Idag kommer Alice mormor

Känner mig som en ny människa, vi tog till ersättningstricket igår kl. 20, pumpade i henne 50-60ml & hon blev till en mysbebis. Jag pumpade ur min mjölk & till min förvåning så fick jag ut 70,l -kan vara bra att ha ett litet riktmärke på vad de ungefär innehåller. Hon & mannen sov i soffan fram till 23 då det var dax igen. Själv tog jag mig en lång dusch- rakade benen, filade fötterna & smörjde in mig. Alice har sedan sovit efter amning+tillägg 23-2.30-7-30 & hon & mannen sover fortfarande...

Förlovningen:

Tusen tack för ALLA gratulationer!

image412

Såhär ser ringen ut. Jag gav mannen ett paket på Alla Hjärtans Dag i det fanns även en Efva Attling katalog med förlovnings & vigsel ringar & en lapp "Vill du förlova dig på bebisens födelsedag?" & han tackade JA! När vi skulle prova ringar visade det sig att den modell vi ville ha kostade 14900:-/st & det kändes lite väl. Vi hittade likadana av annat märke för 1/3 av det priset. Mannen går fortfarande på "ring inskolning" han har aldrig någonsin haft smycken på sig så han är lätt obekväm i sin =). Min sitter där den sitter, är fortfarande svullen -så jag får verkligen inte av min =). Får se om mamma & pappa upptäcker det idag! Min syster såg det halvvägs in i middagen...

Min mage:

Tusen tack för ert stöd tjejer. Min syster är smal som en benget & jag har sett likadan ut fram tills jag blev 20 då jag slutade träna, flyttade hemifrån & fick äta vad jag ville när jag ville (vilket blev ett frosseri av godis, vchips & onyttig mat både dag som natt). Sedan dess har hon nog ALLTID kommenterat min vikt -varje gång vi ses. Men 1,5år innan jag blev gravid gick jag ned 8 kg & plötsligt när hon skulle låna några snygga kläder jag köpt fick JAG stå där & mysa när hon inte kom i dem =). Så måndagens händelse kändes som en flashback -man får inte ens vara lite fet när man precis fött barn. Jag kände att "ska all tracking börja om igen", så jag behövde lite stöd. Själv känner jag mig jättefin - är helnöjd! Bristningarna som jag var så orolig för de blev inte sååå farliga, ser lite randig ut bara men vad gör väl det - denna underbara mage har burit mitt barn & vips kommer vi in på nästa ämne...

Min förlossning:

Först vill jag tacka för er medkänsla & alla fina kommentarer! Jag vill även poängtera att jag inte på något sett känner mig misslyckad. Förlossningen var det minsta jag oroade mig för under graviditeten som var fylld av annat att oroa sig för & jag hade hela tiden inställningen " Om inte jag klarar det -så klarar de det åt mig" & det var ju så det blev. Huvudsaken för mig är att Alice kom ut tillslut & att hon är frisk & mår bra. Jag har kuratorkontakt & på tisdag ska jag gå igenom min förlossning med henen vilket känns skönt. Varje gång man träffar nya människor blir det som en terapisection där man går igenom vad som hände - det känns oxå skönt. Som någon sa : Älta, älta & älta. Men som sagt jag tyckte jag hade en bra förlossning fram till de sista 30 minuterna då sugklockan åkte på & värkarna försvann... Jag är inte rädd att göra om det -för personalen som arbetade var helt fantastiska & jag har nog aldrig känt så enormt stöd som jag fick. & mitt kontrakt känns underbart! Men nu ska vi njuta av Alice & så vill jag se hur mammas sjukdom fortskrider -jag vill inte föda barn i samma veva som mamma dör.

Efter en graviditet:

* Många säger att det är så svårt att sköta nr 2 efter en förlossning. Själv satte jag mig på toa & tyckte det lät så konstigt & tänkte "hjälp vad det forsar blod" tittade ner & upptäckte att toan var full av något annat -jag varken kände när det hände eller tryckte på själv. Nu har jag börjat hitta lite muskler igen & har mer kontroll!

*All mat handlar om Alice mat -när åt hon, hur mycket åt hon, när ska hon äta nästa gång?. Igår var första gången jag han med egen frukost. Jag som förut tyckt att mat var dagens höjdpunkter många gånger glömmer numer bort att äta. Vi har slängt ihop sallad & omelette till lunch & i söndags blev det köttbullar & strips. Igår lagade mannen lax med potatisklyftor & skagensås -underbart -vilket intogs i soffan med en sovande Alice ihopkrupen till en groda på mitt bröst. Jag som förut längtat efter mellis när jag svalt sista lunch eller middagstugan rafsar i farten i mig högst en banan eller sköljer ner antibiotikan med en tallrik dofilus. Sötsaker är jag inte det minsta sugen på -nu är det frukt frukt & frukt. Men det kanske beror på att jag måste bälja i mig minst 3 liter saft/juice om dagen för att få upp mitt blodvärde.

Väntar nu på att lilltrollet ska vakna så vi kan göra oss i ordning för en ny dag. Mannen & jag ska nog föröska oss på första barnvagns promenaden idag. Det blir en minikortis men solen ser så lockande ut.

Efter lunch kommer mamam & pappa & ikväll måste mannen rycka in & jobba 3 timmar då kommer svärmor som ett skott...

GRATTIS!!!

Maja som vann bebistävlingen: Även om du gissade fel på 1115g & 5 cm är du värdig vinnare av Bebistävlingen! Maila din adress på: [email protected] så ska du få en belöning för ditt stordåd =)



Kommentarer
Postat av: Lena

Hej Nhea jag tycker inte alls att du är tjock om magen för att precis har fött barn.
Om man kollar vilken stor mage du hade precis innan du fick. Bryr dig inte om vad andra säger, du kommer bli precis som innan om inte mindre nu när du inte är sugen på godis.

Kramar Lena

2008-04-16 @ 11:51:32
Postat av: Lena

Glömde säga GRATTIS till förlovningen

2008-04-16 @ 11:52:13
Postat av: Tess

Vad skönt att höra att du känner dig så bra efter förlossningen! Det gör så mycket att få tillgång till bra samtalskontakt efter en sån upplevelse. Känner igen den känslan av att vara så otroligt lättad över att det hade gått bra trots allt och att hon mår bra och är frisk. Smällen för min del kom efter någon månad då alla besök hade lagt sig och vardagen bara fortskred. Tycker det är jättebra att de verkligen ser till att du får komma och prata=)
Ang det som din syster sade så tycker jag att det är oförskämt för att komma från en kvinna som själv fött barn. ALLA tjejer har lite mage kvar typ en vecka efter förlossningen. Jag hade inga gravid-kilon kvar men jag hade en mage som såg ut att vara i v 25! Livmoder kallas det, och det borde hon veta...Försök att strunta i det även om det sårar! Det är stor skillnad på att ha en v 40-mage med bebis och en helt underbar känsla att vara "mjuk" om magen igen. Vad det gäller ränderna så kommer de synas mindre och mindre. Jag hade fullt med bristningar på hela magen men då den dragit ihop sig helt och hållet finns det bara lite på undermagen kvar och de syns knappt. Som du säger så är de bevis på att du har fått en fin flicka. En kompis till mig brukar kalla dem "mamma-medaljonger" och det tycker jag stämmer bra.
Sköt om er alla tre!

2008-04-16 @ 12:25:07
Postat av: maja

Du verkar så härlig men det tycker jag ju om somris oxå och hon påstår ju om jag inte mins fel att ni inte är så lika. vikt och mage sickettjat oroa dig inte det ordnar sig man känner sig ju fjäderlätt efter att man fått ut barnet oavsett hur man ser ut där efter å själv tycker man att man är så smal å det är väl huvudsaken.

Ja nog om det vill önska dig en trevlig promenad och försök komma ihåg maten den är viktig för amningen.

Hmm ja något lite fel med vikten hade jag ju och längden likaså men en flicka var det ju och den 9 kom hon även om du inte var stört förtjust i den gissningen. Hade väl inte eg tänkt skicka min adress ja inte för att jag tro du är en galen psykopat men jag är alldeles för nyfiken på vad det kan va du ska skicka så det får väl bli så iaf.

Ha en bra dag

2008-04-16 @ 12:59:40
Postat av: sommartjejen

Maja: det är jag och min storasyster som inte är så lika. Jag och Nhea (som är min lillasyster) har mycket mer gemensamt och trivs väldigt bra ihop nu sen vi båda landat lite i livet och "mognat" till oss lite. =)

2008-04-16 @ 13:04:15
URL: http://www.sommartjejen.blogg.se
Postat av: maja

Glömde ju skriva att ringen var så fin tycker oxå om det enkla, mannen vänjer sig snart det tog tid även för min man det hör nog män till.

Kram

2008-04-16 @ 13:21:05
Postat av: Åsa

Nhea, ett stort grattis till dig och din lilla familj. Vilken fin dotter ni har fått. Och grattis till förlovningen. Vilken fin grej att förlova er på er dotters födelsedag!! Jag är så ledsen över att jag inte kunnat gått in här och gratulera dig tidigare!! Många många kramar från mig.

2008-04-16 @ 13:47:46
URL: http://www.asasvarld.blogg.se
Postat av: Emelie

Ett stort grattis till er söta lilla dotter och förlovningen:)
Hoppas allt är bra med dig!
En STOR kram från Emelie

2008-04-16 @ 15:02:09
Postat av: Sara

Hej!
Vill börja med att gratulera till lilla Alice! Hon är bedårande! :-)

Ang din syster och din vikt, så är vissa syskon såna! Jag har en oxå.... Men du har ju redan fått en super liten mage, så ta inte åt dig!

Och ang. förlossningen så har du ju rätt! Tänk om alla kunde tänka så! Jag har själv en förlossning att se fram emot i höst, och då ska jag försöka tänka som du! Det är bra å höra så peppande saker efter nåt ändå så jobbigt! Positivitet, det är bra! :-)

Ang dina nya "magrutor"!
Jag fick tips när jag köpte havandeskapsolja nyligen, att man ska smörja in sig 3 månader efter förlossningen oxå! För då drar ju huden ihop sig igen och kan även då blir "skrynklig"! Så ett litet tips, så kanske du blir av med alltihop!

Stor kram och stort grattis!
//Sara

2008-04-16 @ 15:36:05
Postat av: Sara

Glömde!
STOOOOOORT GRATTIS TILL ERAN FÖRLOVNING!!!
Superfin ring!!!

2008-04-16 @ 15:36:49
Postat av: Zeb

Hej Nhea!
Stort grattis igen! Vilken underbart söt liten tjej ni har fått. Jag är precis hemkommen från Portugal och har läst ikapp lite. Ja, ut kom hon ju till slut och det är väl hvudsaken det.

Tycker att din mage ser finfin ut. Visst är det fantastiskt att kroppen bara drar ihop sig och så är man mycket smalare än dan innan, skumt....

Tänkte bara säga (fast du vet det ju redan) att det är jättevanligt att de inte blir nöjda på kvällarna, att de konstant vill äta, utan att man har för lite/för tunn mjölk. Satt som fastlåst i soffan mellan 19 och 23 varje kväll med sonen, kunde inte ens gå på toa för han var så snuttig.

Grattis även till förlovningen!

Kram!

2008-04-17 @ 07:12:20
Postat av: Tess

Kan bara hålla med om vad Zeb skriver. Mina barn har också varit enormt tuttiga på kvällarna, framförallt Alva låg som en liten boll på mig och snuttade 18-22 varje kväll första 2-3 månaderna. Jag har hört att många barn har en skrikperiod på kvällarna. Kanske de som inte skriker tuttar istället;) Kram.

2008-04-17 @ 09:16:14
Postat av: sommartjejen

*ler*
Det som Zeb och Tess skriver känner jag och Viktor absolut inte igen!! *fniss*

2008-04-17 @ 10:37:59
URL: http://www.sommartjejen.blogg.se
Postat av: Jeanette mamma till tre

GRATTIS till förlovningen vill jag säga då jag måste glömt att gratta till det.


Kram Jeanette

2008-04-17 @ 11:30:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0