Helg resumé

Fredag:

Gick hem till 15.00 & fikade med mig själv & fredagstidningarna + bilagor, numer fungerar de ju bättre som sömnpiller än nöjesläsning så jag somnade sött i 1 timme innan jag började med maten. Fick för mig att griljera skinka sådär på fredagskvisten, blir alltid lika glad då jag läser receptboken & det står att griljeringen kommer ta ca 10 min, men blir lika besviken varje år eftersom att skinkan efter 10 min inte ens fått gyllenbrun färg & är helt sjöblöt inuti -det värsta som finns är blöt skinka. Så årets griljering tog väl uppåt 2 timmar, glömde bort den på slutet & fick ut en kolsvart skinka, men det var som tur var bara griljeringen & själva skinkan var i det närmsta perfekt. Så jag skalade av det brända & smeta på ny griljering så nu har vi en fin skinka igen!

Mannen fick välja tv-program & då blev det På Spåret, jag fick se sista 30 min av Idol, men det kändes inte som att jag missat så speciellt mycket. Själv hade jag velat få ut Amanda -hon kommer bli stjärna ändå & jag tycker inte riktigt hon passar in i Idol konceptet hon behöver vara sin egen. Tyckte fruktansvärt synd om Andreas, så jävla taskigt av juryn, tycker hans röst är underbar & han får stå hur still som helst för min del. Hur många välrdsstjärnor far runt som vildar på scen?

Lördag:

Vaknade vid 9 snåret & gick upp & fixade frukost, premiärsmakade skinkan & myste framför tv:n. Mannen lufsa upp vid 10 snåret. Vi gjorde oss i ordning & for iväg för att shoppa lite. Det blev tapeter till båda barnrummen på övernåningen, en beige tapet med fint mönster i & som lätt går att matcha med en fondvägg i ljusblått eller ljusrosa. Sen blev vi hungriga & åt lunch, blev bakad potatis med en jättegod skagenröra på keso. Jag tror att allt innehåller gravad/rökt lax & granskade röran noga innan jag insåg att all "lax" var räkor.

Åkte till babyproffsen & på 30 min hade vi shoppat barnvagn:



Emmaljungas Cerox 360 i färgen Sport Carbon, med hårdlift, skötväska, åkpåse.

& bilbarnstol:



AKTA Graco + bas, svart & grå, som man monterar i bilen & själva stolen lätt går att klicka dit eller klicka bort

& så hämtade vi ut Gratispaketet, köpte till påsar till blöjhinken & packade in i bilen & körde mot min hemstad.

Sällskapade med pappsen, mamma var på Spa. Så vi fikade & pappa & mannen höll på med något vid datorn. Jag vilade lite & så var det dax att byta om & åka iväg. Hämtade upp Pizza & kebab på vägen & åkte sedan till min barndomskompis. Hon har köpt lägenhet så det blev först visning, jätte fin lägenhet med uteplats. & så åt vi & efter det for vi iväg ut på landet för att gå på fest.

Festen:

Först höll jag på att vända i dörren då vi insåg att vi var yngst & att ålders skillnanden var på föräldranivå. Ok att vår kompis  är en smula äldre än oss, men att hon hade sååå gamla vänner det visste vi inte. Det är från början hennes sambo vi känner & han är jämngammal som oss. Hälsade runt & fick veta att de oxå skulle ha barn, jätteroligt. När de var hos oss senast så berättade hon att de precis börjat försöka & undrade hur det kändes första veckorna & allt jag sagt hade stämt in på henne oxå, så nu går hon runt & bär på sina tuttar & letar mammatrosor/byxor bara för att allt annat skär in & gör ont =).
Kom lite mer folk & vi "yngre" samlades i ett & samma rum & de äldre i ett annat. Blev en riktigt rolig kväll, med mycket prat & skratt & en enorm massa snittar...
Körde hem vår timmes långa resa & anlände huset 0.30.

Söndag:

Vaknade vid 9. Men som alltid numer så blir jag nästan som bakis när jag varit uppe "för länge". Humöret var inte på topp, somnade i soffan vid 10, vaknade en halvtimme senare av mannens dammsugning, men inte blev humöret bättre för det. Började riva i julkartongerna & fick fram det jag ville ha. Mannen fick sätta upp stjärnor i fönstret medan jag strök & fixade gardiner & pyntade. Mannen for iväg & köpte lunch, blev räksallad från närmsta pizzeria -MUMS! Sen tog jag slut. Gick & la mig & sov från 13.30-15.00, men vaknade ändå skitsur & astrött.
Gjorde mig i ordning (hade såsat runt i plyschmysdress hela dagen som nu var en smula dammig) & fick med mig mannen till Coop för att handla. De har mer blommor & pynt än ICA, så jag hittade alla storlekar på julstjärnor som jag ville ha, 2 stora till stora vardagsrumsfönstret, 2 mindre till mina glasvaser, 2 mini till en avlång kruka & en till mini till en kruka/ljusstake i ett som står på golvet + en stor En som ska planteras i krukan på trappen. Hittade oxå röda adventsljusstakar till övervåningen & handlade lite mat. Manenn lagade maten: nötbiff med klyftpotatis & bearneisås + sallad. DÅ kvicknade jag till & orkade titta på 2 filmer: You, Me and Dupree & Christmas in Boston.

Tröttheten sitter fortfarande i. Övervägde en dag hemma i sängen, men masade mig tillslut upp efter ett par snoozeningar. Nu sitter jag här, känns som om ögonen går i kors. har iallafall kontorsdag så jag slipper fara runt en massa & kan sluta tidigt om jag känner för det så det ska nog gå bra.

Dagens meny:

Frukost: yoghurt med frön&russin, 2 skivor grovt bröd med minilätta, julskina & senap + 1 kiwi Lunch: nötbiff med klyftpotatis / beasås + tomat Fika: äpple Middag: lasagne + sallad Fika: apelsin + kex & ost

Kommentarer
Postat av: sommartjejen

Fina inköp ni gjort, att köpa vagn är STORT. Värre än ny bil tyckte jag! *ler*
Smart att köpa en sån där bilstol som man kan klicka i o ur, det är smidigt när du ska handla o kan stoppa ner sovande unge i kundvagnen i sin bilstol istället för att krångla ur barnet o ner i iskall babysitter på kundvagnen.
det har jag saknat.
KRAMIS

2007-12-03 @ 09:57:26
URL: http://www.sommartjejen.blogg.se
Postat av: camilla

Låter som en härlig helg =)
Och jättefin barnvagn & bilstol ni köpt!
Ha en bra måndag! Kram

2007-12-03 @ 10:48:05
URL: http://salud.blogg.se
Postat av: Tissent

Jättefin vagn, låter så mysigt att shoppa till bebisen. Jag längtar tills det blir min tur,men får bli färdig med studier först.
Kram på dig!

2007-12-03 @ 21:06:45
URL: http://www.tissen.blogg.se
Postat av: Nhea

Tissent: Ja det är supermysigt! & var sak har sin tid =) Lycka till med pluggandet! KRAM

2007-12-04 @ 10:45:35
URL: http://nheas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0