DepparDag slutade Positivt

Uppdaterad längst ned


Svintoflickan:
Jag håller med varför är män sådär ibland?! Har du fått skivan & lyssnat? Vad tyckte du?

Idag vaknade jag på fel sida igen. Kanske hormonellt. Kände för att strypa någon. Lite rastlös. Uttråkad. Gråtfärdig. Vaknade av mannens klocka före 6 & den ska som vanligt snoozas 2 gånger & jag kan inte somna om efter det. Alice vaknade tidigt 6.45 idag & dagen kändes bara oändligt lååång trots att vi har en massa att göra.

Vi var ute på baksidan & planterade tomatplantor jag köpte igår i krukor, såg dock att jag lyckades köpa tomater som är perfekta för växthus *suck* & min drivbänk hinner väl inte bli färdig än på ett tag. Sådde även sallad & rädisor i en stor kruka vilket är tänkt att flyttas över till drivbänken senare om det går.

Sen var det dax för babysim, som tur var tyckte Alice att det var skitakul att simma idag, sprattlade som en fisk, gjorde roliga miner & for runt i sin simring eller med simkuddar på armarna. Så jag fick mig goda välbehövliga skratt! Fröken tyckte att barnen skulle ha flytväst idag, sättas på kanten & lockas att trilla ner i vattnet. Tji fick hon, där satt ungarna på rad på bassängkanten & inte en enda gick att lura ner i vattnet. Jag struntade i det ganska fort, tycker inte det är en helkul övning även om det säkerligen är nyttigt, men jag ser simningen mer som en kul stund i vattnet med Alice för att hon inte ska bli rädd för vattnet som jag varit & är. Hon flöt runt & pratade på rygg en stund istället. Är så himla söt. Hälsar "Häääääj" på alla föräldrarna med barn  som far förbi, sjunger lite & bubblar hela tiden.

GI:andet går riktigt bra (viktmässigt vet jag inte förrän om 1½ vecka). Jag har inte ätit något jag absolut inte får, har inte känt frestelse till det heller. Magen känns strålande, plattare, inte alls uppsvullen & bubblig. Har knappt släppt en fis sen jag började med GI. Har lite att finslipa på som att äta var tredje timme, har mellan 4-5 timmar mellan frukost & lunch & sen bara 2-3 timmar mellan lunch & mellis. Tyvärr tror jag att jag äter lite för mycket nötter än vad som är tillåtet & igår läste jag på nötblandningen jag köpt & älskar & insåg att den innehåller torrostade nötter dvs är rullade i vetemjöl, dubbelfel med andra ord eftersom att jag är glutenallergiker oxå, så den nyöppnade påsen åkte direkt i soporna!
Har dock ett dilemma. Vi ska bort tors-fre till goda vänner. Middagen kan man ju undvika kolhydrater ganska enkelt (misstänker grillat), men det kommer säkerligen bjudas på förrätt & efterrätt OXÅ men det är INTE det värsta för vi ska sova där & man kan ju inte begära att någon fixar ägg & baconfrukost & GI lunch OXÅ. Så jag funderar på att äta det jag kan av förrätt & efterrätt & ta med mig egen frukostlåda & katastroflunch. Kan man göra så?

Mannen ska nämligen hjälpa dem komma igång med sin altan (för det är ju inte så att vi har något att göra här hemma direkt...) & idag ska J komma till företaget & hämta hem materialet. & eftersom onsdagar är min träningsdag & detta kommer ta en stund så ska jag åka dit & lämna Alice, så jag hinner hem igen & vara med på träningen.

Dagens meny:

Frukost: Äggröra & Bacon
Lunch: Mozarella sallad med paprika & nötter
Fika: ½ avocado
Kvällsmat: Lax med philadelphia & wasabitäcke, linser & grönsaker
Kvällsfika: hallon, björnbär & mörk choklad

Uppdatering:
När Alice vaknat bestämde jag mig för att hoppa träningen, strunta i att skjutsa Alice fram & tillbaka mitt under hennes mattid osv. Så istället grabbade vi mannens master card & åkte ner på stan. Vi skulle shoppa blommor & present tills vi ska bort imorgonkväll. men det blev lite till Alice oxå. & mitt under shoppingen ringde min chef "Tänkte bara tala om vad du ska få i löneförhöjning" jag kände mig som ett frågetecken, visste inte ens att jg var med i lönerevisionen eller att jag skulel få ett korvöre eftersom jag inte är fastanställd, men det fick jag ! MER än jag tänkt begära om jag skulel ha fått förhandla om en ny lön till hösten! Nicebajs! Så jag trippade fram efter det.
Tyvärr funkar dte ju inte alltid att köra mannens kort om det inte finns pinkod, så på Lindex såg jag inte att det INTE fanns det förrän jag var framme i kassan, sa som det var & frågade om det gick ändå (det brukar gå) eller om jag skulle gå & ta ut pengar. Det gick INTE. Så jag tog ut pengar & kom tillbaka, då hade tanten druckit ättika eller nåt för hon var så jäkla otrevli rev & slet i kassen & snörpte på sin mun. men jag föll inte till hennes nivå utan tackade & log så glatt så. På Blomaffären var det betydligt bättre bemötande (trots mannes kort) & de gullade så mycket med Alice & skrattade åt att hon fick tugga på smörgås utan smör bara för att vi var på stan under mellistid. Det blev en "tuff" bukett i orange & grönt, ganska hög så jag hoppas de har stora vaser ( de gav oss en bautahög bukett en gång så då borde de oxå ha sånna vaser som fixar det).
Mannen kom hem 18.30, vi har ätit mat & nu ligger de i badet. jag funderar på en joggingrunda men känner verkligen inte ALLS för det så jag får se.

Kommentarer
Postat av: Tess

Klart man kan ta med egen låda=) Om man känner folket så vet man ju hur de brukar göra med frukost osv, så det tycker jag absolut att du kan göra.

Vad duktig du är som kör på! Det låter väldigt lockande att inte vara bubblig i magen, det är ju mitt signum annars.

Kram

2009-04-29 @ 19:05:42
Postat av: Anonym

Jag brukar också kidnappa makens kort, vissa butiker blir tvärarga. Typ polarn&pyret.

Jag har handlat där i 5 år och det har alltid funkat. Nu är det tvärnobben och sura miner.

Grattis till löneförhöjningen!

2009-04-29 @ 22:07:29
Postat av: svintoflickan

väntar på skivan..faktiskt rätt konstigt att den inte har kommit när jag tänker efter...



ja du ibland blir jag också sådär...

men jag har ganksa lätt att bli glad..

räcker me nån liten utflykt eller nåt..

lätt att bli ledsen...lätt att bli glad.



kramkram

2009-04-29 @ 23:08:31
Postat av: Kråkmamman

Tack för kommentaren på min blogg :-)



Jag känner igen det där från Lindex. Fast jag blev betjänad av en gammal komvux klass kompis(!!) som inte ville ta emot kortet för det var min mans. Jäkla surfisar! Skönt när man kan ställa sig över sånna fasoner.

Kram kram

Kråkmamman

2009-04-30 @ 10:11:19
URL: http://alvajohanna.blogg.se/
Postat av: camilla

Happy Valborg & Grattis till löneförhöjningen =) Kram

2009-04-30 @ 12:27:43
URL: http://baalance.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0