Ledig (?) Dag

Idag har vi ledig dag, Alice & jag. Jag sov nonstop 22.30-5.40 då mannen klocka ringde, sen vart jag akut toanödig, sen gnydde Alice & behövde stoppas om, så orkade jag inte ägna tid åt att somna om så jag läste tills Alice vaknade 7.10. Hon har hajjat dagistiderna alldeles för snabbt tycker jag. Önskar sovmorgon lediga dagar men tji fick jag. Kanske vänder för hon är ingen piggelin om dagarna & nätterna har varit lite pipiga. Kanske dagis som spökar, eller en tandsing eller den vanliga "oroliga" veckan hon brukar ha ca 1 gång i månaden.

Vi myste i sängen till klockan 7.45 då vi gick upp & rörde ihop lite gröt. Sen åt vi frukost läääänge både Alice frukost & mammas frukost avnjöts tillsammans.

Sen startade jag upp mitt bakeri. Jag har gjort 2 Äppelpajer & 19 Köttfärspiroger. Alice har "hjälpt till", gnällt eller lekt. Det blev tidigt lunch för oss båda & då vände frökens humör. Men vid 12 när farmor kom gick ögonen i kors på lilla damen & vagnen hägrade. De är fortfarande ute på promenad, misstänker att de är på stan & spatserar.

Själv har jag "tid" för grejning till Kräftskivan men då jag var så effektiv på förmiddagen har jag lagt den tiden på tvätt, sovrum på övervåning, dammsugning & lite slappning. Snart ska jag cykla ner på stan & gå på möte/info i Stadshuset.

Boken är nu utläst. uschanimej så barn far illa & hur vuxna kan påverka sina barn & hur de kan göra dem illa... Endel borde inte få bli mammor/pappor. Har ju som jag sagt tidigare tankar på att ansöka om att få bli Fosterfamilj, men jag har tyvärr inte riktigt mannen med på noterna ännu. Kanske när Alice blivit större.

Dagens meny:
Frukost: 2 Rågrut med minilätta, 2 finncrisp
Lunch: Överbliven köttfärs från Pirogerna, Halloumi & sallad
Fika: 4finncrisp med minilätta, 1 gul kiwi
Kvällsmat: kassler sås med pasta
Kvällsfika: Fruktsallad eller knäckebröd + Chaite

dagens motion:
30 min jogging (efter 1 veckas uppehåll)

Kommentarer
Postat av: Tess

Vad skönt att det verkar ok att jobba=) Skönt att inte behöva jobba mer än 50%, då finns det ju tid till annat i livet än bara jobb.

Den där boken har jag hållt i min hand för att lägga tillbaka den på hyllan. Det är inte alltid jag känner att jag kan ta in alla som far illa. (Ingen bra egenskap för en socionom kanske..)

Håller med dig om att det är hemskt hur man som vuxen kan förstöra barn. Ibland sköljs jag över av allt hemskt, andra gånger tänker jag på vilket ansvar jag själv har som förälder att ge mina barn god självkänsla och bra förutsättningar.

Kramar.

2009-09-01 @ 15:23:29
URL: http://undermolnen.wordpress.com
Postat av: Somris

Som du vet sov ju Viktor oroligt under någon månads tid runt dagis start - sen släppte det.

Likadant har vi det nu, efter sommarens uppehåll.

Jag tror det rör sig så mycket i hans huvud så han inte riktigt kommer till ro på nätterna, även om det som rör sig förmodligen är positiva saker för vad jag vet så är han aldrig ledsen på dagis.



Den där boken får jag hoppa över, klarar inte av att läsa om hur illa föräldrar kan göra sina barn. Det räcker gott och väl med det som vi har sett Hs bio.mamma göra mot henne...

2009-09-01 @ 19:52:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0