Solskenspromenad & vattenläcka

Kände redan då jag duschade på morgonen att det inte var det vanliga trycket i duschslangen. Sen vid lunch var det samma sak i kökskranen & på eftermiddagen när jag spolade på toaletten kom inget vatten alls. Så jag trodde något hänt hos oss & slängde mig på luren till kommunen. Det var en stor vattenläcka som rörde två områden här i stan & de hoppas kunna fixa det under dagen. Bad för säkerhetsskull mannen köpa hem lite att dricka - jag dricker ju som en flodhäst numera. Blev till att krypa ned oduschad & med det vatten som stodi kranarna upptappat på tillbringare så vi iallafall kunde tvätta rent Alice. Cirkulerade en tankbil i området om det skulle knipa... Vattnet kom inte tillbaka förrän under natten.

Alice var lite kinkig på förmiddagen ville inte riktigt komma till ro. Mamma & hennes "torsdagsvännina" som tagit på sig rollen att hitta på något roligt med mamma varje torsdag tittade förbi vid 11 snåret. Mormor & Alice fick sig en liten pratstund & gosstund & jag han slänga i mig lunchen innan Alice ledsna & jag tankade i henne mat & stoppade ner henne i vagnen. Kan säga att jag är glad att jag valde små hjul fram på vagnen, det går lixom att gunga i sidled när man kör framåt & det är enda sättet att söva Alice om hon sätter igång & skrika i vagnen vilket hon gjorde dagen till ära. Jag hade tagit på mig luvtröja & väst, men västen åkte av ganska fort. Stannade på ICA & shoppade lite tvättlappar, tv-bilaga & MER åt mig. Personalen på ICA har inte sagt något än, men en kille glodde så jag trodde ögonen skulle trilla ur när jag kom in förra gången med barnvagn istället för mage. Solen gassade så skönt & det blev en härlig promenad på lite mer än en timme.  Idag ska jag gå samma sträcka fast omvänt varv, så jag slipper ta alla backar uppför utan i stort sett bara får nedförslut & kan handla lite kött till kvällen på ICA så det slipper ligga så länge i solgasset under vagnen.

När jag kom hem fick jag nästan två hela timmar egen tid då Alice sov, så jag kollade lite dator & läste i nya Amelia. Till en början låg tidningarna på hög, Amelia, Mama & så damp nästa Amelia ner innan jag hunnit läsa ut de andra men så kom jag på att amma & läsa tidning funkar utmärkt så nu är jag ifatt igen =)

Beställde lite kläder från h&m shoponline:



Klänningar 149:-/st, Kjol 149:- & 98:-, Skor 98:-, byxor 198:-

Svärmor ringde igår & hade bestämt att vi skulle komma dit på mat på lördag, hon blev lite snopen då jag sa att det var vår enda lediga dag på hela veckan utan besök & att jag kände att vi behövde hålla den just ledig. Idag fick jag sms av min äldsta syster som skulle shoppa med sina barn på lördag & frågade om de fick komma förbi en kortis, så då sa jag nej där oxå. Känns lite att säga nej, men samtidigt så orkar jag inte hur mycket som helst heller så jag måste vara rädd om mina krafter & just nu är en dag med mig, mannen & Alice det jag helst av allt vill ha -om sen vi får för oss att ta någon utflykt så är det fine för då har vi bestämt det själva.

Usch vad fort det märks på Alice att mannen börjat jobba. Han slet som ett djur igår för att få henne lugn på kvällskvisten, en hel timme höll han på & sen när han tillslut gav henne till mig så somna hon på 5 minuter i min famn. Tror det är jätteviktigt att han får ha henne på kvällarna så det inte bara blir jag som duger. Alice ville inte sova i sängen förrän runt midnatt så hon & mannen for mellan säng & soffa fram till dess. Sedan har hon sovit gott fram till nu (9.00) på 2 amningar.

Idag kommer Alice mormor & morfar en sväng, de ska lämna Viktors babygym, något jag tror Alice kommer tycka är jätteroligt - hon älskar att ligga & speja på saker & fullkomligt njuter vid skötbordet där musikmobilen spelar & snurrar. Vi ska nog ta & hinna med en solskenspromenad efter lunch innan de anländer oxå.

Kommentarer
Postat av: svintoflickan

hej:-)
rosa kjolen har jag också beställt..och sen beställde jag lite från ellos med..bland annat vita mysbrallor...vitt är jättedumt o mysbrallor är tråkigt men jag bara kände jag ville ha dem..skratt..för jag lär nog inte kunna ha vanliga brallor på ett tag efteråt..o mammakläder vägrar jag ha då bebis kommit ut:-)

tycker du gör helt rätt som säger nej till besök och så..ni måste ju få tid för er själva med..o få chans att om inte annat göra något spontant eller bara slappa..
tycker redan ni haft jättemycke besök osv...
så njut av er lediga lördag i morgon !!!

tycker du är duktig också som tänker så med mannen..att han får ta henne på kvällarna..jag har alltid haft så svårt just när de skriker o jag vet att när jag tar dem blir de lugna..jag har så svårt att låta bli att ta dem då ...

härligt väder idag med...yes...

nu ska vi ta på oss o snart ut...

kramis kramis o ha de bra:-)

2008-04-25 @ 09:45:58
URL: http://svintoflickans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0