BVC-dag

Alice & jag gick upp vid 9. Fixade oss i ordning & sen somnade Alice igen. Tänkte att hon skulle sova nån timme som hon brukar så jag skulle hinna svänga förbi på jobbet mitt i lunchen. Pytsan heller -då sover hon 1½ timme så jag kände mig asstressad & inte var hon vidare hungrig när hon vaknade heller & så snabbt ner i vagnen & iväg. Hon somnade som en stock igen & vi kunde lugnt glida omkring på jobbet 15 min innan det var dags för vägning & mätning. Träffade en barndomsvän till mannen som förut varit en smula snorkig, men nu när vi båda fått barn var hon hur trevlig som helst (& smal som Posh spice) & hennes son var hur glad & gullig som helst. Svärmor ringde & hon umgås med tjejens mamma & de hade bestämt att ta nästa shoppingtur i vår stad & frågade om jag kunde tänka mig att följa med på fika & om tjejen oxå skulle följa med isåfall. Det kan vara trevligt!


Alice sitter i babysittern, i sin fina Ugglepyjamas som hon fåt av mormor

Alice hade gått upp till 4730g & var nu 55,2 cm lång & huvudet var 39 cm- Hon växer & frodas vår  lilla dam -nästa vecka knäcker hon nog 5kg gränsen *puh*.  Ammade henne innan vi gick hem, men hon kom inte riktigt  till ro i vagnen igen. Träffade en granne som har en 4 månaders bebis & pratade med henne en stund & bestämde att vi skulle höras av för en promenad/fika nästa vecka.

Ilade hem & slängde upp Alice vid tutten & hon fick mat lagom innan mannen kom hem & BVC sköterskan kom strax efteråt. Sköterskan är jättebra, hon har 5 barn själv & säger att hon bara kan ge råd -vi är föräldrar & det är vi som bestämmer vad som är rätt & fel för vårat barn. Det känns skönt. Hon tog även upp vin & amning att det är ok med 1 glas till den grillade biffen om man känner för det. Själv har jag inget sug efter det & väntar för säkerhets skull med vin tills jag ammat klart -har jag klarat mig utan såhär länge klarar jag mig några månader till. Hon går att fråga om allt känns det som & är noga med att poängtera min sinnesstämning & ge exempel ur sitt eget liv -vilket känns bra. Alice sov i min famn hela besöket & fortsatte sova på min mage.


Äntligen fick vi på Alice den stickade tröjan hon fått av sina kusiners dagmamma - jag trodde den skulle hinna bli för liten inna vi han ta kort på henne med den.

Mannen fixade fika & berättade att han "hittat en tomt", en havstomt  - en sån ska vi ha nästa gång säger han. & det vore ju inte fel -inte fel alls -men nästa gång får nog bli när Alice blivit "skolmogen" -MINST! Konstigt, precis efter förlossningen hade jag inga problem med att tänka nr2, nu kan jag knappt tänka tanken -jag är så himla nöjd med Alice & vill ge henne så mycket jag bara kan av min tid & kärlek. Visst kommer hon säkerligen få syskon -men det får nog dröja ett bra tag =)

Idag kom korten vi framkallat (digitalbilder) jättefina allihop, så nu blir det till att sätta sig & pyssla ihop bildtexter & skicka till gamlingarna som finns i livet.

Alice valde att vara vaken mellan 19.30-23.00 igår kväll -då är hon ingen rolig bebis, hur trött som helst men kommer inte till ro & inte ens tutten lugnar henne. Försökte ge henne ersättning med flaska, men mannen hade inte skruvat åt ordentligt så det blev blött på hela framsidan av pyjamasen. Höll på att gå åt av trötthet så jag blev jätteledsen & skickade över Alice till mannen som tillslut kunde söva henne & sov med henne vid tv_n tills det var matdags vid 1 snåret. Då var jag en lite piggare & gladare mamma. Sen har Alice sovit i sin spjälsäng till kl. 6, då jag matade henne & gav henne till mannen som sovit ostört hela natten. Alice brukar ha sin vakenperiod mellan 6-7.30, så han sysselsatte henne medan jag fick sova till 8 då det var dax för mat igen.


Mannen roar sig med att dra upp min känning & ta kort min rumpa iklädd randiga trosor & leggings medan jag tar på Alice ytterkläder -tackar!

Idag hade vi tid på ortopeden, så vi hatsade iväg vid 9.30, anmälde oss i kassan på ortopeden, älgade upp till röntgen, bara för att inse att vi varit så fokuserade på att allt skulle ske denna veckan att ingen av oss sett att det var onsdagen den 14/5 vi skulle vara där... Så det var bara åka hem igen... Snacka om bebisdimma.

Kommentarer
Postat av: Sommartjejen

Varför var ni både på BVC och hade BVC sköterskan på hembesök inom en radie av bara några timmar?
Är det inte samma person som ni träffade på BVC och som väger o mäter Alice?
*skrattar* snygg rumpa! Dessa män!!!

2008-04-30 @ 11:29:45
Postat av: Nhea

För att hon inte hade en våg hon kunde ta med & vi hade papper att gå igenom då båda skulle vara med. Så därför blev det två besök på samma dag!

2008-04-30 @ 13:10:43
URL: http://nheas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0