En Onsdag som känts som en Måndag

Somris: Japp, finns mer i frysen (andra lådan) om det som är framme inte räcker.
mammaveronica&Kråkmamman: LÅter bra det! Då satsar vi på läder till vintern!
Linda: Håller helt med, man måste ju får försöka för att lära sig & det innebär att det kan gå tokigt ibland, men förvånandsvärt sällan tycker jag ändå så klättrig, hoppig & framåt som Alice är.

Enda nackdelen med att vara ledig tisdagar är att det känns som måndag två dagar i veckan. Idag har jag varit helsnurrig & sagt "det är ju måndag" flera gånger för att jag verkligen trott att det varit måndag. Morgonen spenderades på BVC, Alice fick göra 1½års kontroll, la snyggt träklossarna på varann (lika fashinerande varje gång att d flesta barn utvecklas i ungefär samm takt gällande dessa test). Det var ny doktor, min kära Nils har slutat & bytts ut mot en tjurig tant istället. Som inte har särkillt bra hand med barn, så hon fick inte Alice till att peka ut kroppsdelar eller prata. & så var det dags för vägning, mätning, lyssna på hjärta/lungor & så spruta. & det räcker bara att ta av kläderna på BVC så slår Alice bakut. Hon ylar som en stucken gris & så tills kläderna sitter på igen. Hon är nu 80,4cm lång & väger 10,65kg. Alice följde med Farmor hem & jag fick kram&puss & gick & jobbade.

Hade möte med ett specialboende som har specialinriktning. & därmed mycket speciella, intressanta men svårarbetade boende. Så jag hade "däjt" med en boendevärd där, en kille, nästan enda stället där det jobbar killar & flera killar. & vi satt & diskuterade & spånade & jag gav tips & råd & vi föröskte hitta lösningar i 1½ timme. Trodde aldrig jag skulle få gå därifrån. Han visade mig boendens lägenheter, bland det värsta jag sett. & vi pratade & pratade & pratade. Intressant, svårt, men en utmaning som förhoppningsvis går att göra något åt & underlätta livet för den boende.

När jag kom hem hade Alice & farmor haft en bra dag, med långa promenader, lite sandlådekaksbyggande & en massa mat. & snart nog kom systeryster (Sommartjejen) med barn. & så har barnen lekt & lekt, inne & ute & badat badkar så vid 19.40 stupade båda i säng (nåja det var en liten herre som stod & hängde i sin säng & ville ha lite mer välling.

Vi har tittat på IDOL & nu är det nattinatti som gäller!

Dagens meny:
Frukost: omelette med skinka
Lunch: Kycklingwook & grönsaker, lite nötter
Fika: Naturell Yoghurt med nötter & torkadfrukt
Kvällsmat: Korvstroganoff & Coleslaw
Kvällsfika: 3 plommon, lite vindruvor & Chaite


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0