Köttbullar o tomatsås, kycklingfilé m potatissallad & smarrig tårta!

Min man säger att köket är "mitt rum"... Det & tvättstugan... När vi byggde huset "hotade" han att bygga ihop, kök, tvättstuga & övervåningens garderob, sätta kodlås på den dörren & bara öppna när han var hungrig eller behövde nytvättade kläder....  Tur för honom att det inte blev så =) (jag hoppas ni fattar att han skämtade)

Idag "bjuder" jag på dagens lunch & sedan min födelsedags meny jag tänk bjuda på.

Köttbullar i Tomatsås

image359

Ingredienser:

400g nötfärs
100g ost
1 burk krossade tomater
salt/peppar/tabasco

pasta

Tillagning: Från början tror jag det är ett Mat-Tina recept som då innehöll fetaost & oliver + vitlök, men jag har gjort om det lite efter dagligt sug. Jag har kört med allt från färskost med smak till, brie & idag som jag oftast kör BLue Castello. Jag mosar ihop köttfärs med osten, lite salt & peppar, rullar små köttbullar & lägger i en kastrull med kokande krossade tomater. Låter koka 10-15 min smakar av med salt, peppar & tabasco & serverar i en djup tallrik med pasta... tar ca 20-25 min allt som allt!

Kycklingfilé

Ingredienser:

kycklingfilé
pesto
soltorkade tomater
parmaskinka

Tillagning: Jag mixar ihop pesto & soltorkade tomater, funkar nog att bara strimla tomaterna oxå. Snittar upp kycklingfilén (likt en baguette), pytsar i ca 1 msk pesto/tomater i varje filé & lindar om en skiva parmaskinka. In i ugnen på 225 grader i 30-45 min. Vid servering delar jag antingen kycklingfilén på hälften eller skär den i skivor.

Potatissallad

image357

Ingredienser:

1 kg kokt potatis
1 lök
1 burk kallsås vitlök & gräslök
salt & peppar

Tillagning: skiva eller tärna den kokta potatisen, hacka eller skiva löken & blanda ihop potatis, lök, sås i en bunke. Smaka av med salt & peppar.

Mjölkchokladtårta med varma hallon

image358

Ingredienser

8-10 bitar
400 g mandelmassa
1 st ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
rivet skal av 1 apelsin

Fyllning:
5 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
3 äggulor

Garnering:
hallon
hyvlad mörk choklad

Varm hallonsås:
600 g hallon
2 msk florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Vispa grädden.  Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta chokladen från värmen. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden Häll smeten över kakan i formen. Täck över och frys minst 4 tim. Hit kan man förbereda. Låt tårtan stå framme ca 30 min före servering. Garnera tårtan med hallon och choklad. Värm hallonen till såsen, blanda i florsocker och servera såsen till tårtan. Värm hallonen och blanda i florsocker.




Kommentarer
Postat av: svintoflickan

vad kom de sig att de kollade så huvudet var ned?brukar dom inte bara känna de
jag trodde man fick se hela bebisen...men jag får väl nöja mej me att se del för del.ler...
ska bli mysigt allafall.
oj,vad du är duktig att laga mat..jag är askass o tycker inte de är kul heller tyvärr.
idag åt vi ugnspannkaka ute i solen.
kram

2008-04-01 @ 17:18:25
URL: http://svintoflickans.blogg.se
Postat av: alva

*Ptsss* Ett par vänner som fick barn igår hade gått över 13 dagar, körde en "fuling", ringde in och sa att de trode vattnet hade gått. Förlossningen kom igång av "pillet" när de undersökte. Hon fick en drömförlossning, 5 tim, ryggmärgsbedövning och hallelulia skrattade sig igenom förlossningen.
Heja, heja, heja!
/Alva, väntar med spänning på bebisfoto i Nheabloggen.

2008-04-01 @ 22:23:29
URL: http://alvajohanna.blogg.se
Postat av: Gisela

Åh va mycke gott! Måste provas :)

2008-04-01 @ 22:41:20
URL: http://gisellas.blogg.se
Postat av: Nhea

Alva: har funderat på den där "jag tror jag läcker vatten" iallafall... Får se om vi drar en fuling eller om bebben hinner först...
Kram

2008-04-02 @ 07:55:09
URL: http://nheas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0