Dagens Goda Gärning!

Idag har vi haft årlig "Lilljul med gamlingarna" förr om åren har min mamma och syster gjort julbord och förra året fixade jag skinksmörgås och nu i år så är de lite skröpligare och orkar varken resa till mig eller min syster så vi åkte till dem med julblomma & lite hemgjort julgodis & så Alice då förstås årets julklapp!

Först ut var farmor & Farfar, Alice var pigg och glad och flörtade hejvilt, kröp runt på en liten upptäcksfärd och sen blev det fika. De hade köpt glutenfri smörgåstårta & så fick vi te. Farmor börjar bli lite väl snurrig att prata med men farfar verkar vara alert i huvudknoppen iallafall.  Farmor berättade nog 20 gånger att de tyckte att "det är godare med en smörgås så här på förmiddagen än fikabröd" men det var bara att le & säga att det var jättegott och sen prata vidare. Farfar roade Alice en stund på en egen upptäcksfärd i lägenheten och sen var det dags att bege oss. Eftersom vi nu var proppmätta så shoppade vi på vår "lunch" istället & Alice sov. Hittade jättesöt body med klänning & tights till Alice på Lindex.

Sen åkte vi till mormor. Hon oroade sig för städhjälpen som skulle kommit under dagen men som inte kom, så tillslut kontakta vi personalen och det var sant de skulle ha städat men inte hunnit. Mormor är oxå lite snurrig och hon hakade upp sig på "En liten kille som följer med sin mamam på jobbet om kvällarna brukar säga ;ska vi in till den där lilla tanten nu?" & så glömde hon nog bort att bjuda på fika för tillslut tog jag Alice och gav henne mellis och DÅ kom hon på att vi nog inte hade fikat så min syster dukade fram och kokade te, men hon kom inte längre ihåg att jag var glutenallergiker, hon som varit så noga med det förut men jag var nöjd med min tekopp, även om jag hade tänkt synda.

Det är mysigt att träffa de gamla även om det för min del inte blir så ofta och det roligaste är att DE blir så glada varje gång. Min syster tog lite bilder men hon fixar visst inte att få in dem i datorn så jag får vänta med att sätta ut dem på bloggen tills hon mailat dem!

Verkar som att Alice kan vara laxallergiker, min mamma hade googlat lite om det och hittat att kräkningar var vanliga vid fiskallergi. Så jag får vända mig till Barnkliniken för vidare utredning med blodprov och pricktest.

Kommentarer
Postat av: Anki

Ja det kan nog vara så och är hon allergisk mot fisk får du vara lite reserverad på kyckling då vissa matar dem med foder gjort på fisk. Stackars lillplutta och ha det jobbigt. Men söt är hon som en sockertopp! Kram

2008-12-16 @ 19:26:14
URL: http://flyarna.blogg.se/
Postat av: svintoflickan

jag kan som vanligt inte låta bli att skratta åt din blogg..du är så söt o rolig.

å jag kan verkligen se de gamla framför mej..o känna igen mej...



sen är de med sorg jag läser om de tankar du har o känner...om din mamma..

å jag skrattade faktiskt..fast de ju eg inte var roligt..

åt att din mamma såg till o med samma program som hon såg i fredags...

undra varför..

är de för att hon inte kan prata me alice eller..är de lättast att bara sitta o se tv..eller..

ja,jag vet inte..



men jag hoppas att ni ska få mkt dyrbar tid tillsammans!



Nu ska jag sova..

men kramiskramis

2008-12-17 @ 00:09:25
URL: http://svintoflickans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0