Efter Långhelg kommer vardagen...

Tess: Ja jag lyckas glömma hur trist bröllopsmiddagar tyvärr är mellan varven, men som helhet var det en bra dag! Klänningen gjorde succé, tom en serveringspersonal stannade mig för att ge klänningen beröm & frågade om den var köpt eller uppsydd, tog jag som ett gott betyg & jag behövde inte oroa mig för att knalla runt i likadan klänning som någon annan. =) Det bästa med bröllopet var att jag känd emig jäkligt smal, fan alla är ju överviktiga speciellt de som har småbarn. Den närmsta tjejen i gänget hade klänning i storlek 42 fan min var i S & en annan tjej som är precis lika lång som jag hade mage likt 27 veckan.... Så jag åt som en häst & ändå var det mindre än vad de nadra åt & kände mig så jäkla smal & snygg =)
har mössan du köpte två knutar där bak, ska fota Alice mössa baifrån en dag så fattar du nog vad jag menar =)

Måste bara få tipsa er om en SUPERBRA skiva, Hanna Hedlunds nya "Det är jag som är mamman" Hon beskriver den som en skiva att amma till, men jag tycker den är super även nu. Den är baserad på hennes dagbok & jag känner igen mig i nästan varje sång. Hon beskriver så fint  & så ärligt. Me like!!! Just nu går den på repite här hemma, ibland jädrans högt då Alice varit & rattat lite på volymknappen! =)

Även om helgen, bröllopet har varit bra som helhet så ligger det ändå en sorg över mitt hjärta. Dels så tror jag det är för att jag inte fick närvara vid mammas sista påsk, hon har funnits med i mina tankar hela tiden. Men så tycker jag det är lite sorgligt med bröllop på något sätt dels för att jag vet att mamma aldrig kommer få delta på MITT bröllop, men detta bröllop kändes sorgligt för det var så tydligt hur bröllopsparet var som gjorda för varandra, hur mycket de älskade, respekterade & avgudade varandra. & jag blev lite ledsen för att det känns som att vi tappat bort det där i vårt förhållande. Jag vet inte när det försvann, med Alice kanske? Och om vi någonsin kommer få tillbaka det. Men dessvärre tror jag det är mer vanligt än ovanligt bland småbarnsföräldrar...

Och så känns det som att jag längtat och sett fram emot helgen så mycket, men så vill jag bara stämma in i Hanna Hedlunds ena sång "Visst var maten bra, visst var det sol, visst var stranden lång, visst var festen kul, visst har vi det bra, visst är det du & Jag, visst är kärleken störst  Men Ändå Jag hade förväntat mig mer..."  OBS! Den är inte citerad rakt av utan ett ihopplock av det som passade in på min helg!

Idag har Alice och jag fyllt på kylskåpet efter en tur till Willys. Sen gick vi ut på altanen, plockade bland blommor & vattnade innan det kom en granne förbi som var pratsugen, då ville Alice undersöka omnejden så hon stegade iväg & in på en av våra grannars tomt, där de höll på och planterade ett Persikoträd så där stannade vi & pratade ett tag. Skulle visst bli bjudna på deras 40 års fest i Maj. Trevligt! Sen tyckte Alice det var dags att besöka nästa granne så vi stegade dit, där var det lite arbetare varav den ena är kusin till ett Ex så vi prata där en stund tills grannen kom ut med sin 1 åriga son så då följde vi med dem till baksidan för att gunga  och prata en stund & vips var klockan 12 & vi gick in för lunch. Alice har börjat äta som en häst sen vi slutade med nattvällingen, imorse blev det grötfrukot med fruktpuré, ½ smörgås med smör & 2 ostskivor & Viktors gamla kvarlämnade flingor. & lunch blev både mat & frukt. Tror att det gör mycket att vistas ute i friska luften + att hon rör sig så mycket mer nu oxå! Nu sover hon sött på altanen på framsidan medan jag ätit lunch & poppar musik!

Dagens meny:

Frukost: 2 skivor grovt bröd med minilätta & ost + te
Lunch:
100g ugnsstekt kycklingfilé, 50g pasta (kokas) sallad, tomt & paprika + 2 msk creme fraiche med tomat/basilika smak
Fika: Frukt & te
Middag: Köttfärssås med grönsaker
Kvällsfika: Smoothie + te

Kommentarer
Postat av: Sommartjejen

ler

Åå nu kommer du också snart ha en tjej som ropar efter "ingar, ingar" (ringar) vid frukosten! =)

De är 92% fullkorn så jag gillar att han få i sig dem även om de är en aning sötade.

På tal om att du får lyssna på Hannas musik på hög volym så satte Viktor på er barnskiva i söndags när jag satt på toan och på typ högsta volym! Jösses vad högt det var och vad rädd han blev. fniss

Och min man med som for upp ur soffan och försökte hitta stereon som han inte visste vart den stod. =)



PS:Såg du alla fina påskteckningar på köksbänken? Vi har matat era påskkärringar hela helgen med godis, TUR vi hade med oss för det kom en hel del kan jag lova. =) DS

2009-04-14 @ 13:53:00
Postat av: Sommartjejen

skrattar Ja de där ljusstakarna var väldigt poppis. Vet inte hur många gånger han kom farandes med stearinljuset från den stora guld ljusstaken. =) De är nog brutna på många ställen misstänker jag, för de fick åka både städvagn och användas som klubba till bollarna.

2009-04-14 @ 21:12:34
Postat av: svintoflickan

Blev berörd av ditt inlägg...

kanske för jag kände igen mej en del om de där me bröllop...

själsfränder är en del..

en del älskar varandra o är vänner också..

helst skulle jag vilja de var alltihopa...

men här är de nog den undre meningen...

sen kan jag inte jämföra den kärleken alls me den man känner för barnen..

men kanske är naturligt att de är så...



och även för jag tänker på tiden..o förändringar..

å din mamma...



och kanske även för att jag skulle nog vara bland de överviktiga på bröllopet..skratt..



kram till dej o jag kan tänka mej att du fick beröm för jättefina kläderna!

å var stolt över att du kämpat så me vikten..

å är såå snygg!!!!

å jag tror att allt har sin tid...

småbarnsperioden sin tid....å den tiden är ju bara en kort period ändå i ens liv..

å visst är en påsk speciell..men de finns andra dagar me din mamma som kan bli ännu speciellare ändå.



kram

2009-04-14 @ 23:07:57
Postat av: Tess

Åh, jag hoppas verkligen att ni får tillbaka den där känslan för varandra snart! Det är bra att du har reagerat på det redan nu för det har inte gått så lång tid sedan ni fick barn. En del går ju år ut och år in utan att inse att de håller på att förändras=( Tycker att det blev bättre då barnen började sova bättre på kvällar/nätter, då det blev färre utryckningar osv.

Precis så där som du beskrev de andra mammorna känner jag mig, fast tvärtom! Jag tänker alltid att de där mammorna med bebisar är smalare och snyggare än mig trots att det är 3½ ÅR sen för min del och typ 3½ MÅNAD sen för dem. Damn those lattemorsor!

Skitkul med klänningen, det var verkligen ett gott betyg. Och den var verkligen kanonfin!

Mössan jag köpte hade inte två knutar bak utan var av samma modell som den regnbågsfärgade som Moa har på sig på bilder från förr-förra torsdagen (då Alva hade meandi-klänningen bl a). Så då var det inte likadana iallafall=)Det var jättebra att få tips om Villervallas webshop, jag har handlat sommarklänningar på rea därifrån nu till bägge barnen=D

Kram

2009-04-14 @ 23:25:31
Postat av: Tess

Glömde ju skriva att jag är ledsen för det du skrev om din mamma, att det var hennes sista påsk och du inte var med på den. Jag kan inte ens föreställa mig hur det är för er och kramar om istället.

2009-04-14 @ 23:28:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0