Bältrosfajt & fnissiga tapetuppsättare

Nu tänkte jag tjata lite till om Bältrosen.

Tant 1) Kärringen kom ju till jobbet igår MED bältros & förklaringen att hennes läkare påstod att det inte smittade (förutom vid direktkontakt) samt att hon själv inte kände sig dålig & att henne blåsor inte spruckit ännu. Efter halva dagen hade jag eldat upp mig ordentligt :

1 person har inte ens haft vattenkopper, till saken hör att de delar kontor
1 person går på cellgifter
1 person är nedsatt efter en operation & igår kom hon med äggvita i urinen, njursvikt samt lagt på sig 10 kg vätska under 2 veckor, hon fick dock ej sjukskrivas men...

Läkaren hade sjukskrivit kärringen, men hon hade tackat NEJ! Efter lunch tog jag mig ett rejält snack med henne dels förklarade jag min situation, läkarna får säga vad de vill men JAG har väldigt svårt att tro att man skulle ge någon (mig då 19 år på tim-vik) ekonomisk ersättning för uteblivet arbete pga bältros för att vi haft helskötning i säng på en dam med just bältros om man är SÅ säker på att det INTE smittar, samt att hela huset snabbt som ögat genomgick en helrenovering i hygienåtgärder, plötsligt började alla sprita ALLT & det fanns sprit högt & lågt överallt. Inte nog med det så står det klart & tydligt att Dessutom finns det risk att en individ som insjuknar i bältros kan smitta en patient som har ett försvagat immunförsvar (tex patient som behandlas med cellgifter eller är HIV-infekterad) även om han/hon har haft vattkoppor.

http://index.glaxowellcome.se/SYSTEM.PLX?code=gw_pages&id=13028&page=start&layout=GWS

Så VISST finns  möjligheten att bli smittad.

& är det inte LITE konstigt att två fullt friska personer på samma arbetsplats insjuknar med 1 veckas mellanrum?
Kärringen gick först med på flexledigt idag (onsdag) för att sedan komma till jobbet på torsdag & städa vårat förråd för att sedan sjukskriva sig klockan 12, snåla jävel. Det kröp även fram att hon hade ingen aning om hur man sjukskrev sig för det minsann hade hon aldrig gjort & då började hjärnan arbeta igen & vi kom på att hon alltid jobbar genomförkyld & säkerligen flera gånger febrig. När hon väl kommit hem ringde hon & meddelade att hon skulle bli borta hela veckan.

Tant 2) Hade vett nog att hålla sig hemma igår, så jag ringde henne & tala om situationen & sa "Eftersom att hon är hemma resten av veckan så utgår jag från att du också är det" & efter lite prat så kom vi fram till att det var bäst så.

Även om båda smittriskerna är hemma kommer iallafall JAG sprita högt & lågt ända fram till fredag klockan 12 då jag går hem för 11 dagars ledighet.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jobbade lite senare än tänkt igår & kom hem samtidigt som mannen & svärfar som slutat tidigare, hallå workoholic att inte företaget går UNDER om de BÅDA slutar tidigt en dag... =) De kastade sig upp på övervåningen för att starta tapetseringen, själv började jag med maten. En stund senare kom svärmor & tönthunden. Svärmor blev direkt dirigerad till tapetseringen & jag & hunden fick hålla oss nere. Hunden hade ingen valp med sig & var inte fullt så töntig, men hon envisades med att rymma upp till övervåningen & bli sktigt & när hon fick skäll & var tvungen att gå ner la hon sig vid dörren & gnällde en stund innan hon blev för nyfiken på vad jag sysslade med. Bortskämd är hon oxå, hon äter inte hela vindruvor, men om man delar dem DÅ går det bra, hihi.

Åt maten, de återgick i arbete, själv plockade jag fram dammsugare & golvmopp & fixade köksgolvet strålande rent. Men eftersom att tönthunden vid tillfället låg & tryckte pipandes i entrén hade jag inte hjärta att flytta på henne så jag kunde göra rent där med, så det blir nog idag! Istället tog jag en varm dusch & la mig i soffan, fick höja ljudet rejält för det fnissades vilt på övervåningen. Innan de åkte fick de kaffe & fruktsallad med glass.

Dagens meny:

Frukost: frön + vatten & några skedar fruktsallad för att inte spy. 2 skivor grovt bröd med ost, gurka & tomat Lunch: spagetti & köttfärssås Fika: fruktsallad Middag: kyckling wallenbergare med potatismos & lingon (hitta recept i senaste Buffé) Fika: melongrape


Kommentarer
Postat av: sommartjejen

Blev det fint då? Får vi se bilder på nytapetserade rummet sen?? *nyfiken*

2007-12-19 @ 09:42:00
URL: http://www.sommartjejen.blogg.se
Postat av: Nhea

När lister & smygar kommit upp... OBS! Vi har sprat en vägg där det kommer bli fondtapet sedan, men vi inte vet vilken färg än...

2007-12-19 @ 10:32:24
URL: http://nheas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0