Helg i julens tecken...

Fredag:

Tog egen bil efter lunch & slutade direkt efter sista mötet, stannade till & köpte 2 julklappar åt mannen & 1 julklapp åt min systerdotter. For sen ner på stan & fortsatte shoppingen där, blev 1 julklapp till H & 1 julklapp åt min systerson (ej V). Så nu är jag en bra bit på väg, känns underbart! Shoppade ny foundation åt mig själv, tänkte prova Isadoras mineralsmink, har ju använt id ett tag, men det finns ingen återförsäljare i stan vilket krånglar till det hela lite, så jag gör ett budget försök. Köpte även slingor åt mig själv som jag genast åkte hem & slängde i håret. Efter senaste frisörbesöket som belv totalt misslyckat har jag gått runt med utväxt på ca 5-7 cm & det är INTE roligt, men NU är den borta!
Åkte till svärföräldrarna, mannen & co hade fastnat i en bilkö, men jag & svärmor fick oss en pratstund. Sen åt vi kräftor & biff rydberg & så hade hon gjort efterrätt på hallon, vaniljkesella & smulade digestive -enkelt & gott!
Företaget hade vunnit pris för bästa företag inom sitt område. De hade fått gått upp på scen & ta emot jublet från 570 personer & hållit tal, så det fick vi beskrivet för oss i detalj. Roligt för dem!!!
Mannen fick köra hem & var vi var hemma lagom så vi han se Marie vinna Idol!

Lördag:

Vaknade vid 9 & fixade frukost & la miog framför tv:n, men det var inge roligt på tv, så jag gick ganska snart ut i köket för att rulal köttbullar, så nu ligger 87 köttisar i frysen & 1 i min & mannens mage. Fixade även 2 till sorters tryfflar:



De till vänster är konjakstryfflar rullade i råsocker, de till vänster är chokladtryfflar rullade i krossad polkagris.

Vid 15.30 var det dax att fara iväg till företaget för att ta emot de anställda + respektive & så småningom rulla iväg i buss till Stockholm & Julgalan + julbord. Först blev det whiskey & vin mingel på företaget. & vid 18 så var vi framm i nacka Strand på Julgalan.

kan säga att det inte är lätt att vara gravid när man är på sånt där. Först skulel svärfar bjuda alla på chamopagne för att Företaget vunnit. Det tog först 15 min för servitörerna att hitta någon champagne, sen så talade han om att en person inte dricker alkohol, vilket de nonchalerade i tre upplysningar innan servitören frågade vem det var & jag räckte upp handen. Han frågade om "vanlig cider gick bra" & det gör det ju. När alla fått champagne sitter jag fortfarade utan något i mitt glas, vi struntar i det & jag får skåla i vanligt vatten. Tillslut kommer servitören med cider, då har stolpskottet tagit med sig en stark cider. & menar på att jag faktiskt sa att jag kunde dricka vanlig cider & jag fick svara " Det där kallar jag starkcider, vanlig cider är alkoholfri, säger man att jag inte dricker alkohol så dricker jag väl inte starkcider heller". Blir så förbannad på sånt där. Inte nog med det så sitter damen mitt emot mig i samma veva & säger " Är du inte väldigt stor för att vara så tidigt". Där hade jag bra jäkla lust att svara "Jag ser väl ut som dig iallafall, när ska du ha?". Men snäll som man är så svarade jag "Nej det tror jag inte, om jag jämför med andra tycker jag att jag är liten".
Sen var det dax för julbord, folk är som gamar på ett sånt där ställe, tränger sig i kön, kastar sig över faten, rör runt som grisar så allt ser ut som en smetig smörja, inget nytt & spännande. Julgodiset var minimalt, kaffe/ te i plastmugg, personalen hade ingen aning om vilka matbord som innehöll, kallt, varm eller godis. & inte nog med det så dök inte artisterna upp förrän 21.45, så väntan blev riktigt lång. man känner sig ganska liten & utsatt med sin lilla mage, folk precis överallt, fulla människor, en person trilla i kön redan vid kallrätterna. Så jag gick runt med två händer runt magen såfort jag rörde mig. En stor eloge till artisterna E-type är en riktig entertainer ( jag skulle aldrig köpa en skiva med honom) & Linda Bengtzing var kalasbra, Markoolio var populärast & Sonja sjunger vackrast enligt mig... Bebben hade rockfest i magen & sprattlade på 3 olika ställen samtidigt..
På bussen hem försökte jag blunda lite men det upptäckte snart företagets ekonom, en riktig kärring rent ut sagt så då skulle hon bladdra om hur trött man kunde vara som gravid, hur fel det var att vara hemma länge med sina barn -hon hade minsann haft sin dotter på dagis vid 6 månaders ålder & att vi INTE skulle bygga klart övervåningen innan bebisen kom - att man inte kan dra igång maskiner hus som helst med en bebis i huset eller att JAG vill ha min man i närheten när bebisen är nyfödd det spelade ingen roll... Till saken hör att hon på vägen upp inte vågade öppna munnen, men efter ett par glas vin så pladdrade kärringen så att tungan höll på att gå av.
Var hemma i min säng 01.30.

Söndag:

Vaknade 8.30 men tvingade mig själv att somna om & nästa gång jag vaknade var klockan 10.30. Gick upp & gjorde frukost åt mig & mannen, tittade lite på tv. Åkte & handlade. Fixade sopplunch & sen vips var klockan 14.30 & det knacka på dörren, där stod mamma, pappa & min moster (som jag träffar 1-2 ggr/år högst) jätteroligt. Fick 2 tomtar & 1 liten blomma som var jätte söt. De fick en massa fika & fick provsmaka de nya tryfflarna & så blev det husvisning & uppdatering av släkt & vänner. Roligt!
När de åkt fixade jag maten, lax med potatis, champinjoner, sparris & citronsås. Sen tittade jag & mannen på Ice Age 2 & gick sen å badade ihop. Mysigt!

Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt med frön, socker & kanel, 2 skivor grovt bröd med ost, tomater&gurka Lunch: lax med potatis & citronsås Fika: apelsin Middag: dillstuvad potatis & stekt korv Fika: fruktsallad?

Såhär går jag runt idag:








Kommentarer
Postat av: Alva

Söt mage och tröja.
Va roligt att det går så bra för din man.
Och ja, va trött man blir på alla "tanter" som ska fälla kommentarer om magens storlek, tala om hur man ska må osv. Snart kommer du alldeles säkert (om du inte redan blivit utsatt?) få höra om allas förlossningar, okända kärringar som kommer fram lite var stans, som så gärna dela med sig av sina förlossningar. Och det där om att "är inte du lite stor?" det är nog något som de flesta får höra. En klassiker är "Är du säker på att det inte är tvillingar?" Efter mina graviditeter så försöker jag VERKLIGEN tänka på vad jag säger till gravida kvinnor och jag undviker att gaggla vitt och brett om förlossningrna om de inte frågar själva hur det var. För jag vet att man kan bli ganska trött på "uppmärksamheten" efter ett tag. Ha det fint!
Alva

2007-12-10 @ 09:35:24
URL: http://alvajohanna.blogg.se
Postat av: Nhea

Alva: Tack för stödet! Alltså det är konstigt såfort jag nämnde att jag var gravid så var det förlossningar folk började prata om, ingen kommer ihåg hur det kändes att vara gravid, det känns som det bara var förlossningen som räknades, ska bli intressant hur man reagerar själv. Tvilling-kommentaren fick jag redan i v. 11-12, tillslut drömde jag mardrömmar om tvillingar & fick snäsa av folk om att "det är inget vi vet innan UL:et". Jag är ju kort (1,57) så någonstanns måste ju ungen ta vägen, klart man får mage då & jag har ju aldrig varit gravid förut så jag vet ju inte alls vad som är "normalt" eller inte för min kropp. Idag var det iallafall en på mitt jobb som sa att jag var alldeles perfekt gravid =) Thanks!
Det är otroligt roligt att företaget går bra! Puss på mannen!
Stor Kram

2007-12-10 @ 10:27:52
URL: http://nheas.blogg.se
Postat av: maja

oj va fint ni har det vilken fin krubba vill oxå ha en men dom jag sett har varit så dyra.oh fin mage bebiströja å allt en sån ville jag oxå ha men tyvärr hade jag så mycket rädsla för att klara av situationen jag njuter med er i stället alla söta gravida tjejer jag ser.kram

2007-12-10 @ 10:38:45
Postat av: Gisela

Söt tröja! Kram

2007-12-10 @ 16:44:38
URL: http://Gisellas.blogg.se
Postat av: Anonym

vad gulligt!

2007-12-17 @ 15:56:51
URL: http://itsadamncoldnight.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0