Inlagda Plommon!

Jenny -I´m so sorry hade förväxlat lagen för äpplen & plommon. Men detta recept följde jag till mina plommon, tog inte alls lång tid & smakar supergott!!



Inlagda Plommon

1 kg Plommon
4dl vatten
2,5dl socker
½ dl konjak

Skär ett kryss i ena änden på plommonen. Skålla plommonen i kokande vatten. Jag kokade upp vattnet, la ner plommonen, stängde av plattan. Lät det stå någon minut, la sedan upp plommonen på en kökshandduk & började ta bort skalet.
Sedan använde jag 4dl av skållningsvattnet till lagen för det vattnet var så vackert rosafärgat!
Koka upp vattnet med sockret. Rör tills sockret löst sig. Stäng av plattan. Slå i konjaken. Lägg de skållade plommonen i burkar. Slå på lagen. Låt svalna. jag föröskte dela plommonen & ta ur kärnan men det blev bara mos så den fick vara kvar i mina plommon!
Perfekt att avnjuta en blåsig höstkväll med en klicka grädde!


Kommentarer
Postat av: Jenny

Låter ju supergott! Vilken sorts konjak använde du till detta då? Är så dålig på spritsorter när det gäller annat än att dricka det...=) Tack så mycket!

2009-10-02 @ 12:01:39
URL: http://blushie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0