HöstÄpplen

Har du lixom jag en massa svenska äpplen?



Äppelknyten:

2 skalade & tärnade äpplen
½ dl socker
1 tsk kanel
2msk smör
1 ark smördeg

Marinera äpplena i socker & kanel. Stek sedan i smöret tills de blir en smula mjuka. Dela smördegen i 4 lika stora delar. Pyttsa ut äppleblaningen på smördegen. Nyp ihop till små knyten. Grädda i ugn 225 grader i ca 10 min eller tills pajerna fått färg.


Små Äppepajer:

2 skalade & tärnade/skivade äpplen
½ dl socker
1 tsk kanel
2msk smör
50g smör
½dl socker
½dl vetemjöl
1-2 dl havregryn

Gör äpplena precis som ovan. Smällt smöret i en kastrull, rör ner socker, mjöl & havregryn. Fördela äppelblandningen i 4 portionsformar. Klicka på havregrynsröran. Grädda i ugn 225 grader i ca 10 min eller tills pajerna fått färg.

GI äppelmums

1 skalat & tärnat äpple
1 msk sockererästtning
1 tsk kanel
1 msk smör
1 dl vispgrädde
1/4 vaniljstång

Blanda äpplet med sockerersättning & kanel i en burk. Fördela sedan i små portionsformar. Klicka ner smöret. Grädda på 225 grader ca 10 min. Gröp ur vaniljfröna ur stången. Vispa tillsammans med grädden. servera till pajerna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0