HemstadsMåndag

Idag åkte Alice & jag till hemstaden. Igår hade jag funderingar på om vi skulle spendera förmiddagen hos mamma eller hos goda vänner, det blev det sista & idag kändes det som ett bra beslut. Innan jag åkte anlände ett meddelande från mamma via facebook där hon skrev att hon inte såg fram emot eftermiddagens möte med LSS-handläggaren samt att hon inte tyckte att hennes medicin var "något för henne". Detta gjorde att mitt beslut om att åka till L & H på förmiddagen kändes som ett bra val.

Alice & H lekte riktigt bra, Alice har ju börjat klappa fint efter idogt tränande på docka, hund & nu på H. Så det blev bara en gråtattack från H då Alice klappade lite väl länge i hans tyckte. Framsteg!! Vi stannade i 2 timmar & sen beställde jag sallad som jag hämtade upp på vägen. Slängde ner Alice i vagnen direkt när jag kom fram & så tog vi en promenad. När Alice somnat & parkerats på baksidan gick jag in & hälsade på mamma som fick sin sondvälling framför tvn. Själv satte jag mig i köket som numer används som måleri/databord. Åt min mumsiga sallad, tills jag insåg att jag mådde illa & kände efter -jag var totalt proppmätt, efter bara 2/3 kebabsallad & då var den inte särskillt stor, så det märks att magsäcken anpassat sig efter nya livet med mindre mat & färre stora påfyllningar.

Pappa kom hem strax efter, jag kokade kaffe & så anlände handläggaren. Först drog hon allmän info & sen kom vi in på mamma. Som faktiskt tänkt till & hade riktigt BRA förslag till vad hon ville ha hjälp med så nu är snurran igång med ledsagare, färdtjänst och viss hemtjänst. Känns bra. Tycker dock att det är sorgligt att se att mamma blir annorlunda behandlad bara för att hon inte pratar, att handläggare vänder sig mot mig & pappa när det är HENNE det handlar om. Måste kännas förjävligt för mamma. Men mamma tyckte iallafall att mötet var bra & hon verkade nöjd, hoppas nu att mamma får igenom det hon vill ha & att det kommer rulla på så fort som möjligt!!!

Alice & jag stannade en timme till, mamma var på bra humör, men jag hade inte ro i kroppen att vara kvar där. Mammas & pappas hus känns inte hemtrevligt, speciellt inte längre med all sjukutrustning. & så blir man så ledsen när man ska hjälpa till, bara kaffekokningen idag kändes urk bara för att inget sköts ordentligt längre & känns rent & fräsht som det gjorde förr... Mamma & Alice spelade lite piano & ritade.

Dagens meny:
Frukost: Mild Lätt Yoghurt med frön & musli & te
Lunch: Kebabsallad med röd & vit sås & Cola light
Fika: 1 kopp te
Kvällsmat: Fransk kycklinggryta ur kokboken jag fått av Somris som förtidigt födelsedaxpresent!!! Supergod tyckte både jag, mannen OCH Alice!
Kvällsfika: 2 knäcke med minilätta, 1 kokosboll & grönt te



Kommentarer
Postat av: Somris

När trodde de att vi skulle få veta om hjälpinsatserna går igenom?

2009-03-24 @ 08:14:15
Postat av: Nhea

Det tar vi via mail.

2009-03-24 @ 08:51:34
URL: http://nheas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0