Jobbig Dag

Tess:Jag tycker att din & min situation är så olika. Det första jag frågade var vad Alice hade gjort. Om hon hade knuffats, slagits, nypits hade jag kunnat mer förstå även om det är att gå över gränsen, men ett oprovocerat bett har jag ingen förståelse för alls. & du hör till den grupp föräldrar med något innan för pannbenet som agerar, söker svar till varför uppstår dessa situationer & sedan tagit tag i dem. Det Alva var med om var ju bla.mobbing.

Svintoflickan: jag ska fråga imorgon till varför de inte säger namn, men jag kan tänka mig att det är för att det inte ska bli påhopp & pratas runt en massa bland föräldrarna. Även om det blit mkt prat ändå. OM Alice skulle bita något barns kulle jag kräva att få veta vem hon bitit för att kunna prata med föräldrarna & visa att man tar tag i problemet.

Natten blev strulig för min del. Låg & funderade slumrade till, vaknade av monsterbarn som skulle bitas. Alice vaknade 2ggr och ropade mamma & ville ha uträtad kudde & omstoppning, så det blev inte så många timmars sömn för min del. Dagen har känts lite orolig, hon är ju så liten & jag vill att hon ska vara trygg & inte vara rädd där hon är om dagarna. Idag var jag ingen avslappnad mamam på jobbet, mycket berodde det på att det var Alice längsta dag som infaller 1 dag varannan vecka, typiskt att det var just idag.

Dagis hade löst det hela bra idag. De hade delat gruppen, satt Alice & bitkillen i olika grupper. Alice hade fått läsa mycket saga & vara ute & hon hade varit en glad tjej. Fick ett bra mottagande av personalen när jag kom & hämtade även om det inte var Alice fröknar, så hade de hälsningar från hennes fröknar & de tog sig extra tid för oss idag. Så det känns som d etar det på allvar & vill göra allt för att vi ska känna oss trygga igen

Idag hade jag tänkt åka till mamma på kvällen, men eftersom Alice näsa rinner & jag fortfarande är lite täppt & hostig efter vår förkylning så tackade mamma nej. Hon har fullt upp & är väl uppassad därhemma utav sina PA. mannen passade då på att jobba över för att kunna jobba hemma imorgon.

Jag tog en joggingtur i spöregn, tvekande ända ute på trappen, men det var en enormt skön tur, mycket ilska, frustration & räddsla som ville ut & 3/4 av turen gick utan att jag ens tänkte på att jag sprang.

Dagens meny:

Frukost: !½ rågkuse, 1 kokt ägg & örtsalt
Lunch: Citronkyckling med grönsaker
Fika: 2 rågrut & te
Kvällsmat: Pytt i panna med ägg 2 rågrut med minilätta
Kvällsfika: 4 finncrips med minilätta & ost, 3 chokladhjärtan & Chaite

Dagens motion:
30 min Jogging

Kommentarer
Postat av: tess

Det är exakt därför de inte säger namn, för att det inte ska bli snack osv. Då barnen är lite äldre är det enklare eftersom barnen ändå berättar vem som gjort det..

Det finns ju dock ett par andra saker som pedagogerna kan hjälpa till med. De kan ju t ex säga till de andra föräldrarna att du skulle vilja prata med dem. Eller kanske snarare "föräldrarna till det bitna barnet skulle vilja komma i kontakt med er". Så vet jag att de gjort på Martins fd förskola. En gång fick ett par föräldrar till bitet barn skriva ihop ett brev till det andra föräldraparet som sedan ringde upp så de fick tala ut.

Du har ju helt rätt till att vara orolig och vilja lösa problemet! Jesus, ni är ju helt färska förskoleföräldrar dessutom, så jag kan bara tänka mig er oro då allt är nytt. Och sen det här ovanpå allt!

Typiskt att det var just idag som var den längsta dagen=( Jag har tänkt mycket på er idag och tyckt synd om er!

2009-09-03 @ 22:33:10
URL: http://undermolnen.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0