Sovdag


Titta vad jag kan!

Igår tog Alice en riktig sovdag. Hon var väl slut efter all havsluft & bilåkning. Hon sov 9-11.30 slängde i sig 200ml flaska. Sen åkte vi till ICA & handlade, de har "bilstolar" på vissa kundvagnar som hon ligger perfekt i, ser bra vad som händer omkring sig & kommer i perfekt "prat-höjd" med mig, så hon ligger där & skrattar & jollrar. Vi stannade till lite extra vid den hoppande apan vid bananerna. Då kom en som jobbar fram & konstaterade att "hon har ju nästan mer hår än mig" & jag svarade "hon HAR mer hår än dig" & de två sommarjobbarna bakom höll på att kissa på sig av skratt.


När Alice blir trött brukar hon dra sig i ena örat, men igår eftermiddag drog hon i båda öronen innan jag fick henne i säng & hon sov 13.30-16, åt 140 ml vid 16.30.

Så jag fick 5 timmars egentid dagtid-inte fyskam & inget jag är van vid, så jag satt mest vid datorn & sen hängde jag tvätt & fixa middagen & donade lite. En gång var jag tvungen att känna på henne att hon andades, hon brukar ju aldrig sova sådär på dagarna =).

När mannen kom hem fick hon sin powernap & vi kunde äta i fred. Mannen programerade om sin GPS som drabbats av "total error" lagom till Hunnebostrandresan hihi. Sen påstod han att hon kunde börja jobba extra med att fixa tekniska små saker... nja...

Idag har vi inget inplanerat, får se hur lillgrynet sover idag. Skulle behöva släng insamlingen & handla lite till. Idag är sista dagen med bröstmjölk i ersättningen för Alice så jag ska nog festa till med en delikatoboll på eftermiddagen. Jag har fryst in massor av bröstmjölk som jag tänkte att jag kan blanda ut mosad potatis, morot, blomkål, palsternacka med sen när hon börjar med smakportioner. Dietisten rekomenderade (mot WHO´s ordinationer) att börja med smakisar vid 4 mån då barn är som mest nyfinka på nya smaker mellan 4-6 mån. Har även luskat lite i WHO´s ståndpunkt & det visat sig att den gäller för hela världen & främst riktar sig mot U-länder som inte ska utsätta sina bebisar för smutsigt vatten. Så samma dag Alice fyller 4 mån ska första lasset mosad mat in i munnen på henne.

Angående hennes "rassel" mellan 4-6 på morgonen fick vi tips om totalt kolmörkt i rummet så ikväll ska det tejpas aluminiumfolie för föntren för att se om det hjälper... *spännande* man måste ju iallafall prova även om mannen tyckte vi kunde vänta på mörkare tider hihi.

Dagens meny:

Frukost: minibaguette med skinka & körsbärstomat Lunch: falukorv med stekt äpple & pasta Fika: delikatoboll & te Kvällsmat: Flygande Jacob med vildris Kvällsfika: jordgubbar med glass


Kommentarer
Postat av: Somris

skrattar vi skulle nog också behöva aluminium folie för viktor höll mig vaken 2h mellan kl 2-4 inatt. Pust! Jag som redan är såååå trött...

Inte nog med det, när jag skulle söva honom nu innan tågresan så tog det 1h. Så nu är han inne i en riktigt dålig sovperiod. Blir en kul vecka själv med honom hos mamma - NOT!!!

Nu ska jag aillafall gå o duscha, sen åker vi iväg till tåget.

Ses imorgon!!

KRAAAAAAAAAAM

PS: Hon är sockersöt som vanligt och superduktig tjej, vad hon kan!!! DS

2008-07-15 @ 09:38:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0