Madrasssovning & Blåbula

Idag var det drop-in-fika på dagis mellan 14-16.30. Så jag slutade lite tidigare & gick till dagis för att sällskapa med Alice. Det var två andra föräldrar där, en pedagog & så chefen. Fröken berättade att Alice minsann sovit på madrass idag. De hade börjat prata om det på lunchen & sen när det var dags för att sova så kröp hon ner på en madrass & somnade. Men hon sov inte så länge bara 35 min men att de lyckades känns som en enorm vinst!

Jag gick & hämta min plånbok & när jag kom in i rummet så såg jag precis hur en av småtjejerna knuffade Alice så hon ramlade med pannan mot en bänk. Tyckte in att det såg så farligt ut först, men när jag efter en stund tog upp hennes lugg så växte där en illblå bula, såg ut som den skulle sprängas. chefen sprang & hämtade is & fröken, snutten & leopard. Is ville inte Alice ha, hon skrek bara som en galning då, så det enda sättet var att föröska få henen lugn 6 efter ca 10 min när hon lugnat sig så la sig bulan en smula oxå. Flickans mamam var där & hon skötte det hela bra. Flickan fick be om ursäkt & vi kunde prata lite om vad som hänt & mamman fick berätta att de hade problem med detta i samband med hämtningarna & att de förösker jobba bort beteendet. jag vet ju att Alice & flickan leker jättebra på dagarna. det var ju bara ren otur att Alice ramlade så tokigt, hade inte bänken varit där hade det ju inte hänt så mkt. Trist.

men när Alice lugnat sig så kunde vi fika & sen lekte vi en stund innan vi gick hem. Alice är supertrött efter sina 35 min sömn så nu duschar hon & mannen & snart ska hon få krypa i säng.

Dagens meny:

Frukost: 2 rågrut med minilätta, 1 clementin, 1 päron
Lunch: WW pizza & 2 rågrut med minilätta
Fika: 2 rågrut med minilätta & te
Kvällsmat: pastagratäng med kyckling & Ricotta
Kvällsfika: 3 rutor Mörk choklad med mintsmak & te

Kommentarer
Postat av: Somris

Ja de där puttarna är svåra att undvika. Det är många barn som tar till det när de blir frustrerade. Ser att flera av dem gör så på Viktors dagis när de inte kan uttrycka sig i ord och även Viktor tar till lite "hårdare tag" om han tex tycker han blir orättvist behandlad i rutchbane kön. Det är väl deras sätt att hantera olika händelser, det brukar ju inte ske så allvarliga saker men det är ju olyckligtvis så att ibland står något hårt i vägen och då kan en putt bli en rejäl skada. Jag får uppfattningen på mitt dagis att fröknarna jobbar bra med de här sakerna och lär barnen vad som är rätt och fel så jag känner mig trygg i det. Hoppas du kan göra detsamma!

Sov hon gott inatt eller blev hon orolig av händelsen?

Vad roligt att hon också sov på madrassen nu, de är envisa våra små gullungar, men skam den som ger sig!!! =)

KRAAAAAAAAAAM

2009-10-23 @ 08:13:48
Postat av: Anonym

PS: I början sov Viktor också korta stunder på madrassen och vaknade när någon rörde sig osv, men numera sover han alltid till sist och fröknarna och barnen får väcka honom när det är dags att gå upp! =) DS

2009-10-23 @ 08:15:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0