Bröd,Bibblan, kakor & Jogging...

Kråkmamma&mammaveronica: Funderar på om Alice ska "önska" sig stövlarna av Farmor & Farfar (kan ju alltid ställa ultimatum mot farmor, hittade ett kvitto på stövlar hon köpt till sig i en påse som inte kostade gratis direkt & frågade henne om jag kunde slänga det, & fick svar "Ja gör det mannen har inte märkt något än" hihi)eller om vi ska köpa dem själva... Fina är de & huvudsaken att hon blir varm & torr om fötterna. Men räcker läderstövlar om man smörjer in dem noga eller ska man satsa på vattentäta???

När Alice vaknat & brödet gräddats färdigt:


& Alice mumsat det till mellis. Så åkte vi till Bibblan. Utan vagn, är lite trixit att få med henne dit man vill, finns ju så mkt att titta på för små damer. Väl inne så rev hon ner 2 böcker. Jag fick en ond blick av en gubbe. Sen tog hon en bok & klättrade upp på en bänk -minst 3 personer stod med hjärtat i halsgropen & tittade om hon skulle klara det. Vilket hon fixar galant, så jag passade på att checka av hyllorna så länge. Jag hittade 3 böcker vid "Nyheter" & sa "Alice ska du sitta där när mamma går & lånar". Såg fasan i bibblatantens ögon som stod bakom disken. Jag lånar via fjärrlån. Alice satt kvar på bänken, en annan bibblatant gick förbi Alice & började prata med henne. Sen började Alice kravla sig ner för bänken & bibbla tanten ropade "Klarar hon att komma ner själv???" med hispig röst & bibblatanten bakom diskens leende stelnade i panik . Jisses vad är det med folk, TROR de att jag skulle lämna en unge på en bänk om hon inte kan komma ner själv???

Väl hemma gick vi ut & byggde "kakka" dvs sandkakor, "Meja" säger Alice, så det är bara göra mera kakor. & när de misslyckas säger hon "Nähee". Äntligen kom jag på vad det är för sång hon ivrigt sjunger.

Attadäattadä annatajadääääääääääääääääääj - DET ÄR JU LILLA SNIGEL!!

& så kan hon springa runt runt i en cirkel och tjoa "Ittetadäj ittetadäj" det är "Du kan inte ta mej" haha så söt.

Joggade i dimma idag. Jätte mycket härlig energi. Kändes kanon! Tjejmilen here I come (ja typ nästa år eller nåt).




Kommentarer
Postat av: Somris

mmmm vilka goda bröd du bakat, får jag dem till frukost imorgon!? ;-)

2009-09-16 @ 07:33:45
Postat av: mammaveronica

Åh vad gott, du är välkommen hit o baka!

Jo visst duger läderstövlarna, vet inte vilka du tittat på , men själva fotdelen brukar vara av något tätare material. Men det är klart, iriktigt slaskväder ska man kanske ha nåt annat, men i snö och minusgrader måste det nog vara läder tror jag. Min tjej har ytterst sällan varit blöt i sina kavat, mins faktiskt inte att hon har varit det, men det har hon säkert, de hittar ju enkelt till vattenpölarna,he he... Men jag har haft billiga fodrade gummistövlar som hon fått ha när det varit för slaskigt ute.

2009-09-16 @ 09:53:46
URL: http://mammaveronica.babyblogg.se
Postat av: Linda

Brödet såg kanon gott ut...

Skrattade när jag läste om Alice på bibblan.... känner igen de där....varför så hispiga...ibland måste ju barnen få upptäcka lite och ibland kanske det gör lite ont och förhoppningsvis lär de sig utav det....

2009-09-16 @ 13:46:10
Postat av: kråkmamman

Mmmmm, goa brödkakor!

jag håller med mammaveronica om stövlarna och jag kan oxå påstå att jag heller aldrig varit med om att barnen haft blöta fötter när de använt Kavatstövlar.

Kråkmamman

2009-09-16 @ 16:15:32
URL: http://alvajohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0