Myshelg med tönthund

Fredag:

Kom hem vid 15 till en riktig tönthund, hon har fått för sig att hon har fått en valp & därmed adopterat ett mjukisben med öga, näsa & mun som valp. Den ligger hon & slickar på & vaktar som en hök i sängen. Så det var inte många steg hon tog runt i huset i fredags inte... Själv gjorde jag i ordning fika & sjönk ner i soffan & tittade på Break up. Sen fixade jag Taco´s som vi åt när mannen kom hem. Tyvärr är ju Taco´s så nedrans gott & lite choklad med mintsmak efteråt gjorde ju inte det hela sämre. Aj, aj, aj vad jag fick ont, kändes som att lungorna inte fick plats, kunde knappt andas. Inte blev det bättre när vi gick & la oss, jag & mannen i vår 160 säng & så mitt emellan oss en 16 kg hund som lixom bökar runt & bäddar om så hon får mest plats. & jag som redan är varm blev ju inte direkt svalare av henne, så det slutade med att jag bäddade i soffan & sov sött därute.

Lördag:

Hunden väckte MIG 6.41 med små pip som betyder "kissa NU", så jag väckte mannen som fick ta sig ut en stund. Men när hon är en sån där tönthund då behövs det inte många meter, deras promenader har legat på en 150 meter, sen tvärvänder hon & vägrar gå en meter till framåt... Mannen åkte & jobba, jag åt frukost framför nyhetsmorgon, tittade på Carola & Reinfeldt. Sen blev det stök i köket, gjorde ost & skinkpaj av advenstskinkan som var kvar, bakade scones & serverade varma scones med kantarellsoppa till lunch när mannen kom hem. Sen packade vi ihop oss i bilen för att försöka oss på att handla lite juklappar & mat. Butiken vi tänkt attackera först stängde klockan 15, vi kom dit 15.10 det var folk kvar men mannen som vet hur det är med kunder som kommer efter stängningstid vägrade försöka gå in. Så det blev Cervera där jag shoppade present åt min systers man som behagar fylla år precis innan jul. & sen åkte vi till ICA, jag tänkte att vi kunde shoppa allt som gick att köpa innan jul så vi bara behöver stödhandla lite i värsta stressen, men det var nog fler än jag som tänkt så, men det gick smidigt ändå. Lagade hasselbackspotatis med lövbiff & svampsås & chokladmousse med lite hallon till efterrätt. Tittade på Deal or no Deal & Shreks jul & så bäddade jag i soffan & påbörjade tittningen av Shrek 2, men när jag efter 15 min höll på att somna så sa manenn att jag kunde ta sängen så sov han i soffan den natten. Sagt & gjort. Voffsingen skötte sig bra förutom långa snarkningar mellan 03-03.30, känns lixom lite taskigare att knuffa på en hund än en man...

Söndag:

Tönthunden vägrade kissa innan 10.00, vi åt frukost framför tv:n i lugn & ro, vid 10.30 dök svärmor & svärfar upp. Min svärfar är mer rädd om mig än min man han sa "Jag tycker det är så otäckt med trappen -tänk om du skulle trilla därute", han påbörjade direkt ett ombygge av vår trapp, vi har haft postpallar & gamla trallbitar som trapp till huset i väntan på att mannen ska fixa någon som kör ut jorden på tomten så vi kan gjuta plintar & bygga riktig trapp, nu hinns inte detta med innan vintern & därmed behövdes en trapp som håller bra för både en gravid kvinna & möjligen för en barnvagn innan tjälen går ur marken i vår. Så 45 min senare fanns den där vintertrappen! Sen började de fixa på övervåningen, svärfar la golv & mannen städade & plockade om sakerna däruppe & satte upp en dörr till ett av barnrummen. Svärmor tog på sig arbetsdräkten & plockade hela lastbilen full med gammal bråte som ska slängas på tippen. Själv langade jag in pajen i ugnen, skar en sallad & städade köket. Efter lunchen åkte jag & svärmor ner på stan. jag fick in riktig shoppingflow, hittade julklapp åt H, sista klappen åt mannen + en bok till mig själv "På smällen! Från A til bebis", julklappar till mannens bror, en jättefin röd julklänning till mig själv på Lindex, julgranskulor röda med guldsnöflinga på & hängande hjärtljusstakar 3st för 2 + ett pärlband i i guld med röda små kulor på som jag virade om enen på trappen. Shoppaholic svärmor agerade bärhjälp =)
När vi kom hem fixade jag fika, det beslutades att mannen skulle vara hemma idag & jobba på övervåningen, att svärmor & svärfar skulle komma i morgon (tisdag)& tapetsera & lägga golv så de har någonstanns att sova på julafton, att ett lass grus skulle tippas på framsidan för att eliminera alla tänkbara fallrisker för min del & så avstyrde jag att det skulle vara ekgolv i ena barnrummet & björk i det andra. Björkgolvet är enstavig björk & tydligen skitadyrt (en fel beställning), men jag förhandlade till mig ek i BÅDA barnrummen & björkgolv i allrummet på övervåningen *nöjd*.
När de åkt fortsatte mannen en stund på övervåningen & jag klädde julgranen med viss hjälp med ljus & stjärna. Sen beställde vi grekisk mat & fick äntligen se hela Shrek 2 (på svenska denna gång) innan jag gick & la mig & läste i min nyinköpta bok...

Sitter här & trycker på kontoret den ena arbetskamraten pratar om eventuell bältros, den andra pratar om eventuella svinkoppor, vill INTE ha något utav det... Usch! Håll er hemma för fanken!

Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt  med frön, socker & kanel, 1 liten klase vindruvor & 1 kiwi Lunch: ½:a min portion grekmat Fika: äpple Middag: korvstroganoff med ris Fika: melongrape (japp vi fick en till igår då den stannat & handlat på väg hem från deras Stockholmsweekend)

Kommentarer
Postat av: Alva

Bara älskar din blogg! Tack för den roliga (tönthund*skrattar*) läsningen varje dag.
Alva

2007-12-17 @ 12:48:18
URL: http://alvajohanna.blogg.se
Postat av: Nhea

Härligaste kommentaren ever! Tack! Bjuder på en bild på tönthunden till din ära i dagen inlägg som kanske blir något sent pga att jag borde ha rusat iväg på ett möte typ NUUUU...

Kram

2007-12-18 @ 08:07:55
URL: http://nheas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0