Att tappa byxorna är ett gott tecken...

Natten fortlöpte utan fler spyor & Alice vaknade 7.30 för välling & vi gjorde morgon 8.30. Idag var det babysim på schemat. Ny kurs, sista kursen, fler bebisar & Alice var bland de äldsta. Idag skulle hon dyka själv från mattkant vilket gick bra med lite lockning & sen skulle hon flyta runt på flytkorvar, men dem vägrade hon ha nära sig. "Nä nä nä" tjoa hon & putta bort korvarna. Jag hade med mig ett charmtroll idag som flina upp sig åt ALLA som ägnade en sekund åt Alice. Min lilla tokbebis!
 Alice blev supertrött efter badet & jag med så vi gick ut tidigt på promenad & sen sov hon 2½ timme. Under promenaden rullade tankarna igång om att skriva igen & när jag kom hem fick jag nästan 2 timmars att skriva på "min bok" som jag kallar den, vet inte vad det blir av den, men det är hur som helst skönt att sätta ord på saker & ting.

När Alice vaknade började vi städa. Först blev det operation dammsugare, stopp i röret & full påse, men sen gick det som en dans. Alice har lekt jätte mycket med sin docka idag, släpar med den i armen vart hon än går & blir jättesur när inte dockan får vara med och äta mat. Hon har även kämpat med sin bultbräda. Lilleskuttbultbräda, små morötter man ska banka igenom, men Alice sätter dem på plats och trycker igenom dem med sina små fingrar, detta kan hon pyssla med i nästan en halvtimme i sträck, superkoncentrerad med några sura utrop här & där.

Idag blev det ÄNTLIGEN Step Up, åkte lite tidigare så jag han sola 15 min innan. & sen kördes det stenhårt. Hon är duktig på styrkbiten, att variera & trötta ut oss. Idag blev det fnissanfall både här & där för att orken tröt. Ett bra tecken på att kroppen förändrats är att jag höll på att tappa träningsbyxorna (som egentligen är mina första mammamysbyxor) OCH trosorna under passet, tur att jag snart fyller år & önskat mig nya fräscha träningskläder av mannens familj!!! Det var fokus på rumpa/lår & triceps, så jag får se om jag kommer ur sängen imorgon. Inte nog med det så la hon till 2 nya block i koregrafin, riktigt utmanande & roligt! Svetten rann från både ansikte, bröst & ben när jag gick därifrån.

Nasigoreng a la Paulun & Nhea

2-3 portioner

2 dl okokt fullkornsris
1½ msk olivolja
1 burk räkor i lag ELLER 2 grillade kycklingklubbor utan skinn
2 pressade vitlöksklyftor
150g broccoli
½ röd paprika
½ dl ärtor
½ msk curry
1 tsk sambal olek
Örtsalt

Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna. Fräs grönsakerna i olja & vitlök i 3 min. Tillsätt riset, curry, sambal olek och räkor/kyckling. Låt allt bli varm. Servera med 1 stekt ägg.


Dagens meny:

Frukost: Mild lätt yoghurt, frön & musli + te
Lunch: 1 färsbiff med ugnsbakade grönsaker, en liten klick tzatsiki, 1 färsk fralla med minilätta
Fika: 2 kokosbollar & te
Kvällsmat: Nasigorneg al la Paulun & Nhea (bytte ut lite) + stekt ägg
Kvällsfika: 2 knäcke me dminilätta, 1kokosboll till & te

Dagens motion: 40 min babysim, 25 min promenad med barnvagn, 70 min Step Up

Kommentarer
Postat av: Kråkmamman

Oj, det måste ju kännas jätte skoj. Jag menar när man verkligen märker det på kläderna så blir man ju överlycklig.

Kan du inte visa med lite bilder, nya smala Nhea?

Och så vill jag tillägga att jag fattar inte hur fasiken du orkar med 70 minuters pass av stepup. Jag hade dött! Wow, imponerad.

Ha en skön kväll!

2009-03-25 @ 21:40:23
URL: http://alvajohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0