, igår när hon vaknat så hade jag passat på att tända pumpan & ställa ut den på trappen för att slippa kombinera eld med nyfiken ungsudd, men hon hade sånt huvudbry om var den där måla pumpan tagit vägen, så jag fick hämta in den en stund & kunde sen ställa ut den när det började skymma. Så det är väl bäst hon får vara med när man gör sånna saker igen... Idag har hon & mannen "roulat kaka", dvs lekt med hennes nya deg, det finns formar på locken till degen, en är en telefon & igår sa hon att det var en klocka, men efter lite tjat förstod hon att de faktiskt var en telefon, men hon säger det så roligt så det låter som hon säger "För Fan" när hon säger telefon, så mannen & jag får oss ganska många fniss under baka kaka leken.

Idag känner jag mig risig, trött, lite småfebrig & täppt i näsan. Mannen har istället en raket i arslet och vill fixa & dona och greja & ha sig medan jag bara är alldeles matt. Vi har iallafall varit på EM tittat på soffa, hängare till hallen åt Alice & matta & lampor dit upp, det blev inget jag orkade inte engagera mig så värst. Sen handlade vi lite förvaringslådor , skoförvaring & mat på City Gross, åkte hem, mannen lagade lunch vilket blev kebab i pitabröd med grönsaker & vitlökssås, mums!

Alice sover middag, jag har satt upp mina "finskor" på den nya skoförvaring man hänger över dörren (ska ta kort sen) inne i min mjukglassrosa walk in som mannen helt plötsligt brytit sig in i, nu hänger både skjortor & byxor därinne, *fnys* Ska föröska klämma in lite mer skor/stövlar & klänningar däruppe, han har till & med skruvat upp en slipshängare därinne *frust* så NU passar det!!!!!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0