De Juliga Dagarna

Tack vare GPSen visste vi exakt när sommartjejen med familj skulle anlända, så Alice och jag stod redo i köksfönstret och såg dem köra in på uppfarten. Dagen hade jag spenderat med att städa övervåningen. Mannen tog med Alice till jobbet för att hämta grejer, där hade hon varit på flörthumör och livat upp gubbarna så jag fick fritt spelrum med städgrejerna och sopa, dammsög och våttorkade. Blev så himla sugen på att få klart däruppe nu så nu ska det bli hårdkörning efter nyår, det är så lite kvar. Min lilla walk in closet ska jag härja fritt i den ska bli bubbelgumsrosa eller möjligtvis metallicrosa... *längtar*

Sommartjejen med familj kom vid 15 snåret och de började packa in och Viktor undersökte huset och alla leksakerna och verkade nöjd. Vi fikade och barnen lekte & vips så blev det dags för middag & efter det badning och i princip nattning.
H fick mys i badkaret, hon fick bubbla med en skål godis och ett glas cola. Låg som sjöjungfrun i karet och verkade störtnöjd! Vi åt efterrätt och pratade och slötittade lite på tv innan det blev nattinatti. Alice har strulat nattetid det senaste och så även den natten låg och pratade i sömnen, trassla in sig i täcket, snurra runt som en ål så hon fick komma ner till oss istället och lagom när hon somnat, ja då vaknade Viktor. *det är härligt med barn* Hihi, men trots lite strulnätter har jag känt mig förvånansvärt pigg.

Julaftons morgon startade 7.30 för vår del och lite tidigare för sommartjejen med familj, men Alice och jag kilade upp och så myste vi lite, åt frukost och sen började julförberedelserna och alla skulle in i duschen och hej och hå, men det gick. Klockan 13.15 satt alla till bords. Fick äta julbord i nästan 2 timmar utan knorr från Alice, barnen har verkligen lekt jättebra. H och F har tagit bra hand om de små och sysselsatt dem tills de stupat i säng.

15 blev det Kalle. Jag kallade in "tomten" för att visa var kläderna låg men han tvärvägrade, rusa ur rummet och skulle minsann inte vara tomte, så jag stod där med tappad haka och kände bara "men va fan" så jag fick prata med hans fru som sagt att han ställde upp mer än gärna och sen så var det klart han hade inget val.

Så kom tomten tillslut efter Kalle & han grillades hårt av H. & Alice tyckte han var lite läskig. Barnen fick öppna sina paket. Alice fick sova en stund för hon var sååå trött. Sen lekte barnen med sina julklappar, alla tillsynes nöjda och glada. Alice och Viktor lekte med varandras julklappar hihi så söta.

När allt lugnat sig en smula så öppnade vi vuxna julklapparna, en i taget i turordning så mn hinner att se vad alla får. jag fick bla Mamma Mia DVD, mortel och Sju sorterskakor boken av mamma. Ett ljus som ändrar färg och lite chokladpraliner. Singstar Abba, en tekanna, fredagsgourmekokbok av mannen.

Alice somnade 21 och då var det läggning av resterande vakna barn med och så blev det vuxenprat i soffan med praliner i högsta hugg. Somris och jag skjutsade mamma och pappa till hotellet efter en stund. Även denna natt var lite strulig men inte lika. När väl Alice somnat om igen då vaknade Viktor och mannen och jag låg och fnissa åt hans "Oj" utrop mitt i natten, precis vad man vill höra klockan 3.

Juldagen började den med 7.30, julbordsfrukost & mera lek. Men vid 12 var det bara familjen Nhea kvar & jag tog en promenad med Alice och mannen började lägga golv i vårat sovrum på övervåningen. Alice var helt slut och sov 3 timmar. Sen stoppade vi ner henne i bilstolen och åkte till mannens föräldrar.

Här har vi spelat Wii Sport, jag briljerar i bowling. Mannen står just nu och spelat tennis medan hans föräldrar tar en promenix med Alice. Vi lämnade ner Alice som strulat i natt igen vid 7 till farmor och farfar och somnade om till 9 och låg och drog mig till 10. Superskönt!

På eftermiddagen blir det julfirande här med mer paket och mat och säkerligen ett par omgångar till med Wii Sport som köptes istället för det årliga familjespelet som endast spelas en gång.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0