Kräftskiva

Kråkmamma, Somris, Svintoflickan: Såg att jag bara skrivit att han jobbade hemma i inlägget i torsdags. Jag kallar hans hemmajobbdagar för "ledig" bara för att han är hemma & han kan vara ledig större delen av dagen än när han är på jobbet, i fredags jobbade han bara förmiddagen då Alice var på dagis & jag hemma sen var han med oss. Endel föräldrar tycker det fungerar bra att jobba hemma med barnen hemma &  när Alice blir äldre och leker mer själv & förstår mer vad "jobba" innebär kommer hon vara hemma de dagar mannen är hemma. men just nu fungerar det inte, mannen får inte jobbet gjort & måste göra det när jag kommit hem & Alice blir gnällig & klängig & vi får aldrig någon familjetid. Alice är såpass lite på dagis 20-24h i veckan, vilket fröknarna tycker är lite för lite & vill att hon ska komma mina lediga dagar oxå såhär i början  "bara några timmar" men det har jag sagt total nej till.
Att de inte ger ut namn beror på att det inte ska bli påhopp eller pratas runt. Men i princip alla barn på vårt dagis bor i samma område, de flesta känner till varandra, barn som föräldrar, det är klart man pratar runt ändå & just nu pågår ett spekulerande kring mammorna bland Alice dagiskompisar om VEM det kan vara & antagligen pekar vi ut fel barn både en och tre gånger under tiden...

Igår hade vi Kräftskiva. Det blev en lyckad tillställning. Våra "gamla" vänner dvs de vi känt ett tag nu och umgåtts med ända sedan vi blev tillsammans kom först & sen droppade våra "nya" vänner in. Vi började med en drink i köket & sen tog vi på oss & gick ut för en 4 kamp. Det var skruva i skruv med skruvdragare, det var kasta stövel, det var gå en sträcka med en 5 krona mellan skinkorna & det var en lista på saker man skulle hämta. Riktigt roligt! När alla deltagare kommit i mål blev det Kräftor & Västerbotteostpaj, Pannkaksrulle med räkröra, Köttfärspirogr & så baguetter, snaps, öl, vin & cider. Vi sjöng snapsvisor & vi skålade. Visst blev det lite uppdelat men jag tyckte ändå det blev en bra stämning och att det även skojades & pratades över "gränserna". Vi har haft 5 nattgäster varav den ena var en 8 veckors tjej å himla söt hon har precis börjar bubbla & skratta lite & somna i min famn igår när hennes föräldrar lekte lite.  Idag har vi haft lyxfrukost & slöat.

Sitter nu med toning i håret & snart blir det att bege sig till Svärisarna, äta födelsedagsmiddag (mannen pappa har fyllt) & hämta Alice. Mannen står & diskar alla glas.

Igår fick Alice ha klänning, hon kom ut till mig drog i klänningen & sa "Titta mamma" å vad hon tyckte att hon var fin. & jag fick tillåtelse att göra 2 tofsar på henne, hon är så söt i det, synd bara att de inte får sitta i mer än 1 timme max...


Kommentarer
Postat av: kråkmamman

Har sagt det innan men säger det igen: Hon är juh bara så nedrans söt!!!!

2009-09-06 @ 23:06:07
URL: http://alvajohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0