Bygg & Kräkshelg

Denna helg var tänkt att bli en Bygghelg. pappa skulle hjälpa mannen med sovrummet på övervåningen -the masterbedroom ;-). Det blev en lite trög start igår, de dök fasen aldrig upp halv elva hade jag ringt hundranittio gånger innan jag ÄNTLIGEN fick tag på dem då var de i en närliggande stad & handlade en julklapp. Så jag & Alice åkte till City Gross där mötte vi upp mamma & så handlade vi. Alice var redan toktrött och det var egentligen redan för sent att åka och handla med henne men jag hade trott att de skulle dyka upp runt 10 vi kunde handla lunch & middag i godan ro och sen åka hem ge henne mat och så natta henne. Nu fick hon mat 12 och fick inte sova förrän 12.30, hon somna i samma stund som jag la ner henen i vagnen och sov sen 3 timmar.

Varför händer aldrig det när man är så trött att man skulle offra lilltån för ett par timmars dagsömn? varför händer aldrig det när man är så less och bara vill ha ett par timmar för sig själv? Nu blev det till att fixa lunch, fixa fika, förbereda middagen och sen han jag slå in de flesta julklapparna som stod och skräpade i köket.

mamam var på alerten igår lekte och donade med Alice, de hade på Babysångsskivan och så satt de och gjorde rörelser och de lekte med bondgården och så pyntade vi Alice minigran. Själv hängde jag mest i köket, tycker alltid är så är de är här, det ska fixas hit och dit & man får aldrig en lugn stund, det är disk som ska plockas, glas som står överallt, kaffemuggar you name it. Och varken mamam eller pappa är några hejare på att hjälpa till. idag tillexempel skulle mamam plocka undan efter frukosten. jaha vad hittar jag väl då? Jo ALLT står ner travat i diskhon, när diskmaskinen är TOM!!! Jag kan bli vansinnig på sånt VARFÖR i hela fridens namn ställa det i diskhon när diskmaskinen står en meter därifrån? Då kan jag likagärna göra det själv från början.

Jaja, vi åt iallafall lax igår en av de FÅ saker mamma fortfarande får ner och hon fick morots och ärtpuré oxå & så var hon med och gjorde potatismoset för att få exakta konsistensen så hon kan äta det. Alice var vid det laget panikhungrig och supergnällig och då har hon knappt inte o att äta så man får tvinga i henen första tuggorna innan hon känner att det blir bättre i magen och kan äta i lagom takt. Hon satte i sig en STOR skål med lax, potatis, morot, ärto och sås & så några skedar fruktpuré på det. Sen var det dags att bada, hon fick bada själv med publik igår, ställer isg på alla möjliga ställen flyttar sig ståend ei sidled och släpper väldans gärna ena hande och vrider isg ett kvarts varv.

Sen blev det lite välling och natti natti. Alice somnade sött. !5 minuter senare så hör vi hostningar och sen ett gallskrik, jag springer upp, direkt när jag öppnar dörren känner jag att det luktar kräks och mycket riktigt. Alice var full av kräks, hela sängen, snuttefilten, gosekaninen, det var överallt. Ropade på mannen som fick ta hand om det coh gick ner med Alice satte henen i badkaret och skalade av henen pyjamas och blöja och sen duschade av henne. Pluttan. Visste att detta bara var början. Hon fick sitta hos mig i fåtöljen. mamma skrev frenetiskt lappar med frågor om allergi, får hon luft? vad kan det vara? osv höll på att bli galen, själv håller jga mig väldigt lugn i sånna situationer men mamam kan ju få en att bli hispig för mindre. Hade brett ut en handduk nedanför och hängde bara ut henen över den varje gång hon kräktes, i början varje kvart och sen varje halvtimme. 21.30 somnade hon i min famn av ren utmattning. Sen vaknade hon kräktes och somnade när sista hulkningen kommit. Pluttan. Vi bäddade med madrasser i "mannens rum" och Alice sov på en och jag den andra och mannen i sängen. Vid 23 kom sista kräkningen och vi somnade och sov alla tre till 2.15 då jag & Alice vaknade av att manenn låg och drog timmerstockar. Sen kom inte hon till ro riktigt, det  var ju mystiskt att ligga där på golvet med mamam och pappa bredvid. Vid 3 började hon gallskrika drack en halv flaska vatten och sen 30 min senare gav vi välling som hon åt 200ml av och sen somna hon vaknade kräktes en gång, kröp sen själv tillbaka till sin madrasss och somnade på studs -pluttan. vaknade 8.15 av att hon höll på att rymam från sin madrass.

Förra gången hade hon oxå ätot lax så jag misstänker att hon inte tål det. Vore ju högst konstigt om hon blev magsjuk två gånger på bara några månader och just då samma dag som äter lax...

Idag är mamma trött, hon lyfter inte ett finger och sitter just nu och tittar på Idolfinalen. Själv är jag helt slut, har ont i huvudet av sömnbrist och klockan 15 ska vi iväg och äta julbord med mannens familj.

Kommentarer
Postat av: Sommartjejen

Kramar om er båda, typiskt det var just den här helgen också!!

2008-12-14 @ 13:24:22
Postat av: alva

Åh, era stackare. Jag vet hur du har det. Stackars lilla Alice, hoppas hon mår bättre idag.

Hatar när barnen kräks. Tycker så synd om dem när de kämpar och önskar att jag själv kan ta det istället för dem.

Kram kram

Alva

2008-12-14 @ 17:36:29
URL: http://alvajohanna.blogg.se/
Postat av: svintoflickan

men å lilla gumman..är de magsjuka..

de är så hemskt när så små spyr..

jag är rätt nojjig när de spyr men jag vet ju att de itne är farligt..men ändå.

stackars er..hoppas de är bättre nu !!!!

kram !!!!

2008-12-14 @ 22:58:48
URL: http://svintoflickans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0