Ikväll är det Kräftskiva

Somris: Ja det var välbehövligt & skönt! & mannen tyckte det var roligt att se Alice in action, han får ju inte vara med om det eftersom han aldrig hämtar & lämnar i vanliga fall.

Anna: Eftersom mannen JOBBADE hemma (vilket jag skrev i inlägget) så var Alice på dagis. Det handlade om 4h. Alice går på förskola efter mina arbetstider eftersom jag jobbar 50% & mannen 120%. OM mannen skulle vara helt ledig och hemma en dag skulle Alice självklart vara hemma hon med (detta kommer tex ske när jag ska på begravning en fredag, när hon ska till BVC & ta spruta osv). Eftersom mannen har det arbete han har så är det svårt att jobba hemma MED Alice hemma & eftersom han aldrig vet när det blir eller kan planera in de dagarna mer än dagen innan & ibland måste åka & jobba ändå (om någon blir sjuk eller om något ärende snabbt måste fixas), vilket gör att Alice har det "bättre" på dagis de få dagar & timmar detta sker.

I natt sov Alice som en ängel. Från 20-6.40. Jag bytte ut hennes lilla babykudde som bara knälar ihop sig till en vanlig stor, den plattaste vi hade & så fick hon sova i bodie så hon inte skulle vara för varm & det gjkorde susen. Vi pratade oxå igår om att Alice inte skulle till dagis idag utan att hon skulle vara med farmor & hunden, kanske påverkade det oxå.

Vi tog en lång mysstund i sängen på övervåningen & sen gick vi ner & åt frukost framför tvn. Alice i sin korgstol, nybakt bröd & juice, mums! Sen gick vi ut en stund & grävde i sandlådan dit Alice vfått ny sand & så kom Farmor. Så nu är Alice hos Farmor & Farfar & hunden. Vi passade på att måla klart Friggeboden, sätta panel under altanen & jag har planterat tuplapn, vårlökar & kungsliljelökar.

Nu sk vi äta lunch & sen fixa lekar & mat & duka till Kfräftskivan!


Kommentarer
Postat av: kråkmamman

Va mysig lördagsförmiddag.

Hoppas ni får en skojjsig kräftskiva och att huvvet inte är för tungt i morgon när du vaknar L.



Klart att det är svårt att jobba riktigt ordentligt och ostört med barn omkring sig. Det är ju faktiskt mycket bättre för båda parter och man slipper sura miner. Fröknarna på dagis har ju som jobb att passa henne och att göra massa skoj med henne de timmar hon är där.

När jag pluggade hade jag barnen på dagis när jag var hemma ibland. Annars hade jag aldrig kunnat plugga och fixa alla arbeten i tid. Har man dagis så ska man ju utnyttja det oxå och inte vara rädd för att göra det.

Givetvis är det ju synd om de som "bor" på dagis, men kanske en del inte har något val pga. ekonomin osv. Oj och hoppsan, nu snurrade mina tankar iväg...

Ha det så gott ikväll!

Kram Kråkmorsan (Alva)

2009-09-05 @ 15:16:16
URL: http://alvajohanna.blogg.se/
Postat av: Somris

Vad nyfiken jag är på att få se er övervåning. Betyder detta att vi "får" ert gamla sovrum när vi kommer upp? =)



Självklart ska Alice vara på dagis när pappsen jobbar, oavsett om han jobbar hemma eller på arbetsplatsen så har barnen det bäst på dagis där de blir stimulerade och FÅR leka ordentligt. Jag skulle inte ha viktor hemma om jag fick jobba hemifrån. (nu får jag ju tyvärr inte det längre)



Det är konstigt det där med sömnen, Viktor sov också jättegott när vi pratade om att han inte skulle till dagis dagen därpå. Man undrar ju om det är det som är problemet eller om det bara är en slump.



Ha en underbart rolig kräftskiva och njuuuut!!

KRAAAAAAAAAAAM



2009-09-05 @ 17:33:17
Postat av: svintoflickan

jag skulle också ha barnen på förskola om jag jobbade hemma ...tror jag allafall..skratt..

tyckte allafall såklart inte de va fel att ni gör så!!de har man ju all rätt till..jobb som jobb oavsett vart de är.

men jag såg bara att du srkev att mannen var ledig så om man inte vet om din mans jobb kan man ju tro han var ledig på riktigt om du förstår vad jag menar..

alltså detta är ingen disskussion eller nåt utan bara att de kanske var därför anna frågade så för att de stod ordet ledigt..

varför nu jag lägger mej i de..skratt..ingen aning...



I allafall så känns de skönt att de verkar gå bra för alice på förskolan..

men sa dom varför dom inte berättade namnen eller?

jag skulle tycka de blev mer snack om man inte...



nu ska jag ta på mej för vi ska till badhuset idag...ska bli mysigt.vi åker hela familjen plus min syster.

blir nog bra.



Ha en mysig helg nu...och jobbigt ha en man som jobbar så mkt..hur klarar du de?

min kan jobba och komma hem typ halv 7 om kvällarna o jag blir helt slut då...

men när han väl är hemma är han ju me barnen så han är ju ändå engagerad men ändå blir de ju som två olika liv på ett sätt om du förstår vad jag menar...



kramis

2009-09-06 @ 09:38:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0