Trots-Alice

Igår la jag Alice utan protester, hoppas det fortsätter så. Natten blev sådär. Alice vaknade 2, somnade snällt om efter att ha blivit omstoppad. Gick ner & la mig. Då var det något som blåste omkring utanför så jag blev rädd & Alice vaknade igen och var jätteledsen, hon blev väl oxå rädd. Sen ville inte hon komma till ro i sin säng, så jag tog med henne ner. Men hon var så täppt så jag fick kalla efter mannen och leta efter snorsug & näsdroppar & sen blev det välling & då var klockan 3.30 innan vi somnade. Alice vaknade 7 men jag vägrade säga att det var morgon då så jag mer eller mindre tvingade henne att somna om(Alice sover ju på mage så jag lägger henne på mage och håller en stadig hand på hennes rygg så hon inte kan sätta sig eller så utan får känna efter om hon är mer trött), hon var inte sååå svårövertalad hon somna på 20 min & sen vaknade vi 8.40 igen, mer skälig tid efter en sån natt.

Alice fortsätter trotsa eller vad man ska kalla de även idag. jag vet inte vad det är med henne. Hon blir vansinnig om det är något hon inte får ha eller göra eller om man matar för sakta eller för fort eller ja typ allt. Igår gav jag henne min mobil så hon kunde roa sig några minuter till innan sängen lockade för mycket. När jag tog den ifrån henne gav hon till med ett ILTJUT! Så till & med mannen hoppade högt i soffan. Hon har humör lilla damen. Är det inte i denna ålder  (9 mån )de ungefär börjar med etap 1 av att de förstår att de är en egen person? Alice är ju lite tidig med det fysiska så hon kan ju även vara lite tidig i huvudknoppen oxå.

Idag har vi varit på City Gross & handlat, DET tycker hon iallafall är ROLIGT! Så det gick smidigt. Ikväll blir det tre rätters.

Förrätt: mannens heta chiliräkor
Huvudrätt: biff med cafe de paris & sallad ( & någon ugnspotatis för mannen)
Efterrätt: Egen chokladmousse (se recept på www.nheasmatobak.blogg.se)

Idag har jag nattat Alice för lunchvilan i sin EGEN säng annars har jag alltid sprungit med vagnen i ur & skur, men idag är det pissväder ute snö blandat regn & ruggigt och mina stövlar läcker in & näe jag kände inte alls för att gå ut. Så jag körde 5 min metoden. Det tog 15 min av skrik eller skrik, tyst, skrik & Efter 20 min sov hon! Jag som våndats över detta HUR LÄNGE som helst. & folk runt omkring mig  med barn har sagt att de provat med lyckat resultat & att de vill ha ett alternativ till att "springa runt med vagnen"...

Kommentarer
Postat av: Jennifer

Du har helt rätt, det är nu dom börjar inse att dom är ett eget jag och testar för att se vilka reaktioner dom får. Du har förmodligen rätt i att Alice är tidig också, men det är väl bara ett positivt tecken!? :) Kramar

2008-12-12 @ 16:25:43
URL: http://welma.blogg.se/
Postat av: Nhea

Å tack för dina bekräftande ord =) Nej absolut inget negativt med att hon är lite tidig! =)



Kramis

2008-12-12 @ 17:22:48
URL: http://nheas.blogg.se/
Postat av: svintoflickan

vilka jättefina bilder!

min lilla tös är me rätt trotsig..eller alltså hon är rörlig o har mycke vilja..hon vill allt o lite till...

å gillar inte sitta still i vagn..bil osv...

å mat går frotfarande sådär..de är väl helt enkelt tråkigt att äta..skratt.

nu ska jag sova.

kramiskramis

2008-12-13 @ 01:30:10
URL: http://svintoflickans.blogg.se/
Postat av: Camilla

Hej! Undrar över julgodis, kan man frysa det? Kram

2008-12-13 @ 19:12:34
Postat av: Nhea

Svintoflickan: Vad skönt att höra att jag inte är ensam om trots bebis =)



Camilla: jag fryser ALLT mitt julgodis från minsta lilla knäck till största tryffel! =)



Kram

2008-12-14 @ 11:03:52
URL: http://nheasmatobak.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0