Jobbardag!

Var uppe alldeles för länge igår i ett rus av "jag får ju ändå en ostörd natts sömn" sen när jag väl gick och la mig så var jag så uppe i varv att det tog ett bra tag att somna. Men sen sov jag må ni tro -tills mannen stappla in runt 6 snåret för att frågade vilken matlåda som var hans -jag hade nämligen råkat säga att jag tagit fram lax men han kunde bara hitta två matlådor och dom innehöll fläskfilé enligt honom *suck* hade god lust att dänga just en fläskfilé i huvet på honom, för sen kunde ju inte jag somna om till 6.45 då klockan ringde.

Var på jobbet 7.15 all by my self tog ett bra tag innan en tapper liten skara stapplade in den ena mer tröttgnosig än den andra. Så jag han starta igång alla mobiler för att besviket inse att inte en endaste en hade saknat oss under julen. Dagen har varit oerhört lugn har endast fått in ett akutärende men då jag bokat hjälpmedlet på filialen så ringde sköterskan & meddelade att tanten hade gått bort så det var inte aktuellt längre.
Så dagen har fyllts med skitsnack och härliga diskussioner & det blev lång lunch och lång fika & sen var vi lite flitiga på slutet. Vid 17 gav jag upp och åkte hem.

Lagade snabbt mat och kastade mig sedan ner vid datorn och njöt av att sitta där i lugn och ro i min ensamhet. Mannen jobbade över en smula men det gjorde inte ett dugg. Vi åt middag & pratade om dagen som gått och sen packade vi bilen full av skräp och papper och kartonger sedan julafton och slängde på soptippen. Stannade på ICA på vägen hem och handlade halstabletter till mannen *han är ju såååå förkyld* & frukt till mig. & så sprang jag på en tjej i kassan som gick på samma skola som oss i gymnasiet, hon är nu egen företagare och bor i Stockholm *roligt att det går bra för henne*.

När vi kom hem pysslade jag lite och satte mannen i arbete med att byta diverse lampor, batterier och skala potatis till morgondagens middag *planering* & sen kastade jag mig i soffan klockan 19.30 med en rykande färsk veckotidning, en kopp te och apelsin som jag tvingade mannen skala åt mig under lite protester *jag har så ont i en nagel* men jag kontrade med *Nagel? & jag har sår på hela händerna* (pga allergin).

Nu sitter han och hostar ute i fåtöljen blir varken vyxenmys eller sova i samma säng i natt det hör jag det.

Alice hade strulat lite vid läggningen igår, men de hade tagit upp henne en stund till och sen hade de börjat om igen och då hade hon somnat sött. Fast svärmor hade nog inte fått så många timmars sömna för Alice hade vaknat vid 1 för välling och sen vid 4.30 hade hon tagit med henen ner till sig och gett lite mer välling och så hade somnat om till 8.30. Hon sa * det blir ju inte sååå många timmars sömn inte*. Idag har de varit och handlat och sen har de åkt pulka. Nu på kvällen hade hon känts lite varm 38,2 så hon hade fått lite alvedon. Tror att det är tand på gång men det har jag ju trott i x antal månader nu, men NÅN gång måste väl den där tandsingen komma. Alice hade varit en glad tjej hela tiden så det känns skönt! Känns som jag kan slappna av och njuta istället för att bara oroa mig hela tiden.

Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt, mandarin och te
Lunch: tagliatelle med kycklingfilé och kantarellsås, apelsin
Fika: äpple och mandarin + 2 äppelchips av en kollega & te
Kvällsmat: cevapchichi med fullkornsris och tzatsiki
Kvällsfika: te och apelsin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0